Showing posts with label magic spr. Show all posts
Showing posts with label magic spr. Show all posts

Saturday, May 12, 2012

Lagi Cerita SPR

sebelum ni AJ pernah post pasal SPR ni...tapi sampai sekarang pun belum ada lagi sumber2 yang menjawab apa yang telah terjadi, dan AJ masih mencari tentang kesahihan,kebenaran tentang kekeliruan SPR ni..

rujuk sini tentang cerita SPR sebelum ni :
Magic SPR...Keliru aku
Mana kebenarannya wahai SPR
JPN dan SPR buat Magic
SPR buat Magic Lagi

AJ bukan minat sangat pun nk isu2 macam ni..tapi harini bersepah pulak post pasal SPR ni kt facebook AJ. bila tengok2 dan rajin plak harini AJ gi semak sendiri di laman SPR dan JPN, geram dan sakit hati pun ada gak. korang nak tahu, try la check.. ada kot data2 ni...

patot lah Bersih dok ada sampai Bersih 3.0 menuntut ketelusan PRU...

pic bawah ni AJ amik dari facebook AJ..semak je kt wall facebook AJ
try usha satu kali, if rajin try plak check sendiri kt sini SPR dan JPN (^^,)
nk baca infonya, klik pada link gambar tu...


info klik sini
info klik sini
info klik sini
info klik sini
info klik sini
info klik sini
info klik sini
info klik sini
info klik sini
info klik sini
info klik sini

Saturday, August 20, 2011

SPR buat Magic Lagi Gilerrrr

assalamualaikom w.b.t - salam sejahtera

pernah tengokSPR buat magic? haaaaa..jom tengok post aku yg lepas
first post Magic SPR klik SINI
2nd post mana kebenaran SPR klik SINI
3rd post JPN n SPR buat magic klik SINI

kali ni aku dapat lagi benda2 yg mengelirukan kita..dan ini adalah kenyaatan, realiti yang berlaku sekarang ni..bukan lagi propa atau tuduhan yang tiada bukti..

nak bukti?

korang try buat..cuba buka web SPR dan JPN, cuba buat dan semak sendiri..huhu

tengok ni lagi ke'kantoi'an SPR...kebetulan atau disengajakan?
ada yg boleh undi 2 kali...
ada yg no ic TIDAK WUJUD tapi dalam SPR ada data dan boleh mengundi..
macam2 adaaaa....

sapa2 arif, sila jelaskn jap..nk tahu sapa betol ni...oh aku keliru....

klik pic utk besarkn







Thursday, August 4, 2011

JPN Join SPR Buat Magic - Lagi Celaru

assalamualaikom w.b.t

alkisahnya pagi tadi aku tengok pic salah seorang sahabat FB aku..
aku terjumpa lah gambar bawah ni..
gambar ni macam kes Magic SPR yg aku post dulu je..
rujuk sini --> Magic SPR

aku bukan dari mana2 pihak..aku copy paste je pic ni
harap maklum ye (^^,)
okey..aku pun nak tahu jugak kebenaran gambar diatas tu..
kebetulan free plak kan..xde kejer nk buat..hehe
aku pun buka lah web JPNhttp://www.jpn.gov.my/semakic/

aku masukkan no IC tersebut 380424715016

hasilnya - Tiada Permohonan

okey..statusnya tiada permohonan. pelik dah ni..
maybe no ic tu salah kot.. berfikiran positif ni..
aku pun merajinkan diri aku lagi untuk semak plak kt SPR

hasilnya :

tadaaaaaa! SOESSJE SCWANNE JETTY SILVANA GROENEVELD

wow! ada la wei.. tanjat boby! hahaha
giler jadahnya nama dia tu? panjangnya
SOESSJE SCWANNE JETTY SILVANA GROENEVELD

aku rasa la kan, sebab JPN tiada rekod sebab nama dia panjang
dan pelik sangat kot...bangsa apa nama mcm tu?

apakah makna semua ini? adakah JPN pun sudah join SPR buat magic
magic macam kat post ni --> MAGIC SPR

sesiapa yg arif..sila beri penjelasan jap kenapa jadi macam tu?
aku perlukan penjelasan..keliru ni..
kenapa jadi macam tu?

Thursday, July 14, 2011

Mana Kebenarannya Wahai SPR

assalamualaikum w.b.t

Pengerusi Suruhanjaya Pilihanraya (SPR), Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof berkata pihak SPR tidak akan tunduk pada mana-mana pihak berhubung tuntutan 8 perkara yang dikemukakan.

macam angkuh je bunyinya..huhu

Gabungan Mahasiswa Islam Se-Malaysia (Gamis) berkata, kenyataan Abdul Aziz tu hanya akan menambah lagi pandangan buruk pelbagai pihak berhubung pengendalian SPR.

SPR kata masih ada ruang untuk parti pembangkang untuk hebah menifesto melalui akhbar masing2..tapi xder pun cakap boleh melalui media rasmi seperti RTM, Bernama..huh! apakah itu? ohhh..itu lah keadilan rupanya..adil bg kedua-dua belah pihak..hehe..adil ke?

ada jugak rakyat menyuarakan tuntut semua media rasmi buat liputan seimbang..tapi? ada hasil?

pelikkan? anda fikir,anda cari, anda buktikan. mana perginya kebenaran,kejujuran.
apakah petanda ini? kenapa perlu takot dan gentar? bongkak sendiri tanpa pedulikan rakyat..

cuba korang tengok magik SPR ni..atau Klik Sini untuk tengok keajaiban yang SPR buat..
kalau perkara ni tidak dibetulkan dan berterusan apa nasib rakyat2 Malaysia ini?
dipermainkan dan diperbodohkan macam tu saja

mereka perlu ingat..ini zaman budak2 muda tak bodoh dan tak buta
segalanya boleh dinilai..tengok dalam media lain, hakikatnya lain..
kalau dulu ye, apa yg di tv khabarkan, itulah yg kita percaya
tapi sekarang, kt tv kuar, kt tempat lain orang dah boleh tau betol ke tak citer tu..huh.

jom lah kita try magic SPR ni..dah 5 6 kali aku main dah magic SPR ni..

jom try magic SPR ni.. kLik Sini