Wednesday, April 27, 2011

Dart - Cara Main Dart

assalamualaikom semua (^_^)

malam ni takde kerja apa nak buat..
jadi, Mr iZzo layan Dart je kt umah..hehe

korang pandai main Dart?
meh Mr iZzo nk ajar sikit..hehe

kiraan matanya seperti gambar dibawah


ruang hitam dan putih - markahnya ikut nombor ruang tersebut
lingkaran pertama/besar - markahnya di ganda 2
lingkaran kedua/kecil - markahnya di ganda 3
lingkaran ke 3 - pointnya 25 dan
tengah-tengah tu point dia 50

camner nak main? baling jer! hehe
boleh 3x baling..
korang boleh start dari 501,301,101...
ikut suka hari korang lah nk start dr mana pn..
pastu tolak dengan poiny yg korang dapat tu..
sampai la kosong..sapa yg habis dulu
dia lah pemenangnya..

yang penting mata akhir kena buat gandaan..
tak boleh straight je sampai kosong..
contoh : point last korang 12..
korang xleh habiskn terus dengan baling ke ruang 12.
tak boleh..
korang kena amik gandaan..
contoh, baling kat lingkaran besar,ruang no 3
3x2 = 6 atau baling no 10 n double 1
mana2 je yg boleh dapat 12..
janji kena ada jugak gandaan..

hehe..jom layan dart!








7 comments:

noraznida said...

mcm best je men bnde ni....huhu

Mr iZzo (^^,) said...

best la jugak..bosan2 sangat lah layan..hehe

nizal nordin said...

salam bro,

harga papan dart paling murah berae yee... saya budak baru belajar heee hee ee

nizal nordin said...

salam bro , harga dart paling murah berape yeee,,, saya budak baru belajar hee hee hee

Angah Judin said...

@nizal nordin sy beli di jusco dulu, rm45 kalau xsilap.. bawah rm50 je.

Mesut Ozil said...

mmg best

Mesut Ozil said...

mmg best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © Angah Judin | Mr.iZzo. Powered by Blogger.

© 2011 www.angahjudin.com, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena