Tuesday, June 19, 2012

Lambakan Warga Asing

pagi tadi sempat tengok MHI, Malaysia Hari Ini di TV3 sebelum gi kerja...
segmen..errrr..lupa plak,,hehe.. isunya pasal lambakan warga asing..

ya, memang nampak ketara sangat.. terlampau ramai sangat warga asing sekarang ni...
kat area Kuala Lumpur pun dah padat dengan warga asing ni..
jangan kn tempat lain, kat kawasan aku duduk sekarang ni pun dan dibanjiri warga asing
aku stay area Danau Kota, Setapak.. taman mainan kawasan sekitar tu di kuasai oleh mereka
penuh dengan rakyat dia ajer.. kita ni warganegara nak bercampur pun tak boleh

court badminton, taman mainan, gerai2 kecik tepi jalan..semua dikuasai mereka...
rimas giler kot.. kalau mesra alam xper.. ini lagak samseng.. macam kita ni plak pendatang!

buka paper Metro hari ini pun citer hal yang sama, warga asing!

pihak berkuasa yang berkenaan, silalah ambil tindakan sewajarnya...

series aku rimas, rakyat Malaysia pun rimas dengan lambakan warga asing ni



2 comments:

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

betoiii rimas ok dengan lambakan ni..

kaki bola said...

negara m'sia ni bukan foreigner yang punya paham?

kalau naik KTM tu penuh dgn non-local je.tak senang betul.