Friday, August 28, 2015

El Sakura

ELSAKURA - Whitening . Anti-aging . Healthy Skin.

Barang panas! Barang panas! Barang panas! Barang baik! Apa lagi kalau bukan ELSAKURA. Produk terhangat di pasaran sekarang ni.

Apa tu ELSAKURA? meh aku cier sikit ye...



Minuman Kesihatan & Kecantikan dari Extract Bunga Sakura.

Kecantikan perlulah datang seiring dengan kesihatan. Kalau cantik sahaja tapi badan tak sihat takde maknanya jugak. Yang terbaik ialah kecantikan terserlah dan kesihatan tetap terjaga.

ELSAKURA menggabungkan rangkaian pemakanan sunnah seperti madu, kurma, delima, habbatussauda, kismis, buah tin & zaitun yang sudah zaman berzaman terbukti khasiat dan kebaikkannya.

Rangkaian marine Collagen, Vitamin A, C, E & Astaxanthin menjadi penambah baik kepada produk ELSAKURA dalam memberikan khasiat yang terbaik kepada pengguna.

Kaunikan ELSAKURA ialah dengan bahan istimewa iaitu extract Bunga Sakura yang mampu memberi khasiat yang baik untuk kesihatan dan kecantikan kulit.

ELSAKURA didatangkan di dalam pek mobile yang mesra pengguna. Sachetnya mudah dibawa dan mudah juga diambil. Hanya koyak dan minum terus dari sachet tanpa perlu bancuhan.

Rasa yang unik dan sedap hasil gabungan bahan-bahannya yang berkualiti tinggi tanpa campuran sebarang bahan terlarang membolehkan pengguna mengambilnya tanpa ragu-ragu.

ELSAKURA sesuai untuk semua peringkat umur, lelaki & wanita.

ELSAKURA: Nectar Drink With Sakura Extract.
-----------------------
Khasiat & Kelebihan ELSAKURA:
-----------------------

• Mencerahkan, memutihkan, menggebukan kulit seluruh badan.
• Menjadikan kulit lebih cerah kemerah-merahan (pinkish).
• Menjadikan kulit lebih cantik serta sihat luaran dan dalaman.
• Mengatasi masalah kulit kusam & tak bermaya.
• Anti-aging (anti penuaan).
• Mengecutkan dan menghilangkan jerawat.
• Merawat masalah alahan kulit seperti resdung, ekzema.

• Menyegarkan tubuh badan yang lemah & lesu.
• Memberi tenaga segera (energy booster).
• Meningkatkatkan sistem imunisasi badan.
• Detoksinasi
• Penggalak susu (milk booster). Menambahkan susu badan.

-----------------------
KANDUNGAN ELSAKURA:
-----------------------

ELSAKURA dihasilkan dari bahan yang berkualiti tinggi dengan formulasi yang terbaik.
• Rangkaian makanan sunnah. Madu, Kurma, Kismis, Buah Tin, Zaitun, Delima & Habbatus Sauda'.
• Rangkaian bahan yang baik untuk kesihatan kulit. Marine collagen, Vitamin A, C, E & Astaxanthin.
• Extract Bunga Sakura yang sangat baik untuk kesihatan kulit dan menjadikan kulit putih, cerah, gebu & kemerah-merah.

-----------------------
100% Selamat & TIADA Bahan kimia terlarang.
- Sesuai diambil oleh ibu mengandung.
- Sesuai diambil oleh ibu menyusu.
- Sesuai diambil oleh wanita yg datang bulan.
- Sesuai diambil oleh kanak-kanak.
- Sesuai diambil oleh Wanita & Lelaki
- Semua orang boleh guna. Takde masalah 
wink emoticon
-----------------------
ELSAKURA Nectar Drink with Sakura Extract:
• 100% milik bumiputera Muslim.
• Dikilangkan dikilang yg berstatus GMP.
• Kilang mendapat pengiktirafan HALAL JAKIM.
• Dikilangkan dikilang yang berstatus MesTI.
• Mendapat kelulusan dari KKM dalam pengkelasan makanan.
No. Rujukan KKM : 170615/06/237
• InsyaAllah suci, bersih, selamat, Halalan Toyyiban. 
wink emoticon



ELSAKURA Nectar Drink with Sakura Extract:
1 kotak = 30 sachet
1 sachet = 20g

CARA PENGAMBILAN:

- Penggunaan biasa, 1 sachet sehari di waktu malam sebelum tidur.
- Hanya koyakkan sachet dan minum sahaja. Mudah. Tak perlu bancuh.
Untuk kesan yang TERBAIK dan CEPAT boleh ambil 2 sachet sehari.
- 1 sachet sebelum sarapan pagi.
- 1 sachet sebelum tidur malam.
- Minum air kosong yang mencukupi (2-3 liter sehari).
- Elak ambil makanan atau minuman yg mengandungi caffeine (eg: Kopi, Nescafe, Coke, Rokok, dll).
- Elak ambil minuman beralkohol.
- Elak minum minuman bercoklat seperti milo dan lain-lain 2 jam sebelum tidur. Sebab jerawat susah nak hilang. (ini petua orang tua-tua) wink emoticon
-----------------------
Harga Semenanjung:
• 1 Kotak RM 150
• 2 Kotak RM 290
• 3 Kotak RM 430
Harga Sabah & Sarawak:
• 1 Kotak RM 160
• 2 Kotak RM 310
• 3 Kotak RM 450
-----------------------
CARA ORDER & MAKLUMAT LANJUT
-----------------------
SMS / Whatsapp "SAKURA" ke 017 5941 294
atau
PM kami http://on.fb.me/1RT8Nf6
*Stokis & Agen diperlukan.

Abam belanja sikit testimoni ye :D



Haaa.. yang ni Model paling aku sayang.. OMAK DEN !! hehe
Rasa macam malu je nk letak caption nenek, macam akak-akak je kan???


Apa tunggu lagi.. dapatkan ELSAKURA sekarang !! SEKARANG!! 




Thursday, August 27, 2015

KBBA Bloggers Day di Zoo Negara


Lama dah aku berhajat nak ke Zoo Negara ni, tapi disebabkan harga yang agak tinggi, asyik tangguh je hajat tu.. hehe.. Alhamdulillah, hari Ahad lepas aku berpeluang ke Zoo Negara. Lagi best sebab pergi bersama keluarga dan rakan-rakan Kelab Blogger BenAshaari. Meriah giler! 

Citer banyak korang malas baca kan? meh abam belanja gambar je.. hehehe

Atas : Gambar sebahagian blogger sebelum masuk Zoo Negara
Bawah : Half of KBBA big family

Dah dapat tiket dan pass. jom masuk Zoo Negara



Mula-mula sekali selepas diberi penerangan serba ringkat untuk program hari ini, kami di bawa ke Taman Rama-rama.

Kepompong di Taman Rama-rama


Kali pertama tengok secara langsung rama-rama keluar dari kepompong.
Subhanallah, indah ciptaanMU.. teruja aku dapat tengok LIVE! hehe


dalam Akuarium

Pertunjukan haiwan.

Penat dah berjalan.. jom naik tram! huhu

Makan dulu.. thanks a lot Food Panda untuk lunch ni. Food Panda Awesome!!!


Madu kelulut. Dapat rasa madu asli.. sedap!! masam-masam manis rasanya. Power!!
Kelulut.


Malu plak Panda ni.. hehe



Oh ya, kitorang amat beruntung haritu sebab dapat tengok 'scene' sambutan hari jadi panda! Haritu merupakan sambutan ulangtahun yang ke -9. WOW! Bertuah rasanya. Panda ni Fu Wa namanya. Panda jantan. Baru je jadi bapa 18 Ogos 20115 lepas. Dia keseorangan sekarang ni sebab pasangan dia dikuarantin. Senang cakap, panda betina sedang berpantang! hehe



Fu Wa di hidangkan buluh gred A dan kek ais sayuran.

seronok Zayyan kejar burung-burung tu.. aku plak yang risau, kang dikokak dek burung tu kang..saje je.




Goodies dari sponser! yeaaaa!

Terima kasih Kelab Blogger Ben Ashaari, Cosmoderm, Food Panda, dan Zoo Negara untuk aktiviti hari itu. Awesome sangat. Seronok tak tertakata. Terumata anak aku Izz Zayyan, bukan main suka dan teruja. Maklumlah pertama kali masuk Zoo Negara. Excited habis! Terima kasih sekali lagi kepada semua yang menjayakan program ini.

Oh ya, kalau ada lagi program menarik macam ni sudilah jemput lagi.. hehehehehe




Wednesday, August 26, 2015

Selamat Pengantin Baru Amylia


Barakallah hulakuma wabarakah alaik' wajama a' bainakuma filkhair.

Selamat pengantin baru buat Nur Fatin Amylia dan Awe. Moga kekal hingga syurga. Selamat menempuh hidup baru. Selamat menggalas tanggungjawab baru. Moga dipermudahkan oleh NYA urusan kalian dunia dan akhirat. Amin.

Alhamdulillah semua masjlis berjalan lancar dengan hendakNya. Dari malam pernikahan hinggalah ke majlis resepsi. Meriah habis! Havoc dan awesome! Majlis berlangsung di N'dah Catering & Wedding Planner. Tempat best cuma.. nanti aku citer pasal N'dah ni..

Malas lah taip pepanjang.. meh abam belanjer gambar ye.. hehe

Alhamdulillah dengan sekali lafaz, sah bergelar suami isteri.. Tahniah bro!

Keluarga Amylia

Selfie lu ngan pengantin perempuan

wa chaaaa!!!

Bollywood Night katanyaaa..

Half of big family


Fuhhhh~











Friday, February 6, 2015

Perancangan DIA yang sempurna..


Kita hanya merancang, DIA yang menentukan. Kita berusaha, kita tawakkal, inshaAllah DIA bagi yang terbaik untuk kita.

Semalam isteri aku keguguran. Kami redha. Belum rezeki kami untuk tambah zuriat. (^_^)

Salah aku kah? Itu yang berlegar di fikiran aku. Wife aku ada call tengah hari semalam bagitau yang dia sakit perut. Disebabkan aku kerja, aku suruh dia tahan dulu sehingga aku balik kerja. Aku ingat balik kerja nanti baru nak bawa wife pergi checkup. Fikir aku, mungkin biasa je kot.

Tak sedap hati nak tunggu sampai pukul 5petang waktu balik kerja, aku balik awal sikit. Tapi terlambat juga..... Wife pitam, jatuh di bilik air dan berlaku pendarahan. Terus aku bawa wife ke Hospital Kuala Lumpur (HKL).

Di HKL, doktor buat pemeriksaan dan sahkan yang kandungan tidak dapat diselamatkan. Wife keguguran ,akibat jatuh dan hentakan kuat. Jadi, doktor terus cuci je saki baki kandungan.

Agak berat sebenarnya menerima kenyataan ini pada awalnya kerana kami baru je gembira menerima khabar kandungan wife. Baru minggu lepas pergi checkup dan doktor sahkan wife mengandung. tup tup harini dah tiada.. 

Terima kasih pada semua yang bagi nasihat dan sokongan. Terima kasih memberi kata semangat. Thanks a lot semua.




Thursday, February 5, 2015

Dah banyak bunyi...


video

Sekejapnya masa berlalu. Baru sangat lagi rasanya dengar Zayyan berbahasa Korea (bahasa yg aku tak paham apa dia kata) , sekarang ni dah sebutir sebutir perkataan yang dah jelas keluar dari mulut dia.

Ada saja yang nak diceritakan dan ditanya. Pandai dah nak berkata-kata. Masa-masa macam ni lah nak kena beringat selalu, kena jaga perkataan yang nak dituturkan. Kalau tidak, , apa saja perkataan yang dia dengar akan dia ulang sebut. Bahaya woooo...




Friday, January 16, 2015

Al fatihah buat arwah atok Jawahir


Al-Fatihah

A001
A002
A003
A004
A005
A006
A007

Semalam, 15.01.15, 8.30pagi, telah  kembali ke Rahmatullah atuk sebelah isteriku, atuk Jawahir. Moga tenang atuk di sana. 

9.00pagi semalam aku di kejutkan dengan panggilan telefon oleh mak mertua aku, bgtau yang atuk dah meninggal. Terus aku minta pelepasan dari bos untuk balik dan ziarah arwah di Alor Gajah, Melaka.

10.00pg lebih kurang, aku bergerak ke sana. Alhamdulillah segala urusan pengkebumian berjalan lancar.

"Mati itu pasti , hidup inshaAllah"