Showing posts with label agrofarm. Show all posts
Showing posts with label agrofarm. Show all posts

Thursday, September 25, 2014

Aktiviti di Agrofarmstay,Melaka

Hari kedua :

Seronok bercuti di Agrofarmstay ni. Kemudahan yang disediakan serba sempurna. Penginapan yang sangat selesa,nak pula villanya ini dihiasi dengan perabot-perabot kayu jati yang di import dari Indonesia dan Burma, menambahkan lagi seri mata memandang. Selesa dan cantik!

Villa yang cantik ini ada 7bilik tidur tau. Setiap bilik ada bilik air sendiri. Fully airconditioning! Ruang tamu , ruang dapur yang luas. Sesuai sangat kalau nak buat aktiviti seperti family day.

kawasan luar villa, luas! tiada masalah parking kereta.




Ruang tamu


Untuk hari ke dua ni, bangun pagi dari tidur yang nyenyak, siapkan diri, kemudian terus sarapan pagi. Bila perut dah kenyang, masa untuk pecahkan lemak! hehe. 

Aktiviti pagi ini bermula dengan sesi regangan otot yang dikelola oleh En.Baju Oren, aku lupa nama dia. hehe. Lagu senaman pakcik ini sempoi sangat. Hahaha. Sambil senaman kena nyanyi 'goyang goyang goyang, goyang pecah lemak!' hehehe.

Selesai regangan otot, kami ke aktiviti sukaneka. Lama dah tak bersukaneka ni. Sesekali bersukaneka, semput gak aku. hahaha. Apa pun memang best! Terbaik!

Tengok je lah gambar aktiviti kami disini. (^_^)

sedikit penerangan untuk aktiviti dari Agrofarmstay. 

mulakan aktiviti dengan regangan otot.
nak tergelak bila teringat semasa senaman ini..hahaha
lirik lagu senaman "goyang goyang goyang, goyang pecah lemak!"

aktiviti sukaneka : bowling kelapa
gaya Eyriqaz boleh lawan Shalin! hehe

Bersungguh Yanty lontar buah kelapa.. hehe

Tiup jangan tak tiup.. baru berseri muka!

Anak-anak cari gula-gula.
 Lagi gambar sukaneka boleh tengok SINI . Macam-macam reaksi dan aksi ada! Havoc sangat. Selesai sukaneka.... kebaboooommmm! Terjun kolam!

Kolam Agrofarmstay besar, puas berenang!

Penat bersukaneka dan mandi kolam, bersihkan badan, makan tengah hari, solat dan rehat sekejap sebelum aktiviti seterusnya petang nanti.

Aktiviti petang bermula jam 3 petang. Kami dibawa 'tour' kawasan Agrofarmstay. Banyak benda yang menarik di kawasan Agrofarmstay yang seluar 30 ekar ini. 

Penerangan ringkas sebelum ber'tour'.

Aktiviti kayak

Si Bujang. Comel nama kuda ni, Bujang sangat! hehe
Kemain ye bujang bila gadis belai.. Jantan sangat!
korang nampak???? hahahaha

Aku ingatkan ayam biasa, rupanya lain.
Ini ayam kapan namanya.
Cer tengok kaki ayam ni, lain.


Yang ni albino
Kandang lembu, tasik, chalet, ladang
Pokok buluh yang berusia 50 tahun.
Semula jadi rimbun jadi macam berbumbung..
Seram gak aku.. hahaha
Pokok kurma. Baru tanam.

aku tak lepaskan peluang untuk berkayak. Syok wooo!

Penat berjalan 'tour' kawasan Agrofarmstay yang seluas 30ekar ni, kami berehat santai tepi tasik tengok rakan blogger berkayak dan naik bot. Kami turut di hidangkan goreng pisang panas dan nescafe. Fuh, memang terbaik!


Aktiviti malam bermula jam 8.00 malam. Berbabeque kami malam tu. Ayam bakar, ikan bakar , sotong dan macam-macam lagi ada. Alhamdulillah..



Perot sudah kenyang, kasi gegar lemak perot sikit dengan sesi karaoke. Perghhh, masing-masing berbakat dalam nyanyian rupanya. hahaha. Macam-macam gaya! (^_^). 

Bilik karaoke Agrofarmstay memang superb! Terbaik! Sound system dia memang tidak mengecewakan. Pilihan lagu banyak dan up to date. Nyanyilah sampai puas! hehe




Kalau korang nak bercuti dan lakukan aktiviti di Agrofarmstay ni, boleh hubungi talian bawah ni.. Memang puas hati dan selesa.

012-2118264
016-2098623

pertanyaan@agrofarmstay.my


lagi gambar aktiviti di : Bloggers Day at Agrofarmstay


Wednesday, September 24, 2014

Bloggers Day at Agrofarmstay Melaka

Hari pertama :

Pada 19-21 September 2014 , aku bersama rakan #kelabblogerbenashaari bercuti di Agrofarmstay,  Durian Tunggal, Melaka. Percutian ini ditaja oleh pihak Agrofarmstay. Terima kasih sudi jemput kitorang kesana. Sekali sekala bercuti ramai-ramai memang 'havoc' sangat. 

Plan asal aku nak pergi bersama keluarga aku, tapi ada kekangan yang tidak dapat dielakkan, terpaksa pergi seorang diri. Tapi aku bertolak ke Agrofarmstay berteman juga, tidak la kesepian sangat.. hehehe

Ditemani Qaseh dan Yanty

Kitorang bertolak dari Putrajaya dalam pukul 4.30 petang. Alhamdulillah perjalanan lancar, cuma sesak sedikit selepas RNR Dengkil dan Seremban. Kami selamat tiba di Agrofarmstay dalam pulul 7.30 malam. 

Senang je nak ke Agrofarmstay ni, selepas tol Ayer Kerok belok ke kiri menghala ke UTEM, masuk dalam UTEM keluar ikut pintu belakang UTEM, jalan pintas! Jimat beberapa kilometer. Hehe. 

Kedatangan aku disambut oleh En.Bari, orang yang menguruskan percutian kami ini. Selesai pendaftaran, kami diberi taklimat ringkas tentang Agrofarmstay ini.






Selesai taklimat dan sesi suai kenal ini, kami ke Dewan Palma untuk makan malam.


lapar+makanan sedap=makan tak hengat! hehe
kredit gambar : Yanty

Perot dah kenyang, its power nap time! hehe. Setakat itu sahaja sesi hari pertama. Selepas makan, aku checkin villa. Lepak villa je malam ni.

sesekali berkumpul macam ni, macam-macam idea dan ilmu dikongsi bersama
kredir gambar : Sue Izza


Apa yang ada di Agrofarmstay ni ye? apa aktiviti yang kami buat disini? Aku update dalam entri berikutnya ye. (^_^)