Showing posts with label Indonesia. Show all posts
Showing posts with label Indonesia. Show all posts

Sunday, July 21, 2013

Fenomena adik Adi, Indonesia





Subhanallah, AllahhuAkbar, tersentuh hati Angah tengok video adik Adi ni. Beruntung ibubapanya, berjaya didik anak seawal usia 3 tahun mengaji Al-Quran. Bukan setakat membaca tetapi menghafal. Melentur buluh biar dari rebungnya. Nah! ini buktinya, hebat sungguh ibubapa Adi.

ADI, Berusia 3 Tahun Mencipta Fenomena Di Indonesia Dalam Program Realiti Thoriq @ Hafidz Indonesia Di Saluran RCTI. 


Kalau nak tonton episod 2 dan peserta lain, boleh la cari di Youtube, cari 'Hafidz Indonesia RCTI'.


Sumber Video : Angah ambil di Facebook




Tuesday, June 19, 2012

Lambakan Warga Asing

pagi tadi sempat tengok MHI, Malaysia Hari Ini di TV3 sebelum gi kerja...
segmen..errrr..lupa plak,,hehe.. isunya pasal lambakan warga asing..

ya, memang nampak ketara sangat.. terlampau ramai sangat warga asing sekarang ni...
kat area Kuala Lumpur pun dah padat dengan warga asing ni..
jangan kn tempat lain, kat kawasan aku duduk sekarang ni pun dan dibanjiri warga asing
aku stay area Danau Kota, Setapak.. taman mainan kawasan sekitar tu di kuasai oleh mereka
penuh dengan rakyat dia ajer.. kita ni warganegara nak bercampur pun tak boleh

court badminton, taman mainan, gerai2 kecik tepi jalan..semua dikuasai mereka...
rimas giler kot.. kalau mesra alam xper.. ini lagak samseng.. macam kita ni plak pendatang!

buka paper Metro hari ini pun citer hal yang sama, warga asing!

pihak berkuasa yang berkenaan, silalah ambil tindakan sewajarnya...

series aku rimas, rakyat Malaysia pun rimas dengan lambakan warga asing ni



Friday, January 28, 2011

UFO Mendarat di Sawah Padi di Yogyakarta -sambungan II-

ingatkan dah abis dah kisah UFO cuti-cuti ke Yogyakarta..
rupanya ada lg, xsudah lg citer ni..haha
akhbar hari ini (KOSMO) memaparkan plak seorang pegawai pentadbir negeri di 
Gunung Kidal merakamkan gambar UFO! wow! 
pastu, ada lg satu lingkaran ditemui di Bantul dekat Sleman.
tentang kenyataan semalam yg mengatakan angkara student tu..
smpai skrg belom ada yg ngaku~
ye laa..seper la plak kn yg brani nk p ngaku dia buat..
hebat ar kalau dia pegi ngaku dia buat kan...
mesti popular! hehehe (^_^)


Thursday, January 27, 2011

UFO Mendarat di Sawah Padi di Yogyakarta -sambungan-

saper ada ikut kisah UFO ni? mrizzo nk share info skit,
sambungan dr kisah yg mrizzo post semlm~
selepas kajian dan siasatan dibuat.....
rupanya,ada student yg rajin terlebih pi buat corak itu..
so, bukanlah corak hasil drpd UFO tu..
ni kes student2 yg nakal xder kejer la ni..hahaha..
macam-macam haL laa..

-keratan akhbar KOSMO-


Tuesday, January 25, 2011

UFO Mendarat di Sawah Padi di Yogyakarta

mrizzo nk share kisah UFO lagi..aritu UFO dtg melawat KL,
 kali ni UFO pi Yogyakarta plak..
maybe skrg musim UFO melancong kot..hehehe (^_^)

org ramai dok amik gambar~
corak unik di tujuh petak sawah~

malas nk taip..klik keratan akhbar KOSMO ni utk baca..hehe~ (^_^)