Showing posts with label klang. Show all posts
Showing posts with label klang. Show all posts

Thursday, December 18, 2014

Bloggers Day Out di Klang Parade


Sabtu lepas aku berkesempatan join event Bloggers Day Out di Klang Parade. Aku bersama lebih kurang 30 blogger lain berkumpul berjimba-jimbaan di sana! hehe. 

Setahu aku Klang Parade ni shopping complex lama, dalam kepala aku ni, apa la buat disitu. Macam bosan je nanti. Dah bertahun lama tidak jejak kaki ke Klang Parade.

Bila aku sampai, Nah! Klang Parade dah baru! WOW! Silap sangkaan aku tadi.. hehe. Rupanya Klang Parade dah 100% di upgrade. Kerja-kerja menaiktaraf Klang Parade dah bermula sejak bulan Jun 2013 lagi oleh ARA Asser Management Limited.

Klang Parade

Pukul 4.00 petang semua blogger berkumpul di tingkat bawah Klang Parade untuk pendaftaran dan sedikit taklimat untuk aktiviti yang akan kami buat nanti.

Untuk aktiviti pertama, kami dibawa ke Firezone untuk sesi karaoke. Wow, i is very suka karaoke.hehe. Excited giler weh! Dalam perjalan naik ke Firezone kami di menyaksikan 1 persembahan tarian dari Rejuvenate Dance Crew. Peminat Showdown 8TV mesti kenal team ni. Persembahan penuh bertenaga dari Rejuvenate Dance Crew di hadapan studio tarian mereka iaitu Peanut Butter Studio memukau kami seketika.

Sesi pendaftaran.

Persembahan dari Rejuvenate Dance Crew.
Sesi karaoke di Firezone. Aku suka sesi ni sebab aku kaki karok! hehehe. Masing-masing tunjuk bakat terpendam. Suara semua mantap-mantap! Aku? aku nyanyi sikit je, tu pun gugup weh! haha. Ntah kenapa gugup plak masa berduet dengan Fatin

Sesi karaoke di Firezone.

Selesai sesi sumbang suara di Firezone, kami dipecahkan kepada beberapa kumpulan untuk aktiviti seterusnya. Aku team pink!  Next task is kami dibawa beriadah di Circus Circus. Pecah peluh juga aku di situ. Lama tak main games macam ni. Happening giler weh! Awesome! 

Circus Circus
Pancit giler, dulu relax je 10 lagu (^_^) hehe

Untuk next task, team pink di bawa ke Tune Talk buat ialah selfie 'aksi' di situ dan seterusnya ke Fresh Fruits, buat dan makan buah-buhan segar. 

Karaoke sudah, main sudah, makan buah segar pun sudah, nest task is sesi manjakan diri, di I.GF Nail Spa. Fuh, ianya suatu pengalaman yang amat menyeronokkan. Hampir keseluruhan Klang Parade tu aku pusing. Awesome sangat!



Penat pusing sana sini, kami ke Next Food Junction. Makan time! Macam pilihan makanan ada kt situ, rambang mata juga la nk buat pilihan apa yang hendak dimakan.


Selesai isi perut, alhamdulillah kenyang dah! Last sekali kami dibawa jumpa Upin Ipin. Bergambar seround dua. Then selesai task kami untuk Bloggers Day out harini.

Thanks a lot to Event Plus, juga Klang Parade coz sudi jemput kami, blogger untuk mengembara di Klang Parade ni. Awesome moments! Awesome place! 



Untuk maklumat lanjut korang bolehlah layari :

Facebook : Klang Parade
Instagram : klangparadeshopping






Saturday, April 21, 2012

Cinta Sampai Mati | Pasangan Kekasih Rentung



KLANG: Seorang lelaki dan wanita dipercayai pasangan kekasih ditemui rentung dalam bilik di tingkat dua rumah kedai empat tingkat dalam kebakaran di Jalan Hulu Balang 26, Taman Ablelink, awal pagi semalam.
Dalam kejadian jam 6 pagi itu, Chua Keh Siong, 40, dan Seh Pei Kim, 34, dipercayai mati akibat lemas berikutan kebakaran yang memusnahkan satu daripada tiga bilik di rumah kedai itu.

Difahamkan pihak forensik bomba menemui satu tong bahan bakar di dalam bilik berkenaan, namun masih menyiasat sama ada bahan itu menjadi punca kebakaran berkenaan.
Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Andalas, Penolong Kanan Penguasa Zulkifli Othman berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan daripada orang awam jam 6.14 pagi sebelum dua jentera masing-masing dari Balai Bomba dan Penyelamat Andalas dan Kota Raja dikejarkan ke tempat kejadian. Zulkifli berkata, sewaktu tiba di lokasi kejadian, bomba mengambil masa kira-kira 15 minit untuk memecah pintu utama rumah kedai berkenaan kerana tujuh kunci mangga digunakan untuk mengunci pintu utama.

Katanya, sebaik pintu dapat dipecahkan, bomba menemui mayat kedua-dua mangsa dalam keadaan rentung di dalam bilik utama rumah berkenaan.

“Mayat Chua dijumpai berhampiran pintu bilik manakala mayat Seh pula ditemui di atas katil.
“Sewaktu bomba tiba, api di dalam bilik berkenaan tidak lagi marak dan ini memudahkan bomba menjalankan operasi memadamkan kebakaran.

“Bomba dapat mengawal keadaan kira-kira 20 minit kemudian dengan bantuan 15 anggota dari Balai Bomba Andalas dan Kota Raja,” katanya sewaktu ditemui di lokasi kejadian, semalam.
Beliau berkata, punca serta jumlah kerugian masih dalam siasatan bomba dan mayat kedua-dua mangsa kebakaran itu sudah dihantar ke Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR) Klang untuk bedah siasat.

Sumber : myMetro