Tuesday, February 8, 2011

Glory Beach Resort, PD

Glory Beach Resort, Port Dickson. Sapa pernah pegi angkat tangan! hehe
sambungan post yg lepas..mrizzo pegi bercuti disana bersama teman-teman..
best la jugak~ banyak aktiviti jugak la yg ada disana..
antaranya : 
* live band
* apache
* melepaskan anak penyu ke laut
* banana boat
* jet ski
* kayak
* karaoke
* bbq
* memancing
* mengorat..upsss..hehe

enjoy beb! huhu~ layan... (^_^)

view koLam dr biLik
jom jaLan2 (^^,)
live band..sexy wooo
makan api..eiii
fireeeeee
Add caption

aaarrrrrggghhhhhh

jeng..jeng..jeng..



- bbq -
- bbq -

 - memancing -
- santai -
anak-anak penyu
orang ramai berkerumun tgk anak penyu
mrizzo amik peluang melepaskan anak penyu
anak penyu
selamat jalan..
bye-bye anak penyu
sempat lagi layan (^^,)

** lagi gambar tengok dalam FB mrizzo ye...kita senyum saja~ (^^,)

Thursday, February 3, 2011

Bercuti di Glory Beach Resort,PD

sempena cuti Chinese New Year ni, mrizzo pergi bercuti ke PD..
nk balik kg xdpt, mohon cuti xlepas.. kejer direct,arini baru cuti..
ahad nnt start kejer balik..so, peluang 3hari ni mrizzzo gi berpicnic! hehe

nk gi tmpt lain semua da full, glory pn glory lah...(^^,)

smpai2 jer, YaAllah manusia, mcm semut..ramainyeeeeeeeeerrrrrr....
hahaha..jalan pn jem giLer..
perjalanan yg biasnya sejam setengah..tadi 4jam!
bertolak kul 10.30p..smpai Glory Beach Resort 2.30ptg..
hambik ko bertapa dalam kereta...hahaha (^^,)

aperpn, 3hari ni mrizzo nk happy-happy...kita enjoy!! hehe (^^,)

jalan sesak dari tol sg.besi smpai lah seremban
peace! bertapa dlm kereta ^_^
> nnt update lg yerrr..(^^,)

Wednesday, February 2, 2011

Rusuhan di Mesir

Umumnya, seluruh dunia telah mengetahui krisis yang melanda di Mesir.

Pemerintahan kejam rejim Hosni Mubarak telah membuatkan rakyatnya tidak boleh duduk diam lagi sehingga tercetusnya rusahan besar-besaran menentang pemerintahan Hosni Mubarak. 

Mrizzo yg duduk di Malaysia ni pn takot jugak apabila mendengar situasi ini berlaku. Apa yang mrizzo tahu terdapat lebih 11,000 rakyat Malaysia kat Mesir yang mana kebanyakkannya adalah pelajar. Banyak juga kan. Berikut adalah keadaan realiti sebenar pelajar-pelajar kat Mesir sekarang. 

Maklumat ini dihantar oleh salah seorang pelajar di sana yang sempat online sebelum internet disekat sepenuhnya.



Jadi, nampak sangatlah pelajar-pelajar Malaysia kat sana berada di dalam kondisi yang berbahaya. Kerajaan Malaysia seharusnya melakukan tindakan yang sewajarnya bagi mengelakkan perkara yang lebih buruk akan berlaku. Hanya kerajaan Malaysia sahaja yang menjadi tempat perhubungan buat masa sekarang ini. Mohon sgt2 lah kerajaan Malaysia amik tindakan sekepat yang mungkin. mrizzo yakin dan percaya ibubapa yg ada anak study di Mesir risau teramat sgt lah..makan tido pn xtentu pikirkan keselamatan anak-anak disana.

sebak rasa hati ni memikit keadaan mereka disana, macam mn lah kan,
makan xtentu, nk berhubung pn xboleh..kemana nk berharap?pada siapa?bagaimana?
please kerajaan Malaysia,cepatkan bantuan..usah ditunggu lagi..
bawa jer balik cepat2..

Rusuhan di Mesir
Aperpn,kita sebagai rakyat biasa yang duduk di Malaysia, sama-samalah kita berdoa supaya pelajar-pelajar Malaysia kat Mesir berada di dalam keadaan selamat. Disamping itu elok rasanya kita sama-sama buat solat hajat mohon dilindungkan dari segala benda tidak elok berlaku pada rakyat Malaysia disana. Amin!




**mrizzo** : marilah sama2 tadah tgn mohon pada yg Esa \(-_-)/ sayu sungguh hati ini~ Ya Allah, Kau lindungi lah hamba2 Mu di sana, Kau peliharalah mereka,lindungilah mereka dr segala keburukan, kebinasaan, dan penindasan...selamatkan lah mereka Ya ALLAH~ amin~

Tuesday, February 1, 2011

Minyak RON97 Naik 10sen Lagi

Harga minyak RON97 naik lagi 10sen malam tadi..
sebelum ni RM2.40/liter, sekarang sudah RM2.50/liter..
Ini merupakan kenaikan kali keempat berturut² semenjak
Harga RON97 diapungkan mengikut harga pasaran minyak mentah dunia..



mrizzo : minyak naik, pasni banyak benda lain pn naik jugak..fenin..fenin..apapn kita senyum saja (^^,)