Showing posts with label SPR. Show all posts
Showing posts with label SPR. Show all posts

Monday, April 22, 2013

Semak Tempat Mengundi

Tinggal lagi 13 hari je lagi nak mengundi. Korang dah semak tempat mengundi ke belum? Kalau belum boleh semak di sini ---> http://daftarj.spr.gov.my/

Jangan lupa, tunaikan tanggungjawan anda. Pilihlah yang terbaik. Undi adalah rahsia. Rahsia ke? hehe


Saturday, May 12, 2012

Lagi Cerita SPR

sebelum ni AJ pernah post pasal SPR ni...tapi sampai sekarang pun belum ada lagi sumber2 yang menjawab apa yang telah terjadi, dan AJ masih mencari tentang kesahihan,kebenaran tentang kekeliruan SPR ni..

rujuk sini tentang cerita SPR sebelum ni :
Magic SPR...Keliru aku
Mana kebenarannya wahai SPR
JPN dan SPR buat Magic
SPR buat Magic Lagi

AJ bukan minat sangat pun nk isu2 macam ni..tapi harini bersepah pulak post pasal SPR ni kt facebook AJ. bila tengok2 dan rajin plak harini AJ gi semak sendiri di laman SPR dan JPN, geram dan sakit hati pun ada gak. korang nak tahu, try la check.. ada kot data2 ni...

patot lah Bersih dok ada sampai Bersih 3.0 menuntut ketelusan PRU...

pic bawah ni AJ amik dari facebook AJ..semak je kt wall facebook AJ
try usha satu kali, if rajin try plak check sendiri kt sini SPR dan JPN (^^,)
nk baca infonya, klik pada link gambar tu...


info klik sini
info klik sini
info klik sini
info klik sini
info klik sini
info klik sini
info klik sini
info klik sini
info klik sini
info klik sini
info klik sini

Saturday, August 20, 2011

SPR buat Magic Lagi Gilerrrr

assalamualaikom w.b.t - salam sejahtera

pernah tengokSPR buat magic? haaaaa..jom tengok post aku yg lepas
first post Magic SPR klik SINI
2nd post mana kebenaran SPR klik SINI
3rd post JPN n SPR buat magic klik SINI

kali ni aku dapat lagi benda2 yg mengelirukan kita..dan ini adalah kenyaatan, realiti yang berlaku sekarang ni..bukan lagi propa atau tuduhan yang tiada bukti..

nak bukti?

korang try buat..cuba buka web SPR dan JPN, cuba buat dan semak sendiri..huhu

tengok ni lagi ke'kantoi'an SPR...kebetulan atau disengajakan?
ada yg boleh undi 2 kali...
ada yg no ic TIDAK WUJUD tapi dalam SPR ada data dan boleh mengundi..
macam2 adaaaa....

sapa2 arif, sila jelaskn jap..nk tahu sapa betol ni...oh aku keliru....

klik pic utk besarkn







Thursday, July 14, 2011

Mana Kebenarannya Wahai SPR

assalamualaikum w.b.t

Pengerusi Suruhanjaya Pilihanraya (SPR), Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof berkata pihak SPR tidak akan tunduk pada mana-mana pihak berhubung tuntutan 8 perkara yang dikemukakan.

macam angkuh je bunyinya..huhu

Gabungan Mahasiswa Islam Se-Malaysia (Gamis) berkata, kenyataan Abdul Aziz tu hanya akan menambah lagi pandangan buruk pelbagai pihak berhubung pengendalian SPR.

SPR kata masih ada ruang untuk parti pembangkang untuk hebah menifesto melalui akhbar masing2..tapi xder pun cakap boleh melalui media rasmi seperti RTM, Bernama..huh! apakah itu? ohhh..itu lah keadilan rupanya..adil bg kedua-dua belah pihak..hehe..adil ke?

ada jugak rakyat menyuarakan tuntut semua media rasmi buat liputan seimbang..tapi? ada hasil?

pelikkan? anda fikir,anda cari, anda buktikan. mana perginya kebenaran,kejujuran.
apakah petanda ini? kenapa perlu takot dan gentar? bongkak sendiri tanpa pedulikan rakyat..

cuba korang tengok magik SPR ni..atau Klik Sini untuk tengok keajaiban yang SPR buat..
kalau perkara ni tidak dibetulkan dan berterusan apa nasib rakyat2 Malaysia ini?
dipermainkan dan diperbodohkan macam tu saja

mereka perlu ingat..ini zaman budak2 muda tak bodoh dan tak buta
segalanya boleh dinilai..tengok dalam media lain, hakikatnya lain..
kalau dulu ye, apa yg di tv khabarkan, itulah yg kita percaya
tapi sekarang, kt tv kuar, kt tempat lain orang dah boleh tau betol ke tak citer tu..huh.

jom lah kita try magic SPR ni..dah 5 6 kali aku main dah magic SPR ni..

jom try magic SPR ni.. kLik Sini

Tuesday, July 5, 2011

Magic SPR..Keliru AKu..

assalamualaikom...

aku terjumpa pic ini dalam FB salah sorang frenz aku..

Sebab apa "BERSIH" turun ke jalan???

Salah satunya sebab inilah??......88 orang pengundi dalam satu rumah...

CUBA anda lihat rumah ini baik-baik. Hasil tinjauan di lokasi sebenar, alamat rumah ini adalah, 1155 Kg Bagan Serai, Jalan Sembilang, Seberang Jaya Permatang Pauh. Percayakah anda jika bahawa rumah dengan reka bentuk rumah Melayu ini didiami oleh 88 orang pengundi berdaftar berbangsa Melayu dan India?

Anda boleh mengesahkan sendiri bukti ini. Sila semak di website daftar pemilih SPR dengan memasukkan nombor-nombor kad pengenalan ini.....

sumber milosuam

haaaa..tu yg ada dlm FB frenz aku ni..
betol ke? lalu aku pn try lah buat...

dan ini hasil 5 I/C yg aku check secara rawak..






pergh...aku ingat frenz aku fanatik Bersih dan omong kosong jer..skali aku try memang magik ar.. umah kecik tapi ramai penghuni yg layak mengundi.. 1Malaysia plak tu..ada Melayu India..hahahaha.. pelik ni.. series aku pelik giler kot...SPR pn pandai main magic..apa sudah jadi..

xcaya? try check la sendiri.. oh SPR..patot la semangat sangat Pembangkang nk adakan Bersih dan patot la semangat sangat Kerajaan nk halang Bersih 2.0