Friday, February 6, 2015

Perancangan DIA yang sempurna..


Kita hanya merancang, DIA yang menentukan. Kita berusaha, kita tawakkal, inshaAllah DIA bagi yang terbaik untuk kita.

Semalam isteri aku keguguran. Kami redha. Belum rezeki kami untuk tambah zuriat. (^_^)

Salah aku kah? Itu yang berlegar di fikiran aku. Wife aku ada call tengah hari semalam bagitau yang dia sakit perut. Disebabkan aku kerja, aku suruh dia tahan dulu sehingga aku balik kerja. Aku ingat balik kerja nanti baru nak bawa wife pergi checkup. Fikir aku, mungkin biasa je kot.

Tak sedap hati nak tunggu sampai pukul 5petang waktu balik kerja, aku balik awal sikit. Tapi terlambat juga..... Wife pitam, jatuh di bilik air dan berlaku pendarahan. Terus aku bawa wife ke Hospital Kuala Lumpur (HKL).

Di HKL, doktor buat pemeriksaan dan sahkan yang kandungan tidak dapat diselamatkan. Wife keguguran ,akibat jatuh dan hentakan kuat. Jadi, doktor terus cuci je saki baki kandungan.

Agak berat sebenarnya menerima kenyataan ini pada awalnya kerana kami baru je gembira menerima khabar kandungan wife. Baru minggu lepas pergi checkup dan doktor sahkan wife mengandung. tup tup harini dah tiada.. 

Terima kasih pada semua yang bagi nasihat dan sokongan. Terima kasih memberi kata semangat. Thanks a lot semua.




Thursday, February 5, 2015

Dah banyak bunyi...


video

Sekejapnya masa berlalu. Baru sangat lagi rasanya dengar Zayyan berbahasa Korea (bahasa yg aku tak paham apa dia kata) , sekarang ni dah sebutir sebutir perkataan yang dah jelas keluar dari mulut dia.

Ada saja yang nak diceritakan dan ditanya. Pandai dah nak berkata-kata. Masa-masa macam ni lah nak kena beringat selalu, kena jaga perkataan yang nak dituturkan. Kalau tidak, , apa saja perkataan yang dia dengar akan dia ulang sebut. Bahaya woooo...