Tuesday, September 2, 2014

Cabaran 30 Hari | Hari 2 : 5 Cara Memenangi Hati Aku

Cabaran untuk hari ke 2, 5 cara memenangi hati aku. Fuhh, berat juga hendak cerita bab isi hati ni. Bukan apa, habislah pasni ramai yang akan memenangi hati aku. hahahaha. (^_^)

Tidak susah pun untuk memenangi hati aku...

1- Senyum. Senyuman yang menawan sudah bisa meruntun hati ku. Wah! haha. Jangan datang dengan senyuman sinis sudah la, ada makna yang tersirat tu. Senyuman yang ikhlas. Sedekah tu! Hati yang duka pun boleh terubat sikit dengan senyuman tau.

2- Mulakan borak. Sila mulakan topik perbualan jika nak memenangi hati aku sebab aku ni pemalu dan amat tidak pandai nak mulakan perbualan. Fail betul aku bab ni. Kalau orang mulakan, memang aku suka sangat. Tapi yang dah kenal dan rapat tu lain la. Tahu la apa nak dibualkan. 

3- Cerita perniagaan. Suka sangat aku bila ada orang bercerita tentang perniagaan ni. Meniaga lah apa pun, asalkan perniagaan. Memang 'ngam', nak borak 24jam pun okey. 

4- PES/W11. Haaaaa, ajak aku layan 'natang' tu, sapa tau benda apa tu? hahaha. Kompom! Hati terus tertawan. PES/W11 tu games bola playstation dan XBOX. (^_^)

5- Belanja. Belanja aku makan! Memang awesome la, belanja makan seafood pula kan, lagilah aku suka. Terbaik dan awesome!

Haaaaa, tahu dah kan macam mana nak tawan hati aku, apa lagi silalah tawan. Baru seorang yang berjaya tawan hati aku sekarang ni. Ada 3 kekosongan lagi. Cuba try test la.. hahahaha (^_^)

apa la abah ni dok cerita atas tu...




19 comments:

Farah Waheda Wahid said...

ha ha ha, memanglah ada 3 kekosongan, tapi dah tak boleh dah...errrr...larikkkk....

alma delisha said...

erkkk.. ada 3 ag kosong?? sabo jelah... xterlayan nnt...

suka bisness ye... meh join kite buat bisness.. jom follow klu sudi ler...

http://almadelisha.blogspot.com/

PuteraOhtraBulan said...

:)

Hanim Hashim said...

Aku pun pemalu gak angah, so selagi ko tk ckp dulu aku pun tk ckp la hehe.

PES tu natang mende pulop :D

Lisa Nurulain said...

Jom cerita perniagaan.hehe

Cik Sue said...

ok nanti nak start borak dulu heheheh amboiiii 3 yeee

Nazlee Ismail PCL said...

Din, memang susah nak sembang dgn hang...bab apa ? ..kita seropa kot !! Mungkin sembang bab blog boleh ngam huhu..

Dkna Abza said...

Hamboii.. 3 lagi kosong yea.. haha

Fatin Bella said...

Nnt bila jumpa abg ngah nak senyum jeeee. Hahahah

mohd azmi said...

Ok... Jom dtg sabah... Mkn seafood puas2... Hahaha

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

Hehehe belanja makan ye... ekekeke..

careno said...

Nak tawan hati angah juz tawan hati isterinya dulu... kompom diterima jadi madu... hahah

Eraz Fadli said...

Sedang mencarik utk kekosongan ke? 'Big boss' dah baca lum entri ni? Hehe..

Fazrol Amer said...

1st time jumpa hang yang belanja...
lepas nie, jumpa aku belanja hg.. he hee

qaseh dalia said...

:') manis kan senyuman qaseh .. agak2 menang tak kahkah

Daus Redscarz said...

aku suka bab berniaga bro.. memang banyak cabaran dan dugaan...

Sue Sopian said...

haa.. nanti jumpa angah lg sekali, ai is senyum je.. ai is pemalu jugak.. tak tau nak borak ape.. kehkehkeh..

yaya_flanella said...

Suka seafood jugak? Jom kbba steamboat gathering! haha

Hafiz Rahim said...

Ko malu aku pun jadi malu bro. Haha