Friday, July 29, 2011

Jamuan Terakhir

Arini makan tengahari free..hehe..jimat2
hari ni ni ada jamuan sempena nl sambut ramadhan
ni merupakan jamuan terakhir sebelum ramadhan minggu dpn

sedap! Sambal udang petai,ayam berempah,ikan ape ntah, sayur, ulam ulaman,kek dr secret rcpy, buah2an, air tembikai laici
trbaik!! Huhu (^^,)

Thursday, July 28, 2011

BEN ASHAARI CARI BLOG ..CEPAT !


mau tulis apa ya? eemmmmmmm...
pada mereka yg menuggu baju kelab blogger benashaari
harap sabar ye..baju akan start pos esok..inysaALLAH..
moga semua berpuas hati..

abg ben terbaik..thanks a lot to abg ben ashaari
tq very much! (^^,)

Okey La Kalau Begitu...

hari ini pc aku kembali vergin setelah di clorox oleh unit IT
rujuk entry lepas -SiNi-
habis semuanya..xder satu file tertinggal..huh..
sebbaik gambar2 ada buat backup dlm external..

ikutkn hati, nk je curi2 gi kt pc dia, delete semua file2 dia..
baru dia tahu perasaan hilangnya file n dokumen kan..
sabar je la..

dah dia seronok mcmtu kan..apa boleh buat..redha je la..
harini hari dia..ingat! langit xselalu cerah..kadang2 mendung dan hujan..

meh hiburkan hati dgn lagu ni...hehe
oqe la qalau begitu~ oqe la qalau begitu~

Wednesday, July 27, 2011

Lepaking+makan malam...

Aku baru balik dr Tesco Ampang..huhu
jumpa master sifu Abg Ben..

Now me at Siti Zubaidah,Danau kota,KL
makan malam bersama teman..
Tadi xsempat nk makan..hehe

meh ler lepak skali.. (^^,)

Baju Kelab Blogger

Seharian xupdate blogku ini...Huhuhu
beri sepenuh tumpuan pada baju abg ben..

Menyiapkn tempahan baju yg dibuat..
Harap sabar ye semua..
InsyaALLAH ujung ni sy start pos..

Tuesday, July 26, 2011

Aku Tak La Bodoh Sangat...

assalamualaikom w.b.t

hari ni bermula dengan perasaan marah! nafsu marah menguasai diri
aaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrgggggggggggggghhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!

alkisah aku nk on je pc kt ofis, pc aku xder? 
aku call unit IT, nk tanya la apa kes pc aku xder ni..
IT   : oh,pc tu window corrup,kena format semula"
aku : owh, okey..abistu file aku dlm tu backup x?
IT   : file xleh backup, sbb window corrup
aku : byk kot file2 aku dlm tu...
IT   : aku xleh nk buat apa..xleh nk selamatkn sbb window corrup

what tha hell? im i look stupid? shial la..ttuuiihh!

aku xla jahil sangat wahai unit IT Planetarium Negara ooiii
xder kaitan pun window corrup dengan hardisc..
aduhai laaa..sia2 ja kerajaan bayar gaji mahal2

alasan munasabah la skit ei wahai unit IT...
aper pun tq la banyak2 ye~ jasamu dikenang..
ko tunggu la aku hilangkn file2 ko plak ye..
hahahahahahHAHAHAHA (gelak dendam)

aku tak la jahil sgt bab2 it ni...hmmm..

maaf ye unit IT Planetarium Negara kalau terkasar bahasa
perasaan marah mengusai diri ketika menaip..

Monday, July 25, 2011

Meeting..oh meeting

Assalamualaikom w.b.t

pagi isnin yg indah..semangat untuk bekerja selepas 3 hari cuti..
Semangat ke? Hahaha..liat gak sebenarnyer pun..biasala kn..

Pagi2 isnin ni ada meeting plak..mcm xbest je.. Otak pn xrunning lg
baru dok panas enjin..dah nk kena push laju2.mau kelaut ni..

Sunday, July 24, 2011

TV Baru ku

Setelah tv lamaku sudah nazak dan tamat riwayatnya khamis lepas..
Hari aku dah pengganti tv lamaku..huhu. Slim dan tak segemok tv lama..

A lot memories dgn tv lama tu sbb aku beli dgn 1st gaji aku
gaji pertama aku di Planetarium Negara..

Saturday, July 23, 2011

Geng MOSTI

Senyum tak perlu kata apa-apa..(^^,)
setiap pertemuan pasti ada perpisahan..
Yg tinggal hanya kenangan..huhu berpuitis plak

antara geng2 baru ku..warga MOSTI
korang memang best! Happening habis..

Kii kii kii,baek punyaa!! Wachaa!! Addoii!!
Antara trademark yg xkn aku lupa..hehe

korang superb ah! Jumpa lg next time (^^,)

Selesai Sudah...

Alhamdulillah sekarang sedang berlangsung majlis penutup
Kursus Bina Integriti,Anjuran MOSTI bersama JAKIM
yg berlangsung di Teluk Dalam Resort, Pulau Pangkor

alhamdulillah dapat lah aku ilmu2 yg akan aku praktikkn dalam hidup aku
insyaalah ~ (^^,)

Pagi Yang Indah dan Nyaman

Assalamualaikom w.b.t

cuaca pagi hujan renyai2..memang nyaman dan tenang skali..
Alhamdulillah atas rahmat hujanMu ini YaAllah..

Angin betiup menyapa tubuhku ini..sejuk kurasakan...
Ceeewah..berbahasa plak aku pg2 ni..hehe
xpandai aih nk berbahasa ni..hehehe

Friday, July 22, 2011

Sucikan Hati

Sesi kuliah maghrib benar2 merefreshkn diriku ini yg lalai
kadang2 kita lupa,leka dan asyik dek urusan duniawi
sesekali kita memang perlukn muhasabah diri agar kita bangkit dr kelalaian

Oh Sesi Petang

Aku syahdu la bila tiba sesi petang ni..nape?
Sebab mengantok! Hahaha

petang ni aku menimba ilmu mengenai hari pembalasan
ceramah disampaikan oleh Ustaz Hafizzudin b Kadir
Ketua Penyelaras Penggerak Masyarakat Negeri Perak
Jabatab Agama Islam Perak (JAIP)

Ya Allah teguhkan hatiku untuk menimba ilmu ini Ya Allah
hei setan!! Pegi ko jauh2!! Jgn goda aku,tammo tammo tammo

Hari ke 2 yang mencabar

Hari ke 2 bermula dengan solat subuh berjemaah
disusuli dengan kuliah subuh yg menusuk kalbu dan menguji iman

selepas sarapan pagi..aku dihidangkan ngan aktiviti explorace
best! Terbaik but agak memenat dan meletihkan
tp xper..enjoy giler beb! Hehe

now..rest kejap n get ready untuk solat jumaat (^^,)

Thursday, July 21, 2011

Iman Asas Intergriti

Selesai sudah checkin dan sesi suaikenal petang td..huhu
makan pun dah..baru selesai bacaan yassin tadi..

Sekarang start dah ceramah pertama untuk kursus aku ni..
Harap2 aku akan mndapat ilmu dan manfaat dari sesi ini
Amin!

Teluk Dalam Resort,Pulau Pangkor

Alhamdulillah aku dah selamat sampai ke Telok Dalam Resort

tempat ni memang menarik..cantik..terbaik!

Sampai je dah disambut dengan meriahnya..
Terbaik! Huhu.. Gua gi checkin dulu yeee..chow!

Jeti Pulau Pangkor

Setelah menempuh perjalanan selama hampir 5jam..
Akhirnya sampai sudah aku ke jeti Pulau Pangkor..huhu
agak teruja sbb da lama giler kot xp Pangkor..hehe
last aku p Pangkor tahun 2002..tu pn rombongan sekolah..hehe

sekarang aku berada dalam feri ke bot ntah aku pn xtau..haha

pangkor tungguuuuu!! Aku datangggg!!

Berehat Tiga Hari

Assalamualaikom w.b.t

aku sekarang dalam perjalanan ke Pulau Pangkor..huhu
bercuti? Tak lah..bekursus! Kursus Integriti..huhu

sekali skala kursus luar syok gak
dapat la relax jap..lari dari kesibukan kerja

lokasi yg dituju ialah Telok Dalam Resort..huhu

Wednesday, July 20, 2011

wordless wednesday #2

Team Volleyball Planetarium

Facebook Like Page

assalamualaikom w.b.t

harini mR iZzo baru try buat like page..hehe
ketinggalan dah pun aku ni..tp xper lah kan..

kawan2..support mR iZzo yer~
siLa lah lik ei..nk tinggal link blog kt sana pn xper..
lagi good! rapatkan silaturahim (^^,)

jom like like..hehe..xmalu suruh org like..(^_^)

like cepat! hehehe...tinggal link sana lg good

Tuesday, July 19, 2011

Oh Tv ku...

Assalamualaikom w.b.t

petang ni tv ku meragam..huhu..sakit plak dia ni
so,jadi mekanik tv la kejap aku tadi..

Tv aku ni dah berusia 4 tahun 2hari..
Lama dah dia berjasa..harini sakit plak dia..
Shian aku kesepian tanpa mu mlm ni..

Oh tv ku..rehat lah engkau..hehehe

Monday, July 18, 2011

De'Tonga Futsal

Malam ni aku lepak di De'Tonga futsal..
Bersukan bersama rakan2..huhu
meh ler join..

i Love u, Be Happy, Dont Worry

senyum tak perlu kata apa-apa (^^,)

i Love u

Be Happy

Don't Worry


Series Gua Suka Sama Lu..


aku jatuh cinta sama itu Malik..haha..gay kah aku?
choi!!! idak ler aku gitu..cuma aku suka watak dia ajer..
tammo..tammo..tammo salah faham yer..(^^,)

part aku paling suka :
" lu sapa ni gua mau goyang"
"ini adik abang punya crita,xpuas tunggu luar"
"mana lu punya pancong"

pi lantak ler apa org mau kata..
cita rasa xsama kan? lu suka gua xsuka,gua suka lu xsuka
apa macam mau buat? lu layan lu punya hal..gu layan gua punya hal..
lu mau join lu datang gua layan..
lu xsuka? xmau? nak 30sen lu pegi main jauh2..hehe

eh..merapu plak dah..aperpun gua suka itu MALIK

Mood Menghilangkan Diri..

assalamualaikom w.b.t

disebabkan mood aku ni xbalik lagi..ntah kemana ntah dia pegi..
aku pun xdaya la nk update2 blog ni..uhhh..sungguh keji perasaan ini
mood..balik lah..aku perlukan kau untuk update blog aku ini..huh!

nak buat aper pun xtau..masih terbawa-bawa sakit hati ini...

please help me..help me please.....

Aku Pun Ada Hati La...

entry ini berbaur emosional yang melampau..huh!
why? sebab aku sakit hati+bengang+geram
yes..aku faham ko jujur..ko berterus terang..tak hipokrit
tapi agak-agak ar kan..show me some "hormat" sikit la..
im your friend kan..aku ni kawan engkau. respec la sikit

aku tau sapa la aku ni kn kau nk hormat kn..
series aku terkejut dan makan hati ngan apa kau buat..
aku pun manusia bro..aku ada hati jugak..
kalau ye pun ko jujur dengan perangai ko tu
agak-agak la smpai depan aku pun ko redah jer~
series aku emo...


Pejabat Daerah/Tanah Hulu Langat

Aku sekarang berada di Pejabat Daerah/Tanah Hulu Langat
ye ye je post mcm la aku berurusan..hehehe
aku teman member jer..hehe..dia berurusan tukar nama geran tanah..

Boring2 menunggu urusan dia selesai..wujud lah posr ini..hehe

Saturday, July 16, 2011

Lepaking di Sekinchan Sri Gombak

Aku sekarang di sekinchan ikan bakar sri gombak
meh ler join skali..aku belanja..huhu

menunggu kawan yg da agak lama aku xjumpa..

Masih menunggu dan menunggu..benci menunggu ni..
Sabar je lah..dah kat 30 minit dah ni..huh

Apakah Dialog Mereka? ceciter..ceciter..


mR iZzo jumpa pic ni dari salah seorang sahabat mR iZzo di FB
kredit gambar pada beliau - Johor Bahru's

macam2 komen ada di pic tersebut..
jom kiter plak main teka2..
agaknya la kan..apa la yg dikata oleh Polis dan akak itu ye?

ni antara komen2 yg ada 

klik gambar untuk tumbesaran (^^,)

Jom Minum i Love u, i Miss u

assalamualaikom w.b.t

pernah minum 'i love u' dan 'i miss u' ?
hehehe..sweet kan nama air tu? cintan cintun gitu..
skali skala try menu baru menarik gak..
satu kelainan yg dihidang di kedai makan tu..
suasana kedai dia pun romantik jer..
sesuai ar pada mereka yg berkasih sayang..haha

tapi sayangnyer aku lupa nk snap apakah nama kedai itu..
lupa plak aku...hehe..next time aku snap yer~ (^^,)

i love u - i miss u

Friday, July 15, 2011

Susahnya Nak Convert ke Agama Islam

assalamualaikom w.b.t

alkisahnya ada sahabat ni berbangsa Cina
dia berminat dan mahu mendalami agama Islam
alhamdulillah saya bersyukur pintu hatinya terbuka untuk Islam

tetapi
apa yang saya sedihkan..susahnya nak dapat bantuan..
kisahnya begini..
dia call Jakim Putrajaya dan Masjid Putrajaya
tetapi jawapannya menghampakan..
"kami tidak menyediakan kelas untuk belajar Islam"
jadi dia pun agak frust lah kan..jawapan yg tak sepatotnya dia dpt..
saya pun terkejut jugak..tak boleh la lepas tangan macam tu je
saya sendiri tidak pandai sangat bab2 ni..jadi jalan terbaik,sy call Jakim
saya call Jakim, Jakim pas ke Perkim..
saya call Perkim Kuala Lumpur, Perkim KL pas ke Perkim Shah Alam
Perkim Shah Alam pas ke Perkim USJ, then pas ke no Ustaz Saidun

dan..
sampai sekarang masih belom selesai..
masih tiada jawapan..

pada rakan2 yang prihatin.. BANTU LAH SAYA..
sama2 kita tolong sahabat baru kita ini..

Thursday, July 14, 2011

Lepaking at Mamak

assalamualaikom

nite semua..(^^,) agak kebosanan malam2 ni..
nk layan tv pn xder citer yg berkenan dihati..
datang la plak mood nk menaip..huhu
maka terwujud lah entry ini..(^^,)

tadi aku gi lepak di mamak dkt umah ni jer..
pekena teh tarik+roti nan=terbaik
lama gak la xpekena nan..skali skala layan gak..huhu
kenyang dah perot ni..

alhamdulillah...(^^,)


Yes Aku Kena Gas Itu Tapi "mereka" Menafikan

" KUALA LUMPUR, 13 Julai : Sekumpulan doktor terkenal hari ini mengeluarkan satu kenyataan mengutuk cara pihak berkuasa mengandalikan perhimpunan aman Bersih 2.0, terutamanya tindakan polis yang menembak gas pemedih mata ke dalam kawasan Hospital Tung Shin dan Hospital Bersalin di Jalan Pudu Sabtu lalu. "

eh ye ke? bukan ke angin yang tolak gas tu masuk ke kawasan hospital tu?
kalau tak silap aku, di tv dan paper 'mereka' menafikan kenyataan ni..
tapi kenapa doktor2 hospital tu sendiri plak yang mengatakan sebaliknya?
oh tidak..mana satu nak dengar,percaya ni? huhuhu..

Dr Musa Nordin, Dr Sheikh Johari Bux, Dr Ng Kwee Boon, Dr Ng Swee Choon, Dr Ronald Macoy, Dr David Quek, Dr Mary Cardozo, Dr. Farouk Musa, Dr. Mazeni Alwi, Dr Pixie Low dan Dr Steve Wong
mereka kata pihak berkuasa tak tahu malu sebab nafikan insiden tu sedangkan pelbagai bukti dan saksi ada depan mata.

baca artikel penuh berita ni di SINI

Mana Kebenarannya Wahai SPR

assalamualaikum w.b.t

Pengerusi Suruhanjaya Pilihanraya (SPR), Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof berkata pihak SPR tidak akan tunduk pada mana-mana pihak berhubung tuntutan 8 perkara yang dikemukakan.

macam angkuh je bunyinya..huhu

Gabungan Mahasiswa Islam Se-Malaysia (Gamis) berkata, kenyataan Abdul Aziz tu hanya akan menambah lagi pandangan buruk pelbagai pihak berhubung pengendalian SPR.

SPR kata masih ada ruang untuk parti pembangkang untuk hebah menifesto melalui akhbar masing2..tapi xder pun cakap boleh melalui media rasmi seperti RTM, Bernama..huh! apakah itu? ohhh..itu lah keadilan rupanya..adil bg kedua-dua belah pihak..hehe..adil ke?

ada jugak rakyat menyuarakan tuntut semua media rasmi buat liputan seimbang..tapi? ada hasil?

pelikkan? anda fikir,anda cari, anda buktikan. mana perginya kebenaran,kejujuran.
apakah petanda ini? kenapa perlu takot dan gentar? bongkak sendiri tanpa pedulikan rakyat..

cuba korang tengok magik SPR ni..atau Klik Sini untuk tengok keajaiban yang SPR buat..
kalau perkara ni tidak dibetulkan dan berterusan apa nasib rakyat2 Malaysia ini?
dipermainkan dan diperbodohkan macam tu saja

mereka perlu ingat..ini zaman budak2 muda tak bodoh dan tak buta
segalanya boleh dinilai..tengok dalam media lain, hakikatnya lain..
kalau dulu ye, apa yg di tv khabarkan, itulah yg kita percaya
tapi sekarang, kt tv kuar, kt tempat lain orang dah boleh tau betol ke tak citer tu..huh.

jom lah kita try magic SPR ni..dah 5 6 kali aku main dah magic SPR ni..

jom try magic SPR ni.. kLik Sini

Wednesday, July 13, 2011

Aku Yang Kejam...

assalamualaikom

alkisahnyer ada seorang hamba ALLAH ni berhutang dengan aku
aku ni plak jenis malas, segan nak minta2 duit ni..
tetapi bila aku dah kesempitan or tersedak baru aku minta..
series aku paling la malas nk minta2 hutang ni..
da hutang sendiri mau ingt la kan..

kisah ni bukan la aku nk marah pada penghutang tu..
si penghutang ni baru kematian mak dia pagi tu..
petangnya aku selamber je minta utang..huh!

series aku tidak tahu yg mak dia meninggal..
maafkan aku yer...aku tak tahu...
aku memang nk pakai duit sbb aku ada rm20 je time tu..
maaf skali lg yer..
kejamkah aku...aduh

Wordless Wednesday #1

Hilangnya Keperimanusiaan

jom layan video ini dulu...



so, apa pendapat korang?
bagi aku macam sangat-sangat berbeza seperti yang aku tengok
di tv dan baca di akhbar..

sayu hati aku tengok dekat part peserta yg sesak nafas tu..
bayangkan dengan tangan terikat,polis tengok saja dan tak buat apa pun..
mana la perginya sikap keperimanusiaan mu wahai abang POLIS..
kalau lah itu bapak kau...sedara kau ke..apa perasaan kau wahai abg POLIS?

ye aku faham tugas kau..kau hanya jalankan tugas tp......................

media di tv lain, tp realitinya lain...
apa aku ckp pendapat aku..apa kata korang?

Tuesday, July 12, 2011

Bowling at Sunway Pyramid


kenangan aku menang Bowling Angkasa aritu..
huhu..rezeki aku menjadi plak main malam tu kan..
padahal da kat detahun tak sentuh bola bowling aku tu..
amik beg pn dah bersawang beg tu..

aper pn ia menjadi kenangan terindah dalam hidupku..

Jerebu oh Jerebu...

assalamualaikom

cuaca sekarang agak kurang baik bila jerebu melanda...
makin tebal jerebu sekarang ni..

tadi aku pergi ke Putrajaya, dan sepanjang perjalanan
jarak perhilatan terjejas dek kerna jerebu ini..
bagi mereka yang memandu..berhati-hati la ye..
bagi yang menuggang motosikal, aku cadangkan baik pakai mask..

bukan aper..untuk kesihatan..sedut habuk dah satu hal..
ditambah plak jerebu ni..makin teruk penafasan kita..

dengar citernya datang dari arah Indonesia jerebu ni..
aku pun xpasti kesahihannya..dengar cakap2 orang jer..
aperpun..doa je minta hujan turun..kurang skit kot jerebu ni

Jerebu - snap pic masa otw ke Percint 2,Putrajaya

Monday, July 11, 2011

Bercinta ke One Utama

Oh bencinya drive petang2 macamni..
Hehe..menguji segalanya dr segi mental dan fizikal

sabar itu separuh daripada iman (^^,)

Sunday, July 10, 2011

Santai sambil ber'feeling'

Malam ni aku rehat ja dirumah..rehatkan badan, rehatkan otak..setelah penat dan letih kejer di siang hari tadi..huhu
baring sambil layan movie Nur Kasih yg aku baru download petang tadi..hehe
haritu xsempat nak layan dipanggung..
Layan kt umah pn jadilah..boleh baring2..hehe

jom rehat n layan movie..(^^,)

Video Bersih 2.0 Al-Jazeera - Keganasan Polis


aku tak tau nak kata apa bila tengok video ni...
adakah mereka yg berhimpun itu ganas
atau
mereka yg bergelar penjaga keamanan itu terlalu aman menjalankan tugas?

anda lihat, anda hayati, anda nilai.....

Bersih 2.0 - Kematian Peserta Bersih 2.0

assalamualaikom

hari dapat 1 berita sedih apabila salah seorang peserta Bersih meniggal dunia
Baharudin Ahmad meniggal dunia akibat sesak nafas selepas kena semburan
air berasid dan gas pemedih mata di kawasan Pusat Konvensyen Kuala Lumpur.

Jenazah beliau selamat dikebumikan di tanah perkuburan Islam Lembah Keramat
Al-Fatihah untul Allahyarham Baharudin Ahmad...

aku sedih..aku kecewa..aku marah..semua ada..
yes..aku faham ajal ditangan Allah..telah tertulis ajalnya begitu..
tetapi......................................................................

berita penuh klik SINI

kredit gambar to Malaysiakini