Thursday, August 27, 2015

KBBA Bloggers Day di Zoo Negara


Lama dah aku berhajat nak ke Zoo Negara ni, tapi disebabkan harga yang agak tinggi, asyik tangguh je hajat tu.. hehe.. Alhamdulillah, hari Ahad lepas aku berpeluang ke Zoo Negara. Lagi best sebab pergi bersama keluarga dan rakan-rakan Kelab Blogger BenAshaari. Meriah giler! 

Citer banyak korang malas baca kan? meh abam belanja gambar je.. hehehe

Atas : Gambar sebahagian blogger sebelum masuk Zoo Negara
Bawah : Half of KBBA big family

Dah dapat tiket dan pass. jom masuk Zoo Negara



Mula-mula sekali selepas diberi penerangan serba ringkat untuk program hari ini, kami di bawa ke Taman Rama-rama.

Kepompong di Taman Rama-rama


Kali pertama tengok secara langsung rama-rama keluar dari kepompong.
Subhanallah, indah ciptaanMU.. teruja aku dapat tengok LIVE! hehe


dalam Akuarium

Pertunjukan haiwan.

Penat dah berjalan.. jom naik tram! huhu

Makan dulu.. thanks a lot Food Panda untuk lunch ni. Food Panda Awesome!!!


Madu kelulut. Dapat rasa madu asli.. sedap!! masam-masam manis rasanya. Power!!
Kelulut.


Malu plak Panda ni.. hehe



Oh ya, kitorang amat beruntung haritu sebab dapat tengok 'scene' sambutan hari jadi panda! Haritu merupakan sambutan ulangtahun yang ke -9. WOW! Bertuah rasanya. Panda ni Fu Wa namanya. Panda jantan. Baru je jadi bapa 18 Ogos 20115 lepas. Dia keseorangan sekarang ni sebab pasangan dia dikuarantin. Senang cakap, panda betina sedang berpantang! hehe



Fu Wa di hidangkan buluh gred A dan kek ais sayuran.

seronok Zayyan kejar burung-burung tu.. aku plak yang risau, kang dikokak dek burung tu kang..saje je.




Goodies dari sponser! yeaaaa!

Terima kasih Kelab Blogger Ben Ashaari, Cosmoderm, Food Panda, dan Zoo Negara untuk aktiviti hari itu. Awesome sangat. Seronok tak tertakata. Terumata anak aku Izz Zayyan, bukan main suka dan teruja. Maklumlah pertama kali masuk Zoo Negara. Excited habis! Terima kasih sekali lagi kepada semua yang menjayakan program ini.

Oh ya, kalau ada lagi program menarik macam ni sudilah jemput lagi.. hehehehehe




1 comment:

Yan Ty said...

nerani Zayyan.. adehla...