Showing posts with label kanak-kanak. Show all posts
Showing posts with label kanak-kanak. Show all posts

Tuesday, July 2, 2013

Sembilan bulan sudah...

Sekian lama tak update blog ini.. huh! kekangan masa yang terlalu padat membuatkan blog ini terbiar.. Pejam celik dah sembilan usia putera sulungku Muhammad Izz Zayyan Rizqi. Sekejap je masa berlalu.. Dah bulan Julai pun sekarang.. minggu depan dah mula puasa. Selamat menunaikan ibadah puasa pada semua umat Islam.












Wednesday, January 16, 2013

Wednesday, September 26, 2012

Mak... Ayah? Jangan tinggalkan saya sendiri...


tersentuh hati tengok video ni..tapi inilah realiti segelintir warga kota
sebok mengejar harta dunia sehingga mengabaikan anugerah yg Allah beri..

anak-anak perlukan perhatian bukan sekadar wang ringgit... (^^,)

tengok video di SINI

Friday, August 31, 2012

Malaysia dari Mata Kanak-kanak

meh tengok apa kata kanak-kanak tentang Malaysia
apa yg kanak-kanak kata tentang Malaysia...nice!!


luangkn masa tonton vidoe ni gak ye (^^,) comel-comel jer

Wednesday, April 25, 2012

Cita-cita Mohammad Faiz Imtiaz

Ahad lepas aku ke Pekan menghadiri majlis kahwin DeQno
klik sini untuk tengok ---> Kahwin DeQno

selepas majlis tu, aku singgah rumah sahabat aku Pija
kitorang study sama2 dulu di Pekan juga, Kolej Shahputra
dah alang-alang ada di Pekan, amik kesempatan ziarah kawan2 (^^,)

alkisahnya yg nk cerita ni pasal anak buah,anak saudara si Pija ni...
baru berusia 3 tahun lebih...petah sungguh..aktif! siap bersilat haaa..
Mohammad Faiz Imtiaz namanya

the best part is dia punya cita-cita! Makcik Pija dia la suruh tanya..

Aku      : Imtiaz cita-cita nak jadi ape?

Imtiaz   : Nak jadi orang tua...

Aku      : Orang tua? kenapa nak jadi orang tua?

Imtiaz   : Sebab nak pegi masjid...

Aku      : (???????) wah! 

ini kali pertama aku dengar cita-cita yang unik bg aku...
unik sebab jarang lah nk jumpa budak yg bercita-cita macam tu...
hehehe, hebat lah kamu Imtiaz

pakcik (eceh,pakcik ke?) abang lah, abg suka dengan cita-cita Imtiaz
moga kamu menjadi anak yg soleh ye Mohammad Faiz Imtiaz...(^^,)

pija Dato Hamid - kemain lagi posing..heheh
Mohammad Faiz Imtiaz yg bercita-cita nk jadi orang tua! hehe