Showing posts with label Port Dickson. Show all posts
Showing posts with label Port Dickson. Show all posts

Tuesday, September 30, 2014

KRT Danau Kota Family Day


Pada 27.09.2014 dan 28.09.2014 lepas, aku sekeluarga sertai program Family Day Kelab Rukun Tetangga Flat Danau Kota (KRT) yang diadakan di Sri Bulan Apartment, Port Dickson, Negeri Sembilan. Sudah 3,4 tahun juga KRT rancang untuk buat hari keluarga ni, baru kali hajat tercapai. Alhamdulillah. Program yang hanya 2 hari 1 malam ini sangat menghiburkan. Walaupun masa bercuti singkat sahaja tetapi kepadatan aktiviti yang diatur amat memuaskan semua orang.

Kami bertolak ke Seri Bulan Apartment, Port Dickson lebih kurang jam 1 petang dari Danau Kota. Perjalanan ke sana biasanya mengambil masa 1 jam 30 minit hingga 2 jam sahaja, tetapi menjadi hampir 3 jam kerana dalam perjalan, hujan lebat sangat-sangat hingga jarak penglihatan amat terhad. Tak nampak apa-apa. Bahaya woooo memandu dalam keadaan macam tu.

Alhamdulillah kami selamat tiba di Seri Bulan pada jam 3.45 etang lebih kurang. Pada pukul 4.00 petang, kami diberi taklimat ringkas dan sesi serah kunci bilik. Selesai semua dapat kunci, kami check-in dulu, rehatkan badan sekejap, solat dan makan. Aktiviti bermula jam 5 petang nanti.

pandangan dari balkoni bilik aku. Cantik permandangan kolam dan laut.
Seri Bulan ni sebelah je dengan Teluk Kemang. Belah kanan gambar tu la TK.
Petang tu aku berjalan ikut pandai ke Teluk Kemang.

Pukul 5 petang, semua turun berkumpul untuk aktiviti sukaneka. Pelbagai acara disediakan untuk semua lapisan umur. Dari kanak-kanak sampailah ke nenek punya acara. Semua terlibat. Meriah sangat bila dah semua peringkat umur bersukaneka ni. Macam-macam gelagat boleh tengok. Hehehe

Selfie dulu sebelum join sukaneka.


haaaa, ni budah yang tak sabar-sabar nak terjum kolam!
Tak hento-henti tarik ibu dia ajak pi kolam...


Sebelah malamnya, kami bebarbeque! Ayam panggang KRT ni memang terbaik lah! Berketul-ketul gak aku repeat ambil.. hehehe. Acara makan malam kami diselang seli dengan panyampaian hadiah pemenang sukaneka petang tadi dan cabutan bertuah. Banyak hadiah yang urusetia program sediakan. Ada dekat 100 hadiah juga aku kira.

Barbeque
Hadiah-hadiah.



Tuesday, February 8, 2011

Glory Beach Resort, PD

Glory Beach Resort, Port Dickson. Sapa pernah pegi angkat tangan! hehe
sambungan post yg lepas..mrizzo pegi bercuti disana bersama teman-teman..
best la jugak~ banyak aktiviti jugak la yg ada disana..
antaranya : 
* live band
* apache
* melepaskan anak penyu ke laut
* banana boat
* jet ski
* kayak
* karaoke
* bbq
* memancing
* mengorat..upsss..hehe

enjoy beb! huhu~ layan... (^_^)

view koLam dr biLik
jom jaLan2 (^^,)
live band..sexy wooo
makan api..eiii
fireeeeee
Add caption

aaarrrrrggghhhhhh

jeng..jeng..jeng..



- bbq -
- bbq -

 - memancing -
- santai -
anak-anak penyu
orang ramai berkerumun tgk anak penyu
mrizzo amik peluang melepaskan anak penyu
anak penyu
selamat jalan..
bye-bye anak penyu
sempat lagi layan (^^,)

** lagi gambar tengok dalam FB mrizzo ye...kita senyum saja~ (^^,)

Thursday, February 3, 2011

Bercuti di Glory Beach Resort,PD

sempena cuti Chinese New Year ni, mrizzo pergi bercuti ke PD..
nk balik kg xdpt, mohon cuti xlepas.. kejer direct,arini baru cuti..
ahad nnt start kejer balik..so, peluang 3hari ni mrizzzo gi berpicnic! hehe

nk gi tmpt lain semua da full, glory pn glory lah...(^^,)

smpai2 jer, YaAllah manusia, mcm semut..ramainyeeeeeeeeerrrrrr....
hahaha..jalan pn jem giLer..
perjalanan yg biasnya sejam setengah..tadi 4jam!
bertolak kul 10.30p..smpai Glory Beach Resort 2.30ptg..
hambik ko bertapa dalam kereta...hahaha (^^,)

aperpn, 3hari ni mrizzo nk happy-happy...kita enjoy!! hehe (^^,)

jalan sesak dari tol sg.besi smpai lah seremban
peace! bertapa dlm kereta ^_^
> nnt update lg yerrr..(^^,)