Showing posts with label baca buku. Show all posts
Showing posts with label baca buku. Show all posts

Thursday, June 28, 2012

Buku Adalah Sahabat

Buku adalah sahabat. Berdampinglah dengan buku. Bersahabatlah dengan ilmu dan bertemanlah dengan makfirah (pengetahuan).

Membaca jabatan ilmu... membaca menambah ilmu... penuhilah masa terluang dengan membaca, dari pada dok hadap facebook, twitter, tanpa arah tujuan, bacalah.. banyak juga ilmu2 yg ada kot FB ni.. pandai2 amik lah..jangan dok kira baca gosip, hiburan je..hehehe.. 

jangan sekali-kali membaca buku-buku yang boleh menimbulkan prasangka buruk, putus asa dan hilang harapan.. amatlah tidak elok untuk diri dan hati kita.. efek mambaca ni mendalam juga.. sebabnya bila membaca, imaganisi main peranan... bila dok baca yg xelok, otak berimaginasi benda tak elok, turun ke hati turut jadi tak elok...

tiba2 melalut pasal membaca plak aku ni..ish..ish..ish.. aku kongsi pendapat aku je tau.. kalau salah tolong tegur ye.. (^^,)

antara buku dan majalah yg baik,elok untuk dibaca, penuh dengan ilmu pengetahuan
bahan bacaan aku bulan ini.. (^^,)

Wednesday, February 29, 2012

Oh tidak..aku terjebak lagi...

bila takde kerja nak dibuat aku mula teroka alam maya ni..
singgah sana sini..macam2 benda dah dijelajah..
boleh plak aku terjumpa page ni i-komik

aduhai...macam2 komik ada kat situ..
bacalah sampai lebam...hehehe (^^,)

aku memang penggemar komik dulu..
penuh rak buku dengan komik aku..
sampai mak marah la..xbagi beli dah komik2..hehe

aku minat komik lawan2... antara koleksi aku Wira Tunggal..
aku kumpul sampai lah episode Wira Tunggal Pheonix.
pastu aku stop dah baca komik..dan stop beli komik tu..

bayangkan senaskah RM3.90..keluar seminggu sekali..
bermakna sebulan aku belanja RM15.60 untuk beli komik..
hehehe..mahunya mak aku tak membebel..hahaha

berbalik pada jalan2 di alam maya tadi..aku terjumpa page i-komik
dan ada plak sambungan Wira Tunggal yang aku tinggal dulu tu...

hehehehe..apa lagi..sekarang ni melekat je aku depan pc mengkhatam
komik2 yang aku tinggalkan dah kat 10 tahun....
hahahaha...aduh..hobiku kembali~ (^^,)

baik baca komik dari baca gosip...hehehehehehe.. (^^,)