Showing posts with label jalan. Show all posts
Showing posts with label jalan. Show all posts

Thursday, September 5, 2013

Ampai pun jadi kerja...




Sejak dah nak boleh jalan ni, asyik nak berjalan je. Berlatih tanpa kenal erti letih. Ada je benda yang boleh berpaut dan boleh ditolak jadi alat latihan berjalan. hehe. Kalau di dapur, satu-satu kerusi makan Zayyan tolak. 

Sambil tolak ampai, sempat lagi tu jengok tv. Terhibur hati tengok gelagat Zayyan. hehe (^_^)



Wednesday, July 24, 2013

Zayyan dah nak berjalan...





Suka Zayyan dapat jalan dua tiga langkah.. baru dapat selangkah dua, jatuh, bangun berdiri lagi, jatuh, bangun berdiri lagi.. tak letih ke sayang? tak la kot, suka je abah tengok..siap tepuk tangan lagi. hehe.

 Ini petanda abah dan ibu kena tambah stamina! Zayyan merangkak pun puas nak kena kepung satu rumah. hehe. Macam-macam nk di explorenya, nak halang tak elok pula kan. Jadi perhatikan jer lah. 

Dapat jalan nanti macam mana la yer,mau mengah abah dan ibu.. hehehe.. tak sabar plak rasanya... (^_^)





Thursday, March 1, 2012

Jalan Atas Pokok Terbesar di Dunia

Laluan jalan kaki atas pokok terbesar didunia terletak di Bavarian
di hutan Noyshnau (Neuschoenau), German.
1300 meter panjang dan setinggi 8-25 meter.

kat malaysia pun ada. kat Sedim, Kulim, Kedah..kat situ aku pernah pergi
tak la sebesar ini..tp best! series menarik tree top walk ni.. gi la try..
kat melaka pun ada..di taman botani melaka,depan zoo melaka..
yang German ni belum sampai lg..hehehe (^^,)








Thursday, August 26, 2010

shopping baju raya (^_^)

assalamualaikom (^_^)

ni sambungan dr entry lepas..hehe
hari ahad pagi aku sampai kampung halamanku~ huhu..syoknya..
smpai jer syesen bas shahab perdana alor star,adik ku mai amik..
smpai dalam pukul 5.30pg..sebbaik bas da berenti sahur di hentian r&r gurun..
so xla kelam kabut nk bersahur.. terus ja balik umah (^_^)

esoknya aku rest jer seharian kt umah..xkemana-mana pun..
rindu la katakan..terubat rindu pd kg halaman..
lagi pn sekarang ni bukan selalu dpt relax mcm tu..
asyik busy kerja jaa..ada peluang ni..gunakn sebaiknya..hehe (^_^)

isnin pagi aku kuar dgn my lovely mum, adik ku amirah n abd. muiz..
harini kitorang nk shopping baju raya!! yeah! huhu
kami berjalan di pekan rabu, kedah shopping centre,city plaza,star parade
baju raya kitorg tahun ni maroon<--betol x ejaan? hehe..merah hati..

saja ja balik shoping awal2 sbb tahun lepas da kena dah bahana shoping last minute..
bila shoping last minute ni..harga mungkin murah sikit tp masalah saiz plak..huhu

baju raya kitorg tahun ni ditaja butik gene martino (^_^)
ingt artis ka pa nk taja..haha..beli di gene martino..baru betoL..hehe

membelek belek~ tau? hehe
(^_^)
at gene martino
my lovely mak..roshidah

satu2nya gadis dlm adik beradik ku-amirah
meh abg nk bayar (^_^)
8pasang baju utk 1family (^_^)
abang dan adik
posing dpn gene martino
songkok gergasi~ hehe (^_^)

nak tgk gambar yg lain lagi...lawat lah facebook aku..klik ja link kt sebelah kiri blog aku ni..
promote gene martino skit..kedainya berada di belakang bangunan umno/cimb..
ada mcm2 fesyen..harga pn berpatutan dari murah smpai yg mahal..
pilih la ikut kemampuan dan citarasa sendiri..(^_^)
okeh..adios..seLamat menjalani ibadah puasa ya semua~

BaLik kampung (^_^)

assalamualaikom~ (^_^)

hari sabtu maLam yg lepas iaitu pada 21.02.2010, saya balik kampung..(ayat skema)hehehe
lepas reunion kecik-kecik tu aku pun terus gerak balik kampung..
naik bas pukul 10.30malam di hentian shah alam seksyen 17~
aku naik bas sani express...

dalam bas~ (^_^)

Tuesday, August 24, 2010

jaLan - jaLaN

assalamualaikom ~ (^_^)

minggu lepas saja pi jalan-jalan kt carrefour seri petaling..
saja menghabiskan masa sambil menuggu waktu berbuka..
jalan2 sambil usha2 tengok kot2 ada barang yg berkenan..hehe

lalu la kt 1 kedai komputer ni..tgk2 ada barang yg dicari..
external hardisc!
memang dok cari pn natang tu..dah survey 2 3 tmpat..
alih2 tgk kt kedai tu ada! dan murah skit..(^_^)
jadinya..terbelilah sudah~ huhu
alhamdulillah...

nk amik biasa ja..yg kecik2 sudah..besar2 sgt pn bukan nk guna habis pn..
tp bila tgk harga bezanya 30 40 jer..baik amik yg besar je kan?
jadinya..belilah samsung 500GB yg berharga Rm200
+ warranty 3tahun +beg
ok x? ok la kan.. (^_^)