Showing posts with label gambar pelik. Show all posts
Showing posts with label gambar pelik. Show all posts

Monday, September 9, 2013

Refreshrooms





Pernah jumpa atau dengar 'refreshrooms' sebelum ni? aku ketinggalan ke dengan terms baru ni.. hahaha.

Siap gambar tangan letak belakang kepala lagi tu, memang 'refresh' sangat.. (^_^)





Friday, August 30, 2013

Pelik! Wawancara Lembu!


İni memang pelik, bukan cobaan, tapi memang benar!! İni lembu dalam studio!! İni bukan di Malaysia, ataupun di Mexico tapi di Turki! Orang-orang Turki di sini pun terkejut. Kata mereka ini sejarah! (Türk televizyon tarihinde bir ilk). 

Orang Turki memang gila!! Mereka menjadi gila melihat ummat menderita. İni satu lagi drpd siri-siri kegilaan mereka. Kehadiran lembu ini dalam studio, di dalam berita TV Turki, dan memang mengejutkan. Lembu ini diwawancara oleh pengacara berita tersebut tentang hal2 umat berkaitan situasi di Syria dan Mesir. Memanglah lembu ini membisu, dan pastilah juga ianya tidak boleh menangis. Sungguh Sinis!! Sinis!!Sinis terhadap seluruh dunia yang membiasu!!

Pepatah Turki ada mengatakan melihat sesuatu tanpa sebarang reaksi, macam pandangan lembu. Cuba lihat betul-betul cara lembu melihat dan merenung, tanpa reaksi dan kaku!! TV ini cuba menyampaikan kepada umat keseluruhannya bahawa orang yang hanya melihat pembunuhan, kekejaman dan kezaliman tanpa ada sebarang reaksi adalah seperti lembu. Benar sekali kata Recceb Tayyib Erdogan, untuk bersimpati kita hanya perlu jadi manusia. Kita tak mampu menghantar jasad, hantarkan saja doa! Semoga Allah memberikan bantuan dan pertolongan kpd saudara2 kita dan semoga Allah memlihara umat ini dan agama ini. İnshaAllah.

Sumber : www.facebook.com/abuakhyar.alqudsi

Full video: http://www.youtube.com/watch?v=63XJCVOjG1A&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3D63XJCVOjG1A&nomobile=1



Sinis dan bijak! (^_^) Sapa tak terasa tak tau lah..


Sunday, May 20, 2012

Gambar | Jagung Warna-warni

jangung yang di panggil 'glass gem corn' berwarna warni!
bukan warna kuning yang seperti kita selalu tengok dan makan ni...
ntah camner ek rasanya jagung warna warni ni..hehe
jagung ni terdapat di Arzona,tak pasti kawasan mana
aku dapat dr email kawan





Thursday, May 17, 2012

Gambar | Burung 'The Royal Flycatchers'


comel kan burung ni? 'The Royal Flycatchers' namanya..
nama dalam bahasa melayu? aku pun tak tahu..hehe
kawan aku yg email tadi...aku pun share la ngan semua..
mari memuji ciptaan Tuhan (^^,)

Friday, April 20, 2012

Suami Lemas Dalam Dakapan Tetekku...


astaghfirullah hal a'zim...
kalau ye pun nk promosi produk...janganlah sampai takde maruah diri
bangga orang tengok buah dada?
tayang buah dada untuk tatapan umum...

nk tengok gambar penuh, pi cari sendiri kt internet, fb pn byk..
malu aih Mr.izzo nk publish buah dada Pn.Rabiatul tu...

oh dunia akhir zaman...
iklan-iklan produk pun dah makin dahsyat ni...
takut aku nengoknyer...

Friday, April 13, 2012

Lelaki Pasang Bom Kantoi di Tangkap!


kan dah kantoi, kan dah kena tangkap..
tuulaaaaaa... nak bergurau pun tak beragak...
melampau sangat ni bergurau...

lelaki di atas dengan niat bergurau, telah memasang bom lobak pada satu bangunan...
bom lobak yg seakan bom jangka masa tu telah buat orang panik...

giler ko, bom kot..mahunya tak panik..
macam2 hal lah..bergurau terlebih sudah!

Thursday, April 12, 2012

Gambar | Buat Potret Guna Stokin

sebelum ni Mr.iZzo ada post orang buat potret guna skru...
memang superb dan kreatif! klik SINI utk tgk potret skru

hari ni Mr.iZzo nak share orang buat potret guna stokin!
gua tabik spring sama lu lah..hehe
tekun dan gigih giler kot nk buat potret mcm ni...









Tuesday, April 10, 2012

Gambar | Pemburu Nisan Lebah di Nepal







sambil isap rokok??? wah! wow!
tak pakai baju tutup habis pun..just tudung kepala je? 

Saturday, April 7, 2012

Gambar | Tow Bike Goldwing Retriever

kat Malaysia yang ada tow truck,trak tunda je kan?
tapi kat Swedish dah ada tow bike, motosikal tunda!
motor besar pulak tu, Goldwing!
superb ah..teruja plak aku tengok..hehe







Thursday, April 5, 2012

Gambar | Thailand - Restoran Treetop dan Teater Atas Air

Restoran atas pokok dan teater atas air di Thailand...
menarik dan superb tp Mr.iZzo rasa macam susah je..hehe














Imbang Badan Yang Ngeri

China terkenal dengan aksi gymnastic..ni Mr.iZzo nak share gambar salah satu aksi iaitu aksi imbangan badan. Imbang badan atas sebatang besi ke kayu ke pensel ke pen ke ape ntah Mr.iZzo pun tak tau..hehehe
tengok sendiri! macam ngeri jer... tembus kepala tu sajer je..apapuntakboleh!




perghhh! macam sakit jer...

Wednesday, April 4, 2012

Gambar | Membuat Corak Marble Pada Telur

selalu kupas telur rebus, putih je kan? meh buat kelainan sikit pada telur rebus tu
buat corak marble! hehehe.. tak tau lah lalu makan ke tak lepas buat corak ni...
aper pun, kreatif dan menarik ~ (^^,)

pecahkan kulit telur rebus..pecahkn je tau jangan kupas!
sediakan perisa/pewarna yg selalu org guna buat kek seperti perasa vanila,rose
titiskan perisa/pewarna pada rekahan kulit telur rebus tu
biarkan selama 2-3 minit,then cuci dengan air
hasilnya ~

then kupas dan....

hasilnya~ corak marble (^^,)