Showing posts with label kereta. Show all posts
Showing posts with label kereta. Show all posts

Wednesday, November 29, 2017

Pelancaran Rideasy.my , easygiler!


Baru-baru ni aku berkesempatan sertai majlis pelancaran Rideasy.my yang diadakan di APW Bangsar. Apa tu Rideady? Bahasa mudahnya, Rideasy satu platform untuk kita sewa dan sewakan kereta. Nah! dua hala beb! Nak jadi pengguna boleh, penyewa pun boleh.

Sedikit pengenalan pasal Rideasy.my :

Rideasy.my, a Malaysian company that started in August 2016, is a new enterprise that offers a user-friendly, secure and comprehensive online platform for users to share and borrow cars from its community members. For car owners, this will be a good platform to earn some extra income, and as for borrowers, it will be a suitable alternative transportation platform to opt from especially those seeking to be free of financial commitments of owning and maintaining a car.

With Rideasy, borrowers will have a wide selection of vehicles to choose from, such as sedans, MPVs, SUVs and high-end vehicles, all at an affordable price of up to 30% cheaper than normal market rates.


Furthermore, users will have peace-of-mind as all transactions will be contracted with a sharing agreement and via a strategic partnership with Allianz Insurance, shared vehicle will be protected with 24/7 nationwide breakdown assistance and personal accident coverage. 




Mudah je nak akses Rideasy ni. Mesra penguna!

buka website rideasy.my


pilih kenderaan yang korang berkenan dan deal!

"Orang kuat" Rideasy.my




Untuk mengetahui lebih lanjut tentang Rideasy, korang boleh tengok kat sini 


Website : www.rideasy.my

Phone : 03-20119878

Friday, April 13, 2012

Kenangan | Kereta Rosak

saja dok tengok2 gambar lama,aku terjumpa gambar ni...
kenangan yang tak  mungkin dilupa...
kereta kami rosak di Melaka...

alkisah, aku mengajak rakan2 serumah ku untuk berjalan-jalan di Melaka...
masa ni aku stay di Bandar Sri Putra, Bangi..sewa disitu..
memandangkn kami tiada kenderaan, aku sewa la 1 kereta ni...

sampai je Shell Ayer Keroh, kami rehat sat...then bila nk gerak semula
ada pakcik ni tegur ada minyak bocor kt kereta tu..
check2..aduh tak boleh jalan dah kereta ni..

aku pun call bgtau owner kereta sewa ni..then owner hantar pomen...
pomen check,then kata kena bawa kereta ke bengkel..nanti dia hantar kereta lain..
aku pun ok jer...tapi, boleh plak pastu owner call....
"korang balik sendiri lah..nnt datang amik balik duit"
what? aduh! camner nak jalan2 ni..camner nak balik ni.. 

kitorang pun gi la kedai yg kt Shell tu, duduk makan dulu..
relax2 sat, pastu bincang camner nak buat ni...
bincang punya bincang..kitorang buat keputusan jalan kaki je pegi Zoo Melaka..hehe
jalan kaki weh! alang2 dah sampai Melaka kan..bedal je la..

baru jalan separuh..ada nampak bas mini lalu..sebbaik! hehe
kitorang pun naik lah bas mini tu, terus ke Zoo Melaka...
so, tercapai gak la hajat kitorang masa tu nk ke Zoo Melaka...

di pendekkan cerita, kitorang balik semula ke Bangi naik bas...
tp xde bas terus ke Bangi, bas sampai Seremban atau KL je
kitorang pilih Seremban coz nnt dari Seremban 
boleh naik KTM ke Bangi...

rupanya pengembaraan kitorang tak habis lagi..sampai je Seremban, KTM dah habis
kitorang terlepas train yang terakhir..aduh! pening lagi skali..haha

sebbaik aku ada kawan area Seremban tu..
dan alhamdulillah, dia sudi hantar kami balik Bangi...
huh..syukur alhamdulillah...







Friday, March 30, 2012

Die Hard Fan Games Kereta


ni dah tahap kronik main games ni...apa pun boleh
asalkan puas main games kereta..hehehe (^^,)
aper pun,mamat ni kreatif...tabik satu kali!

Wednesday, March 28, 2012

Gambar | Delta Wing

jom cuci mata pagi-pagi yang sejuk ni tengok F1 Delta Wing