Wednesday, June 27, 2012

Biarlah Ia Berlalu...

Apa yang berlalu, biarlah ia berlalu... Apa yang telah pergi, biarlah ia binasa...
Jangan difikirkan apa yang telah berlalu, kerna ia telah pergi dan lenyap...

orang selalu kata usah dikenang perkara yang lepas, jadikan hari ini lebih baik dari semalam, aku sokong ayat2 diatas.. sebabnya kalau disimpan ia akan menyebabkan hari jadi sakit.. penyakit hati mengundang banyak perkara yang tidak elok seperti dendam, iri hati, dengki, jarakkan hubungan silaturahim dan sebagainya... jadi eloklah dibuang jauh2 perkara yang tidak elok, lupakan saja dan terus langkah kedepan. ia juga kadang2 menjadi penghalang untuk kita terus melangkah kedepan, asyik dok kenang benda yg lepas,kita jadi 'down'... jadi, biarkan ia berlalu...

TETAPI...

kadang2 kita perlu gak ambil tahu benda yg lepas ni.. sebab? sebabnya untuk dijadikan pengajaran... untuk dijadikan iktibar... ambil pengajaran je tau..bukan dikenang-kenang.. perkara yg lepas perlu dilepaskn untuk melapangkan hati, sebab perlu di kenang adalah untuk ambil iktibar.. mana satu ni? last2 pening macam tu ja... kejap ambil, kejap buang..hehehe

senang citer, benda yg lepas ni jangan disimpan dalam hati, biarkn ia pergi..barulah kita akan berasa lapang hati dan ketenangan, baru lah kita rasa lancar untuk meneruskan kehidupan.. lepaskan perkara yg lalu tapi ambil pengajaran atas apa yang telah berlaku agar ia tidak berulang dan make sure hari ini dan esok akan lebih baik.. 

kata aku ja ni...untuk aku..salah kata aku harap sudi perbetulkn (^^,)


1 comments:

nana kamarul said...

Let the past be the past. Learn from it and move forward. Tak payah nak kenang sangat cerita lama tu :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © Angah Judin | Mr.iZzo. Powered by Blogger.

© 2011 www.angahjudin.com, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena