Showing posts with label akad nikah. Show all posts
Showing posts with label akad nikah. Show all posts

Wednesday, March 21, 2012

Majlis Walimatulurus 15-17 Mac 2012

assalamualaikum w.b.t

minggu lepas, ramai gak sahabat-sahabat Mr.iZzo telah selamat melangkah ke alam baru...alam berumah tangga...
alhamdulillah... tahniah dari Mr.iZzo pada

Hazrami & Faridah (11.03.2012)
Zuki & pasangan (17.03.2012)
Mahadi & Nurul Adilla (15.03.2012)
Hanif & Hanisah (16.03.2012)
Malik & Suhaila (17.03.2012)
Salman & Pasangan (17.03.2012)

barakallah hulakuma...
moga kekal ke akhir hayat~ (^^,)

rumah Mahadi
Mahadi & Nurul Adilla
Akad Nikah Hanisah & Hanif
Akad Nikah Hanisah & Hanif 
Akad Nikah Hanisah & Hanif 
Akad Nikah Hanisah & Hanif 
Hanisah & Hanif 
Malik & Suhaila
Malik & Suhaila 

Kak Long - Adik - MyWife (^^,)

Thursday, February 2, 2012

Majlis Akad Nikah

Assalamualaikum w.b.t

3 Disember 2011, aku selamat menjadi laki orang..hehe
selamat di akad oleh Imam Hj. Salleh di Surau Flat Danau Kota..
3 Disember 2011, 11.30pg, tamat lah zaman bujang ku..

saat dan detik itu juga, aku melangkah setapak kehadapan ke alam baru
hidup baru, tanggungjawab baru, dulu solo, sekarang berduet.. (^^,)

thanks a lot pada semua yang hadir.. saudara mara, sahabat2 ku...


alhamdulillah,dengan sekali lafaz,aku menggalas t'jwb sebagai suami
alhamdulillah segalanya lancar...

sahabat ku Mr Ej ada ambil video akad nikah aku..
leh layan kat sini..hehe..KLIK SINI

Tuesday, September 20, 2011

Rugi RM16,000 Untung Malu

assalamualaikum w.b.t

dah baca paper harini? Harian Metro. Kisah seorang wanita berusia 29 tahun yang kerugian RM16000 bila bakal tunang lesap.

baca artikel penuh di Metro atau Klik SiNi

cinta itu membutakan manusia..bukan cinta tu buta tp manusia yg bermain cinta itu yg buta.
pada pasangan yg dalam proses ke arah perkahwinan boleh lah amik ikhtibar dari kejadian ini.
berhati-hati lah sebab sekarang ni manusia macam2 perangai...

kasihan wooo..dah lah melepas RM16000
majlis tak jadi..pasangan pulak lari..
apa pun tak boleh..malu jer dapat..
dugaan buat mereka..moga ALLAH merahmati
dan memberi hikmah yg DIA inginkan disebalik kejadian itu

................................................................................................ dari sudu lain.......

sebab kenapa tidak digalakkan hebah tentang pertunangan ialah untuk elak dari malu bila putus ditengah jalan..berbalik pada asasnya yg maybe sekarang dah tidak diamalkan kot rasanya..
belom apa2 lg dah heboh satu kampung..sanak saudara semua dijemput..
trend baru skrg...penuh status di FB..betol kan? itu realiti sekarang...


bertunang ni proses kenal hati budi masing2... ngam! ON! baru hebah..then akad nikah..majlis kenduri. KO? putus..cari lain.. orang xtahu, xmalu..sebab tu tidak perlu hebah2 lagi semasa tunang..
itu duluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...sekarang? boleh ke kembalikan zaman itu???


dunia akhir zaman...................