Wednesday, August 31, 2011

Beraya di Rumah Makngah

Assalamualaikom w.b.t

hari aku beraya di kampung halaman mak aku
di Kg.Padang Hassan,Bukit Pinang,Kepala Batas

sekarang ni dok kt umah makngah ku..baru je balik dr ziarah kubur atok dan nenek...

Pasni ni nk ke rumah Pakwi, Paklang Ed, PakHalim n Makteh

then terus ke kampung sebelah abah plak

huhuhu...jom beraya..time ni la nk jumpa sanak saudara
selamat hari raya ke 2.. (^^,)

Wordless Wednesday Raya

Salam Aidilfitri, hari ke 2

Apa plan harini? Nk pegi beraya ke mana?
Banyak tak open house yg nk pegi? Huhu
mn pn nk p, berhati-hati dijalan raya..(^^,)

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

Tuesday, August 30, 2011

Selamat Hari Raya Aidilfitri

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR BATIN

saya menyusun 10 jari, dengan rendah diri memohon ampun dan maaf andai ada tersalah silap.. (^^,)

salam aidilfitri...jom p beraya lg..huhu
blog? Ahhh,rehat dulu blog ye..aku mau p beraya..hehehe

Saturday, August 27, 2011

Jom Cat Rumah

Assalamualaikom w.b.t

dah balik kampung ke belom? Pada yg da balik tahniah..syok la kan dah cuti..pada yg dlm perjalanan pulang, berhati-hati dijalan raya..pada yg belum pulang..sabar yee..hehe

antara aktiviti yg selalu org buat bila nk sambut raya ni ialah mengecat rumah..huhu
aku pn xtrkecuali dr aktiviti tu..warna rumah tahun ni hijau+cream+putih list

korang lak camner? Ape kaler? (^^,)

Thursday, August 25, 2011

Tadarus Pertamaku

Assalamualaikum w.b.t

tajuk mcm xpernah tadarus jer..hehehe
tadarus pertamaku di kampung halaman..
Bukan first time dlm hidupku..hehehe

join abahku bertadarus di masjid alhidayah,naka
sebelum berbuka,isi masa lapang dgn ibadah (^^,)

Oh Nikmatnya Oh Bahagianya

Assalamualaikum w.b.t

alhamdulillah selamat sudah sampai ke kampung halamanku..
Nikmatnya dapat baring atas katil di kampung..
Udara yg segar dan nyaman..tenang..bahagianya ku rasa (^^,)

Wednesday, August 24, 2011

Bismillah..Perjalan Bermula

Assalamualaikom w.b.t

bismillah hirrahmaanirahim.. Subhanallazi saggharalana haza wamakunna lahumukhrinin fainnaila robbina lamun ghalibun bismillahi majriha wamursaha innarobbi la ghafu rurrahim bismillahi tawakkaltu alallah lahaulawala quwatailla billahil alil azim

ya Allah, pelihara lah perjalananku ini..
Moga selamat sampai hendakNya..Amin!

Get Ready,Da Kembang Kempis

Assalamualaikom w.b.t

tak sabar dah aku ni..tergedik2 kaki dah ni
hidung pun dah kembang kempis dah ni..hehe

malam ni aku akan bergerak balik kg dah
naka, kedah nun indah disana..oh kampung ku
nantikan kepulangan aku ini..huhu

skrg aku dok tunggu bas dah..bas sani express 11.30 pm

doakan perjalanku ini selamat ye..amin!

Tempahan Round 2 Kelab Blogger

assalamualaikom w.b.t

alhamdulillah selesai sudah tempahan baju Kelab Blogger Ben Ashaari
semuanya dah selamat di pos semalam..sabar ye pada yg xsampai lg..
urusan pos ni biasa la..ada yg cepat ada yg delay 2 3 hari..
terutama yg diseberang sana tu.. sabar ye..
yg semenanjung xper..kebanyakan dah sampai hari ini..

thanks a lot to abg Ben
gua tabik spring sama lu bro... (^^,)

kelab blogger
selesai letak url
siap packing
siap utk di pos

Wordless Wednesday

senyum tak perlu kata apa-apa (^^,)

Plan Baru U Mobile

assalamualaikom w.b.t

tiba2 jadi agen U Mobile plak kan aku ni...hehehe
ini tidak ada kaitan langsung dengan U Mobile Plan ye..
hehehe...sajer je wat tajuk gitu..
sebab?

tgk pic bawah ni haaaaa

agak2 korang aper pasangan tu ngah buat?

cer teka cer teka..hehehe
aper pasangan tu ngah buat???
.
.
.
.
.
.
.
dia ngah salinkan papers anak dia..hahaha
nk snap dr depan kang kantoi..huhu
boleh plak kan kt dlm U Mobile centre tu dia gi port baik punya tukar pampers!!!
xpepasal pastu kena halau dek guard..hahahaha
manusia macam2 ragam...

Tuesday, August 23, 2011

Keletihan Kepenatan Relax Luuuu

relax jap tepi corok infomation board~ huhu
penat+sakit kaki+sakit pinggang

cuba teka kt mn tu?
betol aku bg hadiah! mau? hehe

Sunday, August 21, 2011

Hailam Chicken Rice Shop

Menu Hari ini

Harini berbuka di Hailan Chiken Rice Shop
dekat ngan Jalan Bukit Bintang..huhuhu
meh ler join sy (^^,)

Nak Shopping ke Nak Ape tu????

Orang dok sibuk2 pilih baju seluar bagai..
Ada jugak yg dok sibuk ehem ehem..
Ish..ish..ish..ada jugak ye..dunia oh dunia akhir zaman..

Nikmat Berbuka di Kaki Lima

Sesekali menikmati berbuka puasa dikaki lima layan gak..hehe
penah? Meh sini KL..meriah beb! Ramai2 giler umat manusia ni duduk ditepi2 jalan berbuka puasa..

Memang meriah tp ada sedihnya gak..
Sedih bila solat maghrib je xramai mcm berbuka tu
terawih? Apatah lagi la kan..kompom2 amat lah sedikit jumlah jemaahnya

Macam semut!!

Ramai giler lah manusia dia jalan tengku abdul rahman
bersesak sesak tp best! Hehehe

Saturday, August 20, 2011

SPR buat Magic Lagi Gilerrrr

assalamualaikom w.b.t - salam sejahtera

pernah tengokSPR buat magic? haaaaa..jom tengok post aku yg lepas
first post Magic SPR klik SINI
2nd post mana kebenaran SPR klik SINI
3rd post JPN n SPR buat magic klik SINI

kali ni aku dapat lagi benda2 yg mengelirukan kita..dan ini adalah kenyaatan, realiti yang berlaku sekarang ni..bukan lagi propa atau tuduhan yang tiada bukti..

nak bukti?

korang try buat..cuba buka web SPR dan JPN, cuba buat dan semak sendiri..huhu

tengok ni lagi ke'kantoi'an SPR...kebetulan atau disengajakan?
ada yg boleh undi 2 kali...
ada yg no ic TIDAK WUJUD tapi dalam SPR ada data dan boleh mengundi..
macam2 adaaaa....

sapa2 arif, sila jelaskn jap..nk tahu sapa betol ni...oh aku keliru....

klik pic utk besarkn







Nice Burger Pinggiran Batu Caves

Hujan2 ni lapar plak..huhuu
so,aku manapak kedpn kawasan umah ku ini
mencari makanan..huhu..mkn burger je la mlm2 ni uhuhuhu

Friday, August 19, 2011

Perfume Bajet tp Terbaik!

Assalamualaikum w.b.t - salam sejahtera

tadi sblm jumaat, luang masa jap p jln2 belakang Masjid Negara
keluar ofis awal skit tadi..niat tu nk beli perfume utk mummyku

dan,hajat pn tercapai..xtau nk amik yg mana,byk pilihan
sbb xtau yg mn nk amik terrrrrrrbeli 4 jenis..hehe

nk beli yg original xmampu..yg ni pn ok lah..
Bau lebih kurang je..tahan lama gak bau..
Bajet dan terbaik..hehe (^^,)

Solat Jumaat

YA ALLAH KAU PERMUDAHKNLAH SEGALA URUSAN DUNIA DAN AKHIRATKU..AMIN YA ROBBAL A'LAMIN

Patong Ranggi

Giler ranggi patong ni...hehehehe
jaga keselamatn dikala orang ramai lalu lalang..

Lokasi jalan tar.. (^_^)

Thursday, August 18, 2011

Baju Miss Jennifer

assalamualaikom w.b.t  -  salam sejahtera (^_^)

dalam dok kesibukan menyiapkan baju abg Ben..
baju Kelab Blogger Ben Ashaari, rujuk SiNi

relax jap 4 jam untuk siapkan baju Miss Jennifer...
jennifer ni supplier baju, di Jalan Kenanga

lagi pun xbanyak sgt tempahan dia..so, dulukan kejap baju dia



Baju Raya 2011

assalamualaikom w.b.t  -  salam sejahtera (^^,)

korang dah beli dah baju raya? dah shopping raya ke blom?
hehehe~ kL sekarang hari2 jem! sesak gilerrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
meriah giler..macam2 ragam ada..berpusu2 org kuar shoping raya

hari ni pun dah masuk 18 ramadhan dah pun..kejap je kn?

meh tgk baju raya ku tahun ni..hehehe
tahun ni kaler biruuuuuuu~ (^^,)




Wednesday, August 17, 2011

Sunday, August 14, 2011

Geng SKLM UPSR 1998

malam tadi geng skolah rendah aku dulu buat majlis berbuka
Sekolah Kebangsaan Lubok Merbau, UPSR 1998
kitorg buat di Restoran Warisan, Dataran Merdeka
cantik Restoran Warisan ni..
makanan2 yg disediakan pun terbaik! sedap!

nah tgk pic ni..antara makanan yg menjadi pilihan aku..hehe
nk pilih semua xdaya den..banyak sgt pilihan..hehe

meja makan..aku yg tgh2 tu..eh nape byk tu..haha
beberapa kuih muih (^^,)
nasi minyak+sambal udang+sotong+ayam
ikan bakar+sup tulang+ketam+galai kawah
k.a.m.i

ada lagi yang xsempat snap! hehe
antaranya :
kambing salai+laksa+buah2an+cendol+abc+oren
eh..byknyer..hahaha..xper sekali sekala jer..lalala

Majlis Berbuka Puasa ANGKASA 2011

assalamualaikom w.b.t - Salam Sejahtera (^^,)

12 Ogos 2011, Jumaat lepas, Agensi Angkasa Negara (ANGKASA) telah
mengadakan majlis berbuka puasa bagi sesi tahun 2011.. ceh,ayat skema plak..ehehe

majlis berbuka puasa ni biasa ler, acara tahunan setiap jabatan kot...
bukan ANGKASA jer kn..hehehe (^^,)

acara bermula dengan ucapan aluan oleh Ketua Pengarah ANGKASA..
disusuli dengan tazkirah ringkas oleh Ustaz ??? aku lupa nama dia..haha
pastu berbuka dengan kuih muih..solat maghrib berjemaah..
then?
makan ler..huhu..alhamdulillah~ (^^,)



Monday, August 8, 2011

Cerita Ramadhan #6 Antara Raja dan Hamba

assalamualaikom w.b.t

dah seminggu dah kita berpuasa..kejap je kan? dunia akhir zaman...
emmm..petang2 ni sebelom berbuka..meh buka hati kejap.. (^^,)

" apabila Rasulullah SAW diberi pilihan oleh Allah SWT diantara raja mahupun hamba.. Rasulullah memilih untuk menjadi seorang hamba kerana sabda Baginda SAW menjadi HAMBA itu lebih mudah untuk mendekati IA dengan orang miskin ataupun kaya..tetapi apabila menjadi Raja, nescaya IA akan bersama dengan orang kaya sahaja "

kalau kita? kalau aku pun komfem aku pilih raja..
jahilnya diri ini..ya Allah..kau teguhkan lah iman didadaku..
jauhkan lah aku dari sikap riak dan takabbur..

marilah kita muhasabah diri kita ni..
lagi 30 minit je nk berbuka dah..huhuhu
sambil dok ngadap juadah tu..dok telan2 air liur tu..
dalam hati kita boleh muhasabah diri..

selamat berbuka semua rakan2 (^^,)

Sinis Giler kot!

assalamualaikom w.b.t , salam sejahtera


sedang aku menggodek FB aku ni..aku terjumpa post dari salah sorg rakan FB aku ni..agak menarik untuk dikongsikan..hehehe (^^,)


Abu    : Awak puasa?
Minah : Yela, puasa la
Abu    : Kenapa awak puasa?
Minah : Bodohnya awak ni..kan Allah suruh puasa,sy Islam kot! Saya puasa la
Abu    : oooooo...kenapa tak tutup aurat?
Minah : Eh, suka hati saya lah, hak masing2 kot...
Abu    : ooo..tapi kan Allah suruh kita tutup aurat?


agak2 korang apa jawapan minah?


a) belom sampai seru lagi..nnt smpai seru aku tutup la aurat
b) dapat hidayah nanti aku tutup la
c) suka hati aku la..sebok je kau abu
d) tak payah jaga tepi kain org la..ko pun xbetol..nk tegur aku

Saturday, August 6, 2011

Apa Yang Aku Suka Bila Kerja Hari Sabtu

assalamualaikom w.b.t  -  salam sejahtera

walaupun kerja hari sabtu ni sememangnya tak best!
tapi ada gak benda yg aku suka bila kerja hari sabtu

1) nk p kerja jalan clear! syok jer drive..tenang
2) aku boleh download movie sesuka hati aku..dan amat lah laju! hehe
hari ni jer aku da download cerita ni















hehehehe..harini xramai yg kerja..5-6 orang je yg kerja
so, internet sure laju la kn..aku pn lenjan la download citer
hehehe..hari biasa xdapat la..nnt ganggu sistem..nk keje pn kacau

the best part keje hari sabtu..dapat download movie byk2..hehe