Thursday, December 30, 2010

disember ~

Salam semua..(^_^)

Dah bersawang blog mrizzo ni..lama xupdate..
Actully bulan ni mrizzo xbrape sihat.. start dr ujung september smpai la skrg, kesihatn mrizzo xokey..paling terok this month la.. asyik ulang alik klinik n hospital je..
Letih dah..fulus pn letih gak..hehehe.. dah berlambak ubat di rumah ni haa..
Tapi xokey lg pn..

Kekadang tu terasa sgt2 letih dgn semua ini..rasa sgt lost!
Tapi perasaan itu xbetol..salah sebenarnya.. mrizzo lupa,alpa,lalai…
Segalanya adalah dr DIA, semuanya hak DIA,
Sakit adalah nikmat..sakit salah satu nikmat dr DIA..xsemua org dapat rasa nikmat sakit ni..jadi syukurlah..alhamduLILLAH..ada hikmahnya~ ada asbabnya..

Mrizzo sedar, mrizzo seharusnya bersyukur..redha..harus berkata alhamduliLLah..
Bukan mengeluh dan mengaduh..(^_^)
- kita senyum saja -


Tuesday, November 23, 2010

kesibukan~ huh! coretan xtvt november...

assalamualaikom (^_^)

agak lama mrizzo xupdate blog ni..huhu.. (poyo mcm ada ramai org baca blog dier kn..) hehe
9-12 november lepas, mrizzo kena pegi kursus di Genting View Resort..
tempat best, apartment pn best..mantap! tetapi makanannya menghampakan..
teramat xbest dan kurang enak..ala-ala berada di hospital! huhu..
mula tu mrizzo ingt tekak mrizzo ni yg memilih..rupanya memang xsedap coz semua org complain..

my group! (^_^)

15 november ~

malam 15 tu mr.izzo gerak balik kh..cuti raya haji~ huhu.. kt kg smpai 21.11...
hari raya qurban pertama,masjid kg mr.izzo wat korban 2ekor lembu..
raya kedua jiran depan umah mr.izzo,tok mat wat korban 4 ekor lembu..
raya ketiga, kg sebelah abah wat korban 2ekor lembu..
sudahnya,penuh peti ais umah mr.izzo dgn daging korban..
huhu~

pic xsmpat upload..nnt mr.izzo upload share ngan semua ye~

ujung bulan november~ mr.izzo ulang alik gi klinik n hkL..
xsihat sangat2.. doakan mrizzo sembuh seperti sediakala..
amin!

daaaa~ salam (^_^)

Monday, November 1, 2010

Equinox and The Iron Sun

assalamualaikom (^_^)

harini mrizzo nk coret skit tentang satu kebesaran ILLAHI ni..
iaitu pasal matahari kita ni..sajer je nk bg info skit..tambah pengetahuan..hehe

Semalam, Matahari melintasi khatulistiwa langit menuju selatan di 03:09 Universal Time.Ia dikenal sebagai Equinox, astronomi kata ini menandakan hari pertama musim gugur di belah bumi utara dan musim semi di selatan. Equinox bererti malam yang sama(mlm yg pnjang). Dengan matahari pada khatulistiwa langit, penghuni bumi akan mengalami hampir 12 jam siang hari dan 12 jam kegelapan.di utara hari terus lebih pendek, Matahari berada rendah di langit sebagai pendekatan musim sejuk. Pandangan dari Matahari dalam cahaya ultraungu ekstrim dari Matahari menatap Dinamika Solar Observatory.

 catatan semalam,false-color image menunjukkan pembebasan daripada atom besi sangat terion (terion ni mrizzo pn xtau apa dia..hehe). busur plasma bersinar melayang di medan magnet di atas daerah aktif suria.

cantikkan ciptaan ILLAHI (^_^) 

keagungan iLLAHi

Monday, October 25, 2010

Melancong ke Angkasa Lepas

assalamualaikom (^_^)

harini mrizzo nk share dgn semua satu peluang untuk semua org merasai pengalaman baru...
iaitu melancong ke angkasa lepas...
syok kan kalau dpt naik angkasa lepas...dpt tgk bumi dr atas...
sekarang ni dah xmustahil dah..xjadi angkasawan pn dapat pergi jugak...
TAPI, tambang dia RM600,000.. okey? hahaha
yg berkemampuan, apa tunggu lagi, pergi lah meLancong kesana..
yg xberkemampuan,meh ikut mrizzo,kita jd matjenin kejap..
keh..keh..keh.. (^_^)

klik image utk besarkan~ (^_^)

Friday, October 22, 2010

rakam gambar bumi guna beLon!

saLam semua (^_^)

mrizzo baca satu artikeL ni dlm paper~ mrizzzo tertarik pd citer ni~
sorg matat Luke dr NY, dia rakam gambar bumi just guna hp n beLon jer..
wow! menarik, teruja, kreatif, berani~ huhu
jom mrizzo share ngan korg semua...
kLik pic utk baca dgn jeles sejelasnya~ hehe

Thursday, October 21, 2010

The GaLiLeo Project - Music oF The Spheres

assalamualaikom (^_^)

semalam nk update blog tp pic plak xleh nk upload..huhu
19 Oktober 2010, kt tmpat kerja mrizzo ada wat satu event, very very syok! layan giLer..
The Galileo Project: Music of the Spheres di Planetarium Negara
ianya ala-ala okestra.. mrizzo agak teruja sebab 1st time tgk secara Live..
 hehehe (^_^)




 lagi pic tgk dlm facebook mrizzo yer ~ (^_^)

Sunday, October 17, 2010

RED a.k.a merah

assalamualaikom (^_^)

baru lepas layan citer RED~ huhu..belom kuar panggung lg kot..hehe
GSC pn akan tayang RED pada 21.10.2010

kalau korg nk tgk duLu, download lah di syok.org..linknya ada disebelah kanan blog mr izzo ni..
best citer ni~ aksi menarik~ memang puas hatilah kalau gi panggung pn~

sikit sinopsis kt bawah... layan~ (^_^)

Frank Moses (Bruce Willis), Joe Matheson (Morgan Freeman), Marvin Boggs (John Malkovich) and Victoria (Helen Mirren) used to be the CIA's top agents--but the secrets they know just made them the Agency's top targets. Now framed for assassination, they must use all of their collective cunning, experience and teamwork to stay one step ahead of their deadly pursuers and stay alive. The team embarks on an impossible, cross-country mission to break into the top-secret CIA headquarters, where they will uncover one of the biggest conspiracies and cover-ups in government history.

Friday, October 15, 2010

Reign of Assassins

assalamualaikom ~ (^_^)

tadi pg layan citer ni Reign Of Assassins..baru je upload semlm hehe..
da ada kemudahan internet ni..da jarang gi tgk wayang..main download je..hehe
 citernyer agak boring sbb slow jer~ tp menarik time aksi.. ooookey laaa..not bad!

sini ada sinopsis skit~


In 428AD, Bodhi, a Southern India prince became a Buddhist monk and set off for China, earning a hallowed reputation as a mystical martial artist. Following his death, his remains mysteriously disappeared.


Hundreds of years later, Zhang, a high-ranking court official, is assassinated by Drizzle. Zhang's son Jingxiu, whilst mourning his father's death, is assailed by a group assassins. They leave him for dead, but somehow he survives and escapes their clutches.

Drizzle, a talented warrior herself, finds herself in possession of Bodhi's remains, and begins her quest to return them to their rightful resting place at Yunhe Temple. The Black Stone, a team of deadly assassins who employed Drizzle, are also after the remains and the powerful secret they hold. To hide from The Black Stone, Drizzle undergoes drastic facial surgery and changes her name to Zeng Jing (Michelle Yeoh). She flees to Beijing, where she meets and falls in love with Jiang, soon to become her husband.

After a confrontation in Beijing, Zeng Jing's identity is uncovered and both she and Jiang must flee for their lives. As Zeng Jing kills off members of the gang while they are on the run, she quickly realizes Jiang is actually Jingxiu, and he is seeking to avenge his father's death. This leads to a lethal triangle and a fight to death between our hero Zeng Jing, Jiang and The Black Stone.

The only question remains who will be the last ones standing to uncover the secret of Bodhi's remains?

Friday, October 8, 2010

Lagend of Chen Zhen ^!!besT!!^

sapa yg xtgk lg movie ni sy suggestkn siLa tgk..(^_^)
dia punya aksi lawan2 menarik..syok habis~ hehe..
ni sy bg sinopsis skit~ nk tgk download sendiri..
cari kt syok.org~ sana ada mcm2 movie

Seven years after the apparent death of Chen Zhen, who was shot after discovering who was responsible for his teacher's death (Huo Yuanjia) in Japanese-occupied Shanghai. A mysterious stranger arrives from overseas and befriends a local mafia boss. That man is a disguised Chen Zhen, who intends to infiltrate the mob when they form an alliance with the Japanese. Disguising himself as a caped fighter by night, Chen intends to take out everyone involved as well as get his hands on an assassination list prepared by the Japanese.



**mr.izzo suka tgk movie lawan-lawan..hehe(^_^)

Thursday, September 23, 2010

cat rumah

assalamualaikom...

2hari sebelom raya haritu mrizzo n family menjalankan operasi mengecat rumah..
adat biasa orang nk menyambut hari raya..semua nk nmpak baru la kan..hehe
cat baru..langsir baru..baju baru..kasut baru..senang cerita semuanya nk baru lah..

bukan selalu nk rasa suasana ni..setahun sekali jer la katakan..
syok jugak sekali sekala buat kerja berjemaah ni..
ramai2 adik beradik berkumpul..buat kerja sama-sama..
meriah~ (^_^)

kacau jgn xkacau~ (^_^)

mengecat
big bos (^_^)



shopping raya part II

assalamualaikom...

sapa suka shopping? angkat kaki..hehe
i love shopping..huhu..(^_^)
sblm balik kampung haritu,mrizzo ada la kuar shopping sikit2
untuk mrizzo sndiri dan untuk adik2..
lokasi sg.weng, timeSquare..
i like~ (^_^)
hambik ko..terlebih sudah~


Friday, September 3, 2010

kasut untuk adikku

assalamualaikom (^_^)


adik ku yg ke 3, minta abangnya ini belikan sepasang kasut untuk beliau..
hehehe..ayat skema plak.. da lama dah dok suruh aku belikan kasut..
ngam plak ngan nk raya ni kn..lg nk minta kasut baru..huhu

masa balik kedah shoping baju raya aritu ada la pegi tengok kasut tu..
telan air liur gak den tgk harganya..huh! converse la katakan..RMnya 
boleh tahan laa..
nk plak musim raya ni..duit pn nk pakai kelain jgk kn..
so kena la bajet2 sikit..jimat cermat (^_^)

disebabkn harganya agak mahal..aku pn minta delay..
aku bilang nnt aku beli di kL..hehe
survey punya survey..harga kasut tu lebih kurang jer..
mahal jgk..mcm mn ei...xbeli kang menghampakan adikku tu..

dlm dok jalan2 tu terjumpa sepasang kasut lain yg sama design mcm kasut converse tu..
aku pn mms gambar kasut tu n suruh mak pujuk adikku amik kasut ni..everlast
alhamdulillah..adikku pn setuju.. (^_^)

yes! jimat wang den! hehehe (^_^)

converse ~
converse jugak~ adikku nk antara 2 ni..tp dua2 harga kt rm200
everlast ~ aku ganti ngan kasut ni sbb jimat..hehe..cantik jgk kn..
everlast ~ (^_^)

Thursday, August 26, 2010

DUIT RAYA (^_^)

   assalamualaikom (^_^)   

semalam dapat good good punya news~ semua kakitangan kerajaan dapat duit raya!
wow! wow! skali lg wow! hahaha.. alhamdulillah~ syukur..(^_^) dapat seorang rm500
refer petikan dari Berita Harian bawah ni :

PM umum lebih 1.24 juta penjawat awam, 590,000 pesara dapat RM500 sebelum 1 Syawal

KUALA LUMPUR: Lebih 1.24 juta kakitangan awam dan 590,000 pesara kerajaan mendapat durian runtuh apabila Datuk Seri Najib Razak semalam mengumumkan kerajaan akan membayar Bantuan Khas Kewangan sebanyak RM500, sebelum 1 Syawal. 

Perdana Menteri dalam kenyataannya berkata, keputusan membuat bayaran kepada kakitangan Gred 1 hingga 54 dan pesara kerajaan itu diambil selepas mengambil kira kebajikan mereka, terutama bagi meringankan beban kos persediaan menyambut Aidilfitri.


Beliau yang juga Menteri Kewangan berkata, bayaran itu membabitkan perbelanjaan sebanyak RM934.6 juta, iaitu RM639.6 juta bagi kakitangan awam dan RM295 juta bagi pesara.


Sementara itu, Kongres Kesatuan Pekerja Dalam Perkhidmatan Awam (CUEPACS) dan Persatuan Pesara Kerajaan berterima kasih kepada kerajaan kerana pemberian itu dapat meringankan beban mereka bagi menyambut Aidilfitri bulan depan. 

Presiden CUEPACS, Omar Osman, berkata pemberian itu sebagai bantuan sumbangan perayaan yang bakal menjelang. 

Kami sebelum ini memohon bonus sekurang-kurang RM1,000 atau dua bulan gaji kepada semua penjawat awam, katanya. 

Beliau berharap kerajaan mempertimbangkan bonus lebih tinggi pada pembentangan Bajet 2011, pada 15 Oktober depan. 
Setiausaha Agung CUEPACS, Ahmad Shah Mohd Zainber meminta kerajaan mengetatkan penguatkuasaan bagi memastikan peniaga, peruncit dan pengedar tidak mengambil kesempatan menaikkan harga barang apabila mendengar kerajaan memberikan bantuan khas itu. 

Kami berharap kerajaan mengenakan tindakan tegas terhadap mereka yang menaikkan harga barang kerana tiada gunanya bantuan khas ini diberikan kepada kakitangan awam jika peniaga mengambil kesempatan menaikkan harga barang, katanya. 

Presiden Persatuan Pesara Kerajaan, Datuk Paduka Raja Wan Mahmood Pawanteh, berkata pihaknya berpuas hati kerana kerajaan tidak meminggirkan pesara. 

Kita ucapkan terima kasih dan menghargai keprihatinan Perdana Menteri yang mana setiap kali pemberian bonus atau bantuan khas, kerajaan tidak melupakan pesara yang pernah berkhidmat kepada negara, katanya. 

Raja Wan Mahmood berkata, pemberian itu menunjukkan keprihatinan Najib terhadap golongan pesara, selain meringankan beban yang ditanggung oleh golongan berpendapatan rendah. 



-BERITA HARIAN 26.08.2010




duit raya! yahooo! tq PM

shopping baju raya (^_^)

assalamualaikom (^_^)

ni sambungan dr entry lepas..hehe
hari ahad pagi aku sampai kampung halamanku~ huhu..syoknya..
smpai jer syesen bas shahab perdana alor star,adik ku mai amik..
smpai dalam pukul 5.30pg..sebbaik bas da berenti sahur di hentian r&r gurun..
so xla kelam kabut nk bersahur.. terus ja balik umah (^_^)

esoknya aku rest jer seharian kt umah..xkemana-mana pun..
rindu la katakan..terubat rindu pd kg halaman..
lagi pn sekarang ni bukan selalu dpt relax mcm tu..
asyik busy kerja jaa..ada peluang ni..gunakn sebaiknya..hehe (^_^)

isnin pagi aku kuar dgn my lovely mum, adik ku amirah n abd. muiz..
harini kitorang nk shopping baju raya!! yeah! huhu
kami berjalan di pekan rabu, kedah shopping centre,city plaza,star parade
baju raya kitorg tahun ni maroon<--betol x ejaan? hehe..merah hati..

saja ja balik shoping awal2 sbb tahun lepas da kena dah bahana shoping last minute..
bila shoping last minute ni..harga mungkin murah sikit tp masalah saiz plak..huhu

baju raya kitorg tahun ni ditaja butik gene martino (^_^)
ingt artis ka pa nk taja..haha..beli di gene martino..baru betoL..hehe

membelek belek~ tau? hehe
(^_^)
at gene martino
my lovely mak..roshidah

satu2nya gadis dlm adik beradik ku-amirah
meh abg nk bayar (^_^)
8pasang baju utk 1family (^_^)
abang dan adik
posing dpn gene martino
songkok gergasi~ hehe (^_^)

nak tgk gambar yg lain lagi...lawat lah facebook aku..klik ja link kt sebelah kiri blog aku ni..
promote gene martino skit..kedainya berada di belakang bangunan umno/cimb..
ada mcm2 fesyen..harga pn berpatutan dari murah smpai yg mahal..
pilih la ikut kemampuan dan citarasa sendiri..(^_^)
okeh..adios..seLamat menjalani ibadah puasa ya semua~

BaLik kampung (^_^)

assalamualaikom~ (^_^)

hari sabtu maLam yg lepas iaitu pada 21.02.2010, saya balik kampung..(ayat skema)hehehe
lepas reunion kecik-kecik tu aku pun terus gerak balik kampung..
naik bas pukul 10.30malam di hentian shah alam seksyen 17~
aku naik bas sani express...

dalam bas~ (^_^)

Wednesday, August 25, 2010

Reunion kecik-kecik ~ (^_^)

assalamualaikom...

sabtu lepas, 21.08.2010 dak sekolah rendah aku dulu ajak berbuka puasa sama2..
kitorang berbuka di restoran ani sup utara di shah alam~

duLu aku skolah di sek keb Lubuk Merbau~ seLepas abis jer skolah rendah terus masuk skolah berasrama..jadinya lost contac la dengan member2 skolah rendah ni....yg rapat2 jer ada jugak yg dok berhubung lagi...tu pn 2 3 orang jer...yg lain ntah kemana pn xtau~ 

bila da jumpa balik macam ni..tengok muka pun xcam dah...haha..
padahal dulu rapat kot...
bayangkn lah dah 10, 11 tahun dah xjumpa..mahunya xcam muka..
amik masa sikit la nk ingat balik..hehehe...

singgah soLat asar~
singgah plaza alam sentral sbb awal lagi..
beLi game ps2..hehe
kawan2 yg layan ps2, boleh la pi beli
game kt situ..murah! 3game-rm10
jejak kasih! setelah 10tahun xberjumpa
nyum..nmyum..nyum..
peace bro (^_^)
en khairi dan en hilmi <--dia yg anjurkan..tQ!!!
en taufiq (series muka da lain..maaf ye amik masa nk cam..)
mula2 smpai aku wat xtau ja sbb aku ingtkn member suhaimi..hehehe
sembang-sembang
terima kasih pada yg anjurkan majlis berbuka ni..(^_^)
rupanya dok dekat2 ja kami semua ni..
cuma xtau...dan xda contac nombor..
sebbaik ada facebook..haha..dapat jumpa balik..
berfaedah jugak facebook ni..hehehehe