Sunday, April 24, 2011

Senyum saja kan lebih baik...

tangga yg banyak anak tangga..hehe

korang tgk picture atas tu.kira brape anak tangga dia..
nanti Mr iZzo bg hadiah..hehe..
tu tangga Planetarium Negara..
sapa nk masuk Planetarium Negara,
perlulah hadap tangga tu..

tapi bukan itu kisahnya Mr iZzo nk cite ni..
ni pasal sesetengan rakyat Malaysia yang agak bebal..
hehe..kasar je ayat atas ni..
tu lah realitinya sesetengah rakyat Malaysia..

sila imagine~
korang yang panjat tangga itu..
penat x? letih x? hehehe
pastu dalam keadaan penat tu..
apa agaknya korang nk cakap pada orang
yang jaga kaunter Planetarium itu?

adakah korang akan berkata :
i-wah..tingginya tangga..semput sy..(sambil senyum)
ii-ape ni buat tempat tinggi2? penat tau x nak panjat!
iii-nape xbuat escalator dik oiii..penat haa nk memanjat..
iv-tingginya dik oii..lama sy exercise (smbil senyum)
v-haduh..boleh mati abg dek oi,tinggi bebenor!
vi-bg sy surat adun,ape la buat tempat xpikir orang

tapikan..kebanyakannya orang selalu marah-marah


bak kata Leman Rajalawak 5 - aku xpaham betoi la!!

nak je cakap "ada sy suruh Encik naik sini?"
hehe..tp aku hanya mampu tersenyum saja (^_^)

6 comments:

||aLeaSaRa|| said...

hye bro slm perkenalan!kite ingat lagi dulu masa rmbgn sekolah kena gi planetarium.mmg lawak tgk gelagat kwn2 panjat tangga tu msg2 mengah he3...

dilazfamily said...

salam kenal dari dilaz.
sabor jerlah. mehlah datng blog dilaz.dilaz dah follow bro

syieda said...

sape yg bebel tuu tanda die jrg senam la tuu..agagaga... same la syieda...malas senam...^_^

Awie Omar said...

Assalamualaikum
jemput la ke blog aku k

http://notaekstravaganza.blogspot.com

Secret Drifter said...

kalau saya... saya gembira sgt2 naik tangga tu... sbb nak pergi planetarium negara atau nak tgk angkasa.. sama seperti tgk Yuri Night.. dari dulu until today..

saya rasa mcm seolah2 tangga ni memberitahu kita sesuatu..

adakah ini yg dimaksudkan "usaha TANGGA kejayaan" ???

Mr iZzo (^^,) said...

||aLeaSaRa|| : salam..ramai2 best! baru happening (^^,)

dilazfamily : salam kenalan..tq (^_^)

syieda : sokong! sendiri xsenam salahkn tangga plak..hehe

awie omar : wasalam..insyaALLAH

secret drifter : hehehe..(^_^)betol tu