Showing posts with label lawak. Show all posts
Showing posts with label lawak. Show all posts

Saturday, March 23, 2013

Sultan Kedah Baru !!!

Sumber : Facebook


nindia!!! apa kejadahnya ini? ha ha ha ha ha.. macam-macam hal lah sekarang ni... hanya mampu tersenyum dan ketawa. hehe (^_^)





Wednesday, June 20, 2012

Angkara Bola Tidur Luar Rumah


hahaha.. jangan sampai jadi macam tu ye kawan2.. (^^,)
bola, bola jugak.. jangan sampai mengganggu orang lain\

pasal bola pun da macam2 kes dah tau berlaku..
ada yg bergaduh, bergaduh ni biasa sangat dengar dah..
yg pelik sampai ada yg cerai berai !!
dahsyat gak penangan bola ni...

aku? xminat sangat lah nk bangun pagi2 layan bola..
pelok bini lagi syokkk!!! hehehe gurau je (^^,)

Saturday, May 19, 2012

Kucing Puaka

pernah dengar pasal hantu kucing? tak pun kucing hitam?
macam2 mitos,cerita rakyat pasal kucing hitam ni...
berhantu la bagai.. pasahal takde aper pun kan..

kalau korang jumpa kucing macam ni..terperanjat tak?


hahaha..nak plak dalam bilik tidurkan..
elok jer baru landing atas katil then dalam samar-samar
ternampak kucing dok tenung anda camni
oooppppocot! tetanjat boboy! haaaaa boboy tanjat..hehe
siot punya kucing! leh plak ko duduk situ ye...

Friday, April 13, 2012

Lelaki Pasang Bom Kantoi di Tangkap!


kan dah kantoi, kan dah kena tangkap..
tuulaaaaaa... nak bergurau pun tak beragak...
melampau sangat ni bergurau...

lelaki di atas dengan niat bergurau, telah memasang bom lobak pada satu bangunan...
bom lobak yg seakan bom jangka masa tu telah buat orang panik...

giler ko, bom kot..mahunya tak panik..
macam2 hal lah..bergurau terlebih sudah!

Wednesday, March 28, 2012

Lelaki Memang Macam tu.. ye ke?


ye ke lelaki selalu lupa tarikh-tarikh penting???
contoh tarikh 1st date, birthday, ulangtahun perkahwinan, 1st time itu ini...
yeeeeee keeeeee???

tengok kartun diatas,tergelak Mr.iZzo..
shian dia xdapat on pc...hehehe

perempuan ni teliti, benda2 kecil pun diorang tak lupa...
bukan aper, sentimental lelaki dengan perempuan lain...
kadang2 bg lelaki satu benda tu remeh je tp tidak bg perempuan..
so,be alert ye lelaki2 semua...jgn sampai isteri2 anda terluka...
atau jangan sampai anda terkena seperti kartun diatas....hahaha (^^,)

Thursday, February 23, 2012

Percuma itu FREE!!

kisah benar ini berlaku di Planetarium Negara (PN)..hehe

akak   : dik, nk masuk PN bayar berape ye?
aku     : kak nak masuk pameran sahaja ke nak tengok tayangan sekali?
             kalau pameran percuma, tayangan kena bayar
akak   : oooo..kalau camtu pameran je lah
aku     : okey..akak boleh masuk, ini tiketnya..percuma je kak
akak   : ooo ye ke...percuma berape ringgit?
aku     : percuma je kak, akak boleh masuk terus je..
akak   : ye laa..berapa ringgit?
aku    : percuma kak, tak payah bayar.. percuma! (kuatkn sikit suara)

dengan nada yg tinggi dan marah..sedikit muka sememeh (muka taik) haha

akak   : akak tahu la percuma tapi berapa ringgit??!!! (sambil hulur note RM50)
aku    : (muka yg hampir bebal tp still senyum sikit2)
            akak, percuma itu free.. maksud free tu percuma, iaitu tak perlu bayar..
            free je kak, xyah bayar pun
akak   : ooooo...free ei (terus pusing dan jalan masuk PN)

maybe da malu kot..hahahaha

rasa nak je jentik dahi akak tu...nk kena cakap omputih rupanyaaaa...
percuma tak faham... FREE baru faham..hahaha

ada jugak ye macam ni..hehe (^^,)

Sunday, November 27, 2011

Terpedaya RM65,000

Assalamualaikum w.b.t

apa plan anda cuti2 ni.. nk plak cuti 3 hari kan.. mesti luangkn masa bersama keluarga. atau ada yang balik kampung, ada juga yg pergi bercuti..

dan

ada juga yang tertipu??? huh.. mR iZzo baca paper Metro harini.. tajuk Rugi Terpedaya RM65000
kisah berlaku di Miri...di sebuah stesen minyak..
seorang wanita Melayu ditegur oleh perempuan Cina A menanyakan dimana lokasi seorang tabib..
wanita itu tidak tahu dan tiba2 datang seorang wanita cina B mencelah dia tahu dimana tabib itu..
dengan baik hati wanita Melayu itu membaca perempuan Cina A dan B jumpa tabib itu..

bila jumpa tabib tu, boleh plak tabib tu cakap wanita melayu ni pembawa sial..
dan wanita melayu tu plak percaya kata2 tabib itu..
dia pun setuju dirawat tabib tu..
langkah pertama kena serah barang kemas dan wang tunai, total RM65000
tabib tu jampi sikit, bg minum air sikit, pastu suruh jalan kedepan jangan toleh kebelakang!

lepas jalan lebih kurang 10 minit, dia penat, dan toleh kebelakang...
toleh je 3 perempuan cina tu da lesap!

nk gelak pn ada, kesian pn ada...
nk kata terpedaya ke, bodoh ke, aku pn xtahu..hehe
ini macam orang pn ada kaaa...
aduh....

Wednesday, October 5, 2011

Nyanyian Si Kecil


sajer nk share video si kecil Alia menyanyi...
aku pun tak tahu mana dia dengar lagu ni..
tp dari umur 1 tahun 6 bulan dia dah start memelodikan lagu ni..
sekarag da pandai cakap pun still nyanyi lagu yg sama..

agaknya dia nk ayah dan ibu dia dengar kot..hehe
lagu lain dia tak tau..lagi ni jer..jiwa org lama kau Alia..
huhu..layan jer...(^^,)

Tuesday, October 4, 2011

Mesin Padi Aksi 'Wekang'

kejadian berlaku di Kedah, Kampung Tajar
ntah macam mana ntah aku pun tak tahu sampai macamtu skali
mesin padi tu boleh terjunam..hehe..maybe tanah area situ jerlus kot..
pelik tapi benar..hehehe  (^^,)