Showing posts with label menarik. Show all posts
Showing posts with label menarik. Show all posts

Thursday, March 29, 2012

Gambar | Padang Lampu

Padang Lampu yang sangat menarik dan cantik di Holburne Museum di Bath,UK
kalau Malaysia, nak suasan lampu-lampu  kita boleh pergi i-City...
memang sangat cantik...







Tuesday, March 20, 2012

Seni Kreatif Potret 3D Menggunakan Skru








kreatifkan? sangat superb!
teliti, sabar, tekun, gigih, rajin..aper lg? haha
memang giler ah idea mamat Andrew Myers ni

kredit to : acidcow.com

Thursday, January 27, 2011

UFO Mendarat di Sawah Padi di Yogyakarta -sambungan-

saper ada ikut kisah UFO ni? mrizzo nk share info skit,
sambungan dr kisah yg mrizzo post semlm~
selepas kajian dan siasatan dibuat.....
rupanya,ada student yg rajin terlebih pi buat corak itu..
so, bukanlah corak hasil drpd UFO tu..
ni kes student2 yg nakal xder kejer la ni..hahaha..
macam-macam haL laa..

-keratan akhbar KOSMO-


Monday, January 24, 2011

khurafat

- saLam -

dah tgk khurafat? huhu..pd yg xtgk lg p lah tgk..
menarik! cuma xpuas ati sbb pendek skit citer dia, sejam lebih ja~
kalau panjang skit lg cun! gempak ah aksi2 dlm khurafat..
yg lemah jantung leh mati wooo terkejut~ haha (^_^)


sikit sinopsis :
Tidak lama setelah berkali-kali ditolak cintanya, Anna ditemui mati;bunuh diri. Kematian Anna adalah kemuncak bagi segala siri kejadian misteri yang berlaku dalam hidup Johan & Ayshah.
Apa yang menghantui dan menggangu Johan & Ayshah sebenarnya? Adakah ini semua hanya halusinasi dan gangguan minda mereka atau adakah ini semua merupakan petanda-petanda bagi merungkai jawapan bagi semua persoalan mereka?
Segalanya akan terjawab bila anda menyaksikan “KHURAFAT-Perjanjian Syaitan” yang akan ditayangkan serentak di pawagam seluruh Malaysia pada Januari 2011.

“Dan janganlah engkau menyembah atau memuja yang lain dari Allah, yang tidak dapat mendatangkan manfaat kepadamu dan juga tidak dapat mendapatkan mudharat kepadamu. Sekiranya engkau mengerjakan yang demikian maka jadilah engkau orang-orang yang berlaku zalim (terhadap diri sendiri dengan perbuatan syirik itu)" (Surah Yunus:106)

Monday, November 1, 2010

Equinox and The Iron Sun

assalamualaikom (^_^)

harini mrizzo nk coret skit tentang satu kebesaran ILLAHI ni..
iaitu pasal matahari kita ni..sajer je nk bg info skit..tambah pengetahuan..hehe

Semalam, Matahari melintasi khatulistiwa langit menuju selatan di 03:09 Universal Time.Ia dikenal sebagai Equinox, astronomi kata ini menandakan hari pertama musim gugur di belah bumi utara dan musim semi di selatan. Equinox bererti malam yang sama(mlm yg pnjang). Dengan matahari pada khatulistiwa langit, penghuni bumi akan mengalami hampir 12 jam siang hari dan 12 jam kegelapan.di utara hari terus lebih pendek, Matahari berada rendah di langit sebagai pendekatan musim sejuk. Pandangan dari Matahari dalam cahaya ultraungu ekstrim dari Matahari menatap Dinamika Solar Observatory.

 catatan semalam,false-color image menunjukkan pembebasan daripada atom besi sangat terion (terion ni mrizzo pn xtau apa dia..hehe). busur plasma bersinar melayang di medan magnet di atas daerah aktif suria.

cantikkan ciptaan ILLAHI (^_^) 

keagungan iLLAHi

Monday, October 25, 2010

Melancong ke Angkasa Lepas

assalamualaikom (^_^)

harini mrizzo nk share dgn semua satu peluang untuk semua org merasai pengalaman baru...
iaitu melancong ke angkasa lepas...
syok kan kalau dpt naik angkasa lepas...dpt tgk bumi dr atas...
sekarang ni dah xmustahil dah..xjadi angkasawan pn dapat pergi jugak...
TAPI, tambang dia RM600,000.. okey? hahaha
yg berkemampuan, apa tunggu lagi, pergi lah meLancong kesana..
yg xberkemampuan,meh ikut mrizzo,kita jd matjenin kejap..
keh..keh..keh.. (^_^)

klik image utk besarkan~ (^_^)

Friday, October 22, 2010

rakam gambar bumi guna beLon!

saLam semua (^_^)

mrizzo baca satu artikeL ni dlm paper~ mrizzzo tertarik pd citer ni~
sorg matat Luke dr NY, dia rakam gambar bumi just guna hp n beLon jer..
wow! menarik, teruja, kreatif, berani~ huhu
jom mrizzo share ngan korg semua...
kLik pic utk baca dgn jeles sejelasnya~ hehe