Showing posts with label hebat. Show all posts
Showing posts with label hebat. Show all posts

Wednesday, June 27, 2012

Biarlah Ia Berlalu...

Apa yang berlalu, biarlah ia berlalu... Apa yang telah pergi, biarlah ia binasa...
Jangan difikirkan apa yang telah berlalu, kerna ia telah pergi dan lenyap...

orang selalu kata usah dikenang perkara yang lepas, jadikan hari ini lebih baik dari semalam, aku sokong ayat2 diatas.. sebabnya kalau disimpan ia akan menyebabkan hari jadi sakit.. penyakit hati mengundang banyak perkara yang tidak elok seperti dendam, iri hati, dengki, jarakkan hubungan silaturahim dan sebagainya... jadi eloklah dibuang jauh2 perkara yang tidak elok, lupakan saja dan terus langkah kedepan. ia juga kadang2 menjadi penghalang untuk kita terus melangkah kedepan, asyik dok kenang benda yg lepas,kita jadi 'down'... jadi, biarkan ia berlalu...

TETAPI...

kadang2 kita perlu gak ambil tahu benda yg lepas ni.. sebab? sebabnya untuk dijadikan pengajaran... untuk dijadikan iktibar... ambil pengajaran je tau..bukan dikenang-kenang.. perkara yg lepas perlu dilepaskn untuk melapangkan hati, sebab perlu di kenang adalah untuk ambil iktibar.. mana satu ni? last2 pening macam tu ja... kejap ambil, kejap buang..hehehe

senang citer, benda yg lepas ni jangan disimpan dalam hati, biarkn ia pergi..barulah kita akan berasa lapang hati dan ketenangan, baru lah kita rasa lancar untuk meneruskan kehidupan.. lepaskan perkara yg lalu tapi ambil pengajaran atas apa yang telah berlaku agar ia tidak berulang dan make sure hari ini dan esok akan lebih baik.. 

kata aku ja ni...untuk aku..salah kata aku harap sudi perbetulkn (^^,)


Monday, November 1, 2010

Equinox and The Iron Sun

assalamualaikom (^_^)

harini mrizzo nk coret skit tentang satu kebesaran ILLAHI ni..
iaitu pasal matahari kita ni..sajer je nk bg info skit..tambah pengetahuan..hehe

Semalam, Matahari melintasi khatulistiwa langit menuju selatan di 03:09 Universal Time.Ia dikenal sebagai Equinox, astronomi kata ini menandakan hari pertama musim gugur di belah bumi utara dan musim semi di selatan. Equinox bererti malam yang sama(mlm yg pnjang). Dengan matahari pada khatulistiwa langit, penghuni bumi akan mengalami hampir 12 jam siang hari dan 12 jam kegelapan.di utara hari terus lebih pendek, Matahari berada rendah di langit sebagai pendekatan musim sejuk. Pandangan dari Matahari dalam cahaya ultraungu ekstrim dari Matahari menatap Dinamika Solar Observatory.

 catatan semalam,false-color image menunjukkan pembebasan daripada atom besi sangat terion (terion ni mrizzo pn xtau apa dia..hehe). busur plasma bersinar melayang di medan magnet di atas daerah aktif suria.

cantikkan ciptaan ILLAHI (^_^) 

keagungan iLLAHi

Monday, October 25, 2010

Melancong ke Angkasa Lepas

assalamualaikom (^_^)

harini mrizzo nk share dgn semua satu peluang untuk semua org merasai pengalaman baru...
iaitu melancong ke angkasa lepas...
syok kan kalau dpt naik angkasa lepas...dpt tgk bumi dr atas...
sekarang ni dah xmustahil dah..xjadi angkasawan pn dapat pergi jugak...
TAPI, tambang dia RM600,000.. okey? hahaha
yg berkemampuan, apa tunggu lagi, pergi lah meLancong kesana..
yg xberkemampuan,meh ikut mrizzo,kita jd matjenin kejap..
keh..keh..keh.. (^_^)

klik image utk besarkan~ (^_^)

Friday, October 22, 2010

rakam gambar bumi guna beLon!

saLam semua (^_^)

mrizzo baca satu artikeL ni dlm paper~ mrizzzo tertarik pd citer ni~
sorg matat Luke dr NY, dia rakam gambar bumi just guna hp n beLon jer..
wow! menarik, teruja, kreatif, berani~ huhu
jom mrizzo share ngan korg semua...
kLik pic utk baca dgn jeles sejelasnya~ hehe