Sunday, November 27, 2011

Terpedaya RM65,000

Assalamualaikum w.b.t

apa plan anda cuti2 ni.. nk plak cuti 3 hari kan.. mesti luangkn masa bersama keluarga. atau ada yang balik kampung, ada juga yg pergi bercuti..

dan

ada juga yang tertipu??? huh.. mR iZzo baca paper Metro harini.. tajuk Rugi Terpedaya RM65000
kisah berlaku di Miri...di sebuah stesen minyak..
seorang wanita Melayu ditegur oleh perempuan Cina A menanyakan dimana lokasi seorang tabib..
wanita itu tidak tahu dan tiba2 datang seorang wanita cina B mencelah dia tahu dimana tabib itu..
dengan baik hati wanita Melayu itu membaca perempuan Cina A dan B jumpa tabib itu..

bila jumpa tabib tu, boleh plak tabib tu cakap wanita melayu ni pembawa sial..
dan wanita melayu tu plak percaya kata2 tabib itu..
dia pun setuju dirawat tabib tu..
langkah pertama kena serah barang kemas dan wang tunai, total RM65000
tabib tu jampi sikit, bg minum air sikit, pastu suruh jalan kedepan jangan toleh kebelakang!

lepas jalan lebih kurang 10 minit, dia penat, dan toleh kebelakang...
toleh je 3 perempuan cina tu da lesap!

nk gelak pn ada, kesian pn ada...
nk kata terpedaya ke, bodoh ke, aku pn xtahu..hehe
ini macam orang pn ada kaaa...
aduh....

1 comment:

Awie Omar said...

SENYAP JE SKRAG BRO...
KALI NI NAK CITER PASAL SEBAB APA BLOG LAMBAT NAK UPDATE.
http://awieomar.blogspot.com/2011/02/dalam-pembinaan.html
KALAU SEMPAT SINGGAH LA DULU.