Tuesday, April 26, 2011

BEN ASHAARI KENANG MASA SEKOLAH

lagi segmen Ben Ashaari..nk join? klik pic atas..(^^,)
Mengimbau kembali zaman persekolahan ek? Banyak kenangan2 yang tak dapat dilupakan, baik yg manis mahupun yg pahit.. okeh, ini cerita zaman persekolahan Mr iZzo....jeng..jeng...jeng....hehe

Tadika
bila teringat tadika, aku teringat Cikgu Tom..Cikgu Tom ni berbadan besar..ala-ala Shani..hehe..mula-mula masuk tadika,tengok Cikgu Tom takot je..tp Cikgu Tom baik..Mula-mula je la tengok takot..pastu ok dah..hehe..biasa la budak2 lagi kn time tu..

Sekolah Rendah
Kenangan manis tidak dapat dilupakan semasa darjah 4,5,6.. group aku johan kawad kaki 3 tahun berturut-turut..Geng Pangakap! aku sangat2 aktif Pengakap..semua pangkat aku kumpul.penuh baju dengan lencana..
merata tempat aku pergi..jambori la bagai..asalkan camping pengakap je..semua kami join..bila ada kawad kaki kami lah juara..hehehe
Kenangan kena penampaq (lempang) dengan Cikgu Nasir..tu smpai sekarang aku ingat..ntah ape hangin ntah Cikgu Nasir haritu..pensil aku jatuh,kena kawanku Hilmee..aku pn amik la pensil tu..pastu tiba2 Cikgi Nasir panggil kedepan..tanpa bertanya apa2..terus kami berdua dilempang! sedih dowh..haha..

lagi satu yg lucu, aku kalau kesekolah xpernah tak pakai kopiah..wajib pakai! kalau tertinggal kopiah, memang aku tak kan masuk sekolah..yg jadi mangsa, mak la kena balik amik..hehehe..

Sekolah Menengah
kenangan pertama kali duduk asrama..minggu pertama, tiap-tiap hari masuk tandas menangis..hahahaha..rindu kt mak....bila perasaan rindu datang je..terus sebak, aku pn cepat2 la lari masuk tandas..pastu nangis..hahaha..bila teringat balik masa tu..memang kelakar ar kan? ahahha

aku ni pemalu teramat sangat lah pemalunya..hehe..bayangkan lah,nk tengok perempuan pn malu.. form 1-5 aku sekolah agama.. SMA Raudhatul Ulum.. sepanjang form 1-3 aku tak pernah langsung nk tegur perempuan..malu la katakan..hehe

form 4, secara tidak sengaja, kawan aku mengusik aku, cabar aku suruh mengorat sorang dak perempuan ni.. aku pn dengan selamber terus laju je cakap kt pmpuan tu "awak, hari sabtu ni free? jom keluar " dan perempuan tu pn selamber jugak jawan " free je..boleh je nk kuar" aku pn terkejut..terus blah..hahaha
pastu member2 yg cabar tadi pn ajak aku kuar hari sabtu tersebut..aku malu nk keluar tp sebab kawan2 ada..aku keluar la jugak.. kitorang jumpa makan2 kt satu shopping complex ni.. duduk makan je...pastu balik.
punya la cuak aku time tu..tp kawan2 ada..xla takot sangat..

bayangkanlah xpernah aku nk tegur perempuan,tiba2 kuar makan ngan perempuan..hehehe..kelakar bila teringat balik time tu..

ish..panjang plak nk citer penuh.. next time lah..hehe

Form 6 at SMK Pokok Sena
aku menjadi maskot Rumah Sukan, Rumah Merah Proton..aku jadi robot..hehe
aku bersama Camela n Lisa..student exchange dari Australia dan Manchester
aku juga giat berlakon time tu..hehe.. ada kenangan bersama rakan2 kelas di Pantai Merdeka..
kenangan bersama gadis SMKPS..hehe..tp semua mereka dah kawin..hehe

Banyak kenangan2 masa sekolah dulu...aku citer ringkas2 je..(^_^)


6 comments:

::Mastura Zakaria:: said...

kenangan bersama gadis..hahahaaa ada jugak tu..

Sis Aieda said...

aieda singgah cini :)

pemalu rupenya..
uhuhu :D

cik sakura said...

owh..cik sakura pun pengakap kt sekolah rendah..sertai jambori..best..jumpa scout dr sekolah lain..

Alya EsprĂ©zzo ✿ said...

cakk cakk..hehe teringat zaman sekolah, singgah dari blog abg ben ! jom vote abg ben kat sini :)

http://alyaesprezzo.blogspot.com/2011/04/vote-ben-ashaari.html

AMMAR YASIR said...

Nak sekolah balik...huhuhuhuhu

FizA said...

singgah dr blog abg ben.. :)

rindu sekolah! ^^

kalau rajin singgah la..

http://akupunyacita.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html