Tuesday, May 24, 2011

Nak Tembak Biar Kena...

assalamualaikom semua...

bukan Mr iZzo nk cerita pasal tembak menembak pun..
hehehe.. (^^,) ni cerita 'tembak' lain..
gini ceritanya..

aku di tegur oleh bos dalam satu meeting..
"izzo, u keluar masuk ofis terlalu kerap..almost 37 kali sehari"
me : ye ke? xkan la kot sajer2 nk kuar masuk 37 kali sehari..
"yup, i ada bukti..i dah check ur punch card"
"everyday u akan kuar masuk terlalu banyak"

malas nk cakap banyak2..its okey....kita senyum saja (^^,)
dengar jer la nk ckp aper pn..
sebab..cakap je..xpernah ada tindakan pn..
hahahahaha..
kat ofis ni..setiap pintu kuar masuk kena punch..
ok..my situation..my work..
aku perlu ke atas(pameran) dan bawah(ofis) everyday..

pintu yg akan aku punch setiap hari..
pintu ofis,pameran,iwerks,kaunter,
andai aku hanya keluar masuk 3 kali sahaja..
iaitu, masuk pagi,lunch n balik...
aku dah punch 24kali !!

tu tak termasuk kuar masuk jumpa pengunjung lg..
mahunya tak 37 kali..huhu

bos..lain kali kira dulu tau...baru 'tembak' (^^,)

boleh je xpunch banyak kali..aku xyah buat kejer..
duduk je kt ofis bawah..xyah naik pameran atas..
baru la transaksi kuar masuk 3 kali je sehari..
hehehe..panjang plak membebel..

kang bos baca kang sajer je 'ditembak' lg
hehe..(^_^)

4 comments:

yatie Awang said...

dengar cakap bos, jangan melawan haha

dwaty said...

sabar naaaa.... kekadang bos ni tak paham keja kita... dia tgok kita relax dia kata kita tak buat keja... walhal... kita relax jap coz tension... ataupun keja dah siap...

zuwaidah said...

kalau kita betul sekalipun, memang bos akan cari jugak2 kesalahan walaupun sekecil hama. hahahahhaha boss is always right kan..(hmmmm leh pakai lagi ke istilah nih)

Mr iZzo (^^,) said...

yatie : dengar la ni..diam ja xkata pa pn..hehehe..

dwaty : betol tu..ada je xkene

zuwaidah : xleh pakai dah istilah tu..xfair! huhu