Showing posts with label MC. Show all posts
Showing posts with label MC. Show all posts

Saturday, March 9, 2013

Bila Abah Zayyan Pula Yang Deman...

Alhamdulillah diberi kesempatan oleh Allah untuk merasai nikmat demam secara tiba-tiba dan mendadak.  Alhamdulillah moga terhapus sedikit dosa-dosa lalu, In Sha Allah. 

Hari Khamis lepas, Angah kerja seperti biasa, dalam kul 10.00pg camtu, tiba-tiba rasa badan ni sejuk sangat.. padahal sebelum ni takde tanda-tanda apa pun.. tiba2 ja sejuk, mula2 tu ingatkan sebab aircond, Angah off aircond, masih sejuk, keluar berjemur tengah panas, masih sejuk.. sampai dah tahap menggigil, menggeletar kaki tangan gigi semua.. dah tak boleh tahan ni, Angah terus call rakan sepejabat, take over kerja Angah jap, Angah nak balik.. 

Sampai ja rumah, terus masuk dalam selimut+toto, bummmm, pengsan! huh! kul 12.30 isteri ajak pergi klinik, sebab dah panas sangat dah.. Angah dak tak boleh bergerak dah. Hanya mampu mengerang. Isteri buatkn air teh Ho Yan Ho, teh herba baik untuk panas dalam. Angah ni dah la jenis susah makan ubat, hehehe, kena paksa ngan isteri, minum jer lah.. isteri tuamkan badan, kepala semua.. petang rasa ok sikit, baru pergi klinik..

Doktor check, sekali 46'C, wow! tingginya panas, terus doktor suruh baring, dan Angah dicucuk di bontot. Ingatkan kanak-kanak je kena cucuk bontot ni..hehe..org tua pun kena.. Kata doktor, panas terlalu tinggi, kalau ikutkan kena masuk air, tp dia nk bg cepat kebah, dia cucuk dulu, kalau dalam masa sejam-dua jam tak kurang sikit, memang kena refer HKL...

Alhamdulillah dengan izin Allah, peluh nyer lah macam mandi..peluh  bercerau org kedah kata.. 

Macam-macam penyakit sekarang ni.. ini 1st time Angah kena macam ni.. tiba2 terus jadi dan tak daya nak tahan langsung.. dalam panas, luar sejuk, sendi krem, tak boleh nk bergerak, Subhanallah..hanya Allah yg tahu saat itu peritnya.. Apa yang DIA nk jadi akan jadi.. Bila-bila masa ja.. Ya Allah aku bersyukur masih mempunyai kesempatan meneruskan hidup ini Ya Allah, Ampunkanlah dosa2ku, Tetapkanlah imanku ini Ya Allah.. Amin!


Gambar hiasan : Sumber Google Image






Monday, March 28, 2011

Kembali Bertugas

hari ni mrizzo kembali bertugas..
huh! berat je badan ni nk gi kejer..
hahaha..(^^,)
maklumlah dah cuti panjang...
start cuti aritu 9.2 - 27.3
muka orang semangat kembali kerja..hehe
hambik ko selambak+selerak mejaku..

Wednesday, March 9, 2011

cuti panjang~

- saLam -

hye semua..(^^,) da bersawang blog mrizzo ni..lama sudah tak diupdate..huhu

mrizzo cuti panjang kali ni..lebih kurang 2 bulan..sebabnya mrizzo tidak sihat..

baru2 ni mrizzo operate kt perot..

nnt da betol2 sihat mrizzo update ye..

byk benda nk kongsi ni..huhu

aperpn, doakan mrizzo cepat sembuh yaa~ (^_^)