Saturday, March 31, 2012

T-shirt Night at Planetarium

Malam ni sempena Earth Hour, Planetarium Negara ada buat satu event iaitu Night at Planetarium.


Macam2 aktiviti ada malam ni... Boleh rujuk SINI

Datang lah beramai-ramai ke Planetarium Negara


Anda juga berpeluang dapat tshirt Night@Planetarium percuma!


Published with Blogger-droid v2.0.4

Friday, March 30, 2012

Lepak at Pavilion

Malam ni isteri ajak jalan-jalan kat Pavilion..jalan2 cari makan..hehe


Aku layan lampchop,si isteri layan asam laksa je..jom makan! (^^,)


Published with Blogger-droid v2.0.4

Die Hard Fan Games Kereta


ni dah tahap kronik main games ni...apa pun boleh
asalkan puas main games kereta..hehehe (^^,)
aper pun,mamat ni kreatif...tabik satu kali!

Gambar | Obor-obor Bercahaya

Sekumpulan obor-obor yang bercahaya berkumpul di persisiran pantai Jepun.
sangat indah sekali obor-obor yang bercahaya ini...indahnya ciptaan Tuhan...




Thursday, March 29, 2012

Adam Marah Protege Tidak Solat

Tertengok jurnal portege Mentor tadi...dipaparkan Adam melatih protege beliau...tp bukan pasal latihan Mr.iZzo nk citer

Tapi pasal Adam tegur dan marah protege beliau pasal tak solat


Antara ayat yg Adam yg Mr.iZzo tertarik bebunyi , ko datang studio berlatih 2, 3 jam boleh..nak solat 5 minit pun tak boleh?

Hehe..good mentor! Dunia,dunia gak.. akhirat jangan lupa


Buat lah ape pun, solat jangan tinggal...


Published with Blogger-droid v2.0.4

Pasar Malam

Balik kerja,isteri terus ajak gi pasar malam...


Nah amik,selonggok! Hehe


Macam2 si isteri borong..nk mkn itu ini..si kecil nk makan katanya..layan jeee...


Jangan jp lg abg yg kene habiskn ye isteriku..hehe


Published with Blogger-droid v2.0.4

Cara Buat Balang Bercahaya | Glow in the Dark

sempena Earth Hour 31.03.2012, Sabtu ni, Mr.iZzo nk share sesuatu yang
agak menarik untuk dicuba nanti.. Balang bercahaya!
boleh cuba time Earth Hour nanti!
rujuk SINI atau Earth Hour











Gambar | Padang Lampu

Padang Lampu yang sangat menarik dan cantik di Holburne Museum di Bath,UK
kalau Malaysia, nak suasan lampu-lampu  kita boleh pergi i-City...
memang sangat cantik...







Tiga Penari Tiang Didenda Rm25 Sahaja

sapa baca Kosmo hari ni mesti baca citer ni...siap muka depan lg...


tersenyum riang..RM25 je? apa ada hal...

petikan dari KOSMO

SEREMBAN - Tiga wanita beragama Islam didenda RM25 seorang oleh Mahkamah Majistret di sini semalam selepas mengaku bersalah atas tuduhan berkelakuan kurang sopan dengan melakukan aksi tarian tiang di sebuah pusat hiburan di Nilai dekat sini Sabtu lalu.
Faiqah Azizan, 24, Nurul Huda Abdul Rahman, 23, dan Nooranishah Mohamad Isa, 19, membuat pengakuan itu selepas pertuduhan dibacakan di hadapan Majistret Mohamad Izwan Mohamed Noh.
Mengikut pertuduhan, ketiga-tiga wanita tersebut yang berasal dari Kuala Lumpur didakwa mempamerkan tarian tiang di atas pentas dengan pakaian kurang sopan di tempat hiburan awam.
Pertuduhan dibuat mengikut Seksyen 21 Akta Kesalahan-Kesalahan Kecil 1955 yang mengenakan hukuman denda tidak lebih RM25 atau penjara maksimum 14 hari jika sabit kesalahan.
Mereka adalah tertuduh beragama Islam yang pertama di Negeri Sembilan disabitkan kesalahan melakukan tarian tiang di bawah akta tersebut.
Mohamad Izwan dalam penghakimanannya berharap kesemua tertuduh insaf dan tidak mengulangi perbuatan itu demi menjaga nama baik diri dan keluarga mereka.


Mr.iZzo yakin dan pasti akan terus berleluasalah gejala tak sihat ini..
apa ada hal..rm25 je kot...tu bayaran atas dunia la kan..akhirat?
jangan lupa dik,dunia sementara,mahkamah dunia xper RM25 jer..
nanti mahkamah Allah satu sen pun belum tentu mampu tanggung

Wednesday, March 28, 2012

Kenapa Masih Berlagak Sombong

semua makhluk diatas muka bumi ini tunduk sujud pada Allah s.w.t
Allah kurnikan macam-macam rahmatnya pada kita tapi
kenapa kita masih masih berlagak sombong tidak mahu bersujud pada Allah

selalulah memohon petunjuk dari Allah s.w.t
sama-sama kita menjada solat 5 waktu...
sama-sama kita mencari redha Ilahi...sujudlah pada Allah


Sambutan Ulangtahun ke 18 Planetarium Negara | Night at Planetarium

Sticky post | Post Terbaru di bawah


Planetarium Negara dibawah Agensi Angkasa Negara bakal mengadakan
sambutan ulangtahun ke18 pada 31 Mac 2012 nanti...
tempat di Planetarium Negara,Kuala Lumpur
pelbagai aktiviti menarik akan diadakan...

antara yang aktiviti yg terbest bg Mr.iZzo ialah
Night at Planetarium & Earth Hour
Pencerapan Malam, Planet Lantern
Wonders of Universe

datanglah ramai-ramai nanti ye...
yg dah berkeluarga, boleh bawa anak-anak...
banyak juga aktiviti untuk kanak-kanak...

Mr.iZzo share sikit atucara program tu nanti...

PROGRAM SAMBUTAN ULANG TAHUN PLANETARIUM NEGARA
31 MAC 2012, SABTU
PLANETARIUM NEGARA
Masa
Aktiviti
7.00 pagi
Pendaftaraan (tentative)
7.30 pagi – 8.30 pagi
Senamrobik
8.30 pagi
Pendaftaraan
9.30 pagi – 10.30 pagi
Pertandingan Mewarna
  • Tadika
  • Sekolah Rendah (1,2,3)
  • Sekolah Rendah (4,5,6)

Pertandingan memasak – Space Recipe - 20 kumpulan 
  • ( 2 orang 1 kumpulan)

Lawatan ke Balai Cerap

Pencerapan matahari Telescope

Aktiviti bersama Clown

** kuiz/lucky star akan diadakan pada masa yang terluang

10.0   agi
Pendaftaraan Sekolah Jemputan
11.00 pagi – 12.00 tgh




12.00 tgh – 1.00 ptg

Sambutan Ulang Tahun
·         Acara memotong kek
·         Penyampaian Hadiah

Ceramah Keunikan Matahari
·         Q&A

Aktiviti Face Painting

** kuiz/lucky star akan diadakan pada masa yang terluang

1.00 petang
Solar Storm

Jamuan ringan (tetamu jemputan)

1.00 petang – 4.00 petang
Tayangan percuma untuk menyaksikan tayangan dan filem



A NIGHT@PLANETARIUM
in conjunction with Earth Hour 2012

Tarikh             : 31 Mac 2012 (Sabtu)
Tempat           : Planetarium Negara, Kuala Lumpur

Masa
Aktiviti
7.30 pm
Pendaftaran
8.00 pm
Pencerapan Malam (spjg malam)
Planet Lantern (spjg malam)
8.30 pm
Tutup Lampu Kompleks
Wonders of the Universe
(sharing session for astrophotography taken by amateur astronomer)
Planetarium Show & Lucky Draw
Wayang Pacak (~2 jam)
* “Transformers: Dark of The Moon
Nightwalk (sekitar kompleks PN)
Space Hunt (kompas)
10.15 pm
Lucky Draw - MC
10.30 pm
Bersurai

Gambar | Rumah Giorgio Armani's








Lelaki Memang Macam tu.. ye ke?


ye ke lelaki selalu lupa tarikh-tarikh penting???
contoh tarikh 1st date, birthday, ulangtahun perkahwinan, 1st time itu ini...
yeeeeee keeeeee???

tengok kartun diatas,tergelak Mr.iZzo..
shian dia xdapat on pc...hehehe

perempuan ni teliti, benda2 kecil pun diorang tak lupa...
bukan aper, sentimental lelaki dengan perempuan lain...
kadang2 bg lelaki satu benda tu remeh je tp tidak bg perempuan..
so,be alert ye lelaki2 semua...jgn sampai isteri2 anda terluka...
atau jangan sampai anda terkena seperti kartun diatas....hahaha (^^,)

Gambar | Delta Wing

jom cuci mata pagi-pagi yang sejuk ni tengok F1 Delta Wing










Sunday, March 25, 2012

Magic di Pagi Ahad

assalamualaikum w.b.t

selamat pagi semua~ (^^,) jangan lupa senyum pagi2 ni...baru ceria kan?.hehe
pagi ni Mr.iZzo kerja seperti biasa.. menjalankan tanggungjawab pada rakyat Malaysia
sesapa yg free, xtau nk kemana, boleh la datang Planetarium Negara...
Mr.iZzo br masuk free!!! hehehe

eh,panjang plak melalut..hehe.. jom main satu magic...

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


hehehehe ~ magic x?