Thursday, August 4, 2011

JPN Join SPR Buat Magic - Lagi Celaru

assalamualaikom w.b.t

alkisahnya pagi tadi aku tengok pic salah seorang sahabat FB aku..
aku terjumpa lah gambar bawah ni..
gambar ni macam kes Magic SPR yg aku post dulu je..
rujuk sini --> Magic SPR

aku bukan dari mana2 pihak..aku copy paste je pic ni
harap maklum ye (^^,)
okey..aku pun nak tahu jugak kebenaran gambar diatas tu..
kebetulan free plak kan..xde kejer nk buat..hehe
aku pun buka lah web JPNhttp://www.jpn.gov.my/semakic/

aku masukkan no IC tersebut 380424715016

hasilnya - Tiada Permohonan

okey..statusnya tiada permohonan. pelik dah ni..
maybe no ic tu salah kot.. berfikiran positif ni..
aku pun merajinkan diri aku lagi untuk semak plak kt SPR

hasilnya :

tadaaaaaa! SOESSJE SCWANNE JETTY SILVANA GROENEVELD

wow! ada la wei.. tanjat boby! hahaha
giler jadahnya nama dia tu? panjangnya
SOESSJE SCWANNE JETTY SILVANA GROENEVELD

aku rasa la kan, sebab JPN tiada rekod sebab nama dia panjang
dan pelik sangat kot...bangsa apa nama mcm tu?

apakah makna semua ini? adakah JPN pun sudah join SPR buat magic
magic macam kat post ni --> MAGIC SPR

sesiapa yg arif..sila beri penjelasan jap kenapa jadi macam tu?
aku perlukan penjelasan..keliru ni..
kenapa jadi macam tu?

1 comment:

Anonymous said...

spr ni dah lama buat kerja ni...tak caya kau tanya mat pakistan yg jual askrim ke, kapet ke frame gambar ke...kau tengok la, ramai yg ada ic biru(warganegara la tu)...yg peliknya rata2 ic dikeluarkan di sabah...tapi sekarang dah bersepah di merata negara....aku cakap ni sebab dulu aku ada kawan ,kerja bawa lori, orang pakistan tp ada ic biru(alamat sabah)...sekarang ni tinggal di kluang johor.....LU PIKIR LAH SENDIRI...