Showing posts with label mengandung. Show all posts
Showing posts with label mengandung. Show all posts

Friday, February 6, 2015

Perancangan DIA yang sempurna..


Kita hanya merancang, DIA yang menentukan. Kita berusaha, kita tawakkal, inshaAllah DIA bagi yang terbaik untuk kita.

Semalam isteri aku keguguran. Kami redha. Belum rezeki kami untuk tambah zuriat. (^_^)

Salah aku kah? Itu yang berlegar di fikiran aku. Wife aku ada call tengah hari semalam bagitau yang dia sakit perut. Disebabkan aku kerja, aku suruh dia tahan dulu sehingga aku balik kerja. Aku ingat balik kerja nanti baru nak bawa wife pergi checkup. Fikir aku, mungkin biasa je kot.

Tak sedap hati nak tunggu sampai pukul 5petang waktu balik kerja, aku balik awal sikit. Tapi terlambat juga..... Wife pitam, jatuh di bilik air dan berlaku pendarahan. Terus aku bawa wife ke Hospital Kuala Lumpur (HKL).

Di HKL, doktor buat pemeriksaan dan sahkan yang kandungan tidak dapat diselamatkan. Wife keguguran ,akibat jatuh dan hentakan kuat. Jadi, doktor terus cuci je saki baki kandungan.

Agak berat sebenarnya menerima kenyataan ini pada awalnya kerana kami baru je gembira menerima khabar kandungan wife. Baru minggu lepas pergi checkup dan doktor sahkan wife mengandung. tup tup harini dah tiada.. 

Terima kasih pada semua yang bagi nasihat dan sokongan. Terima kasih memberi kata semangat. Thanks a lot semua.




Saturday, June 1, 2013

Maaf bro, lu yang tidak prihatin...

Alkisahnya seorang suami memaksa isteri yang sarat mengandung 8 bulan panjat bukit, mandaki tangga yang sejauh lebih kurang 200meter. Then marah aku???

AJ bertugas seperti biasa hari ini.. bertugas dimana? baca SINI

Tiba-tiba datang seorang mamat ni marah-marah di kaunter tiket, dia doktor katanya dan dah familiar dengan tempat ini, dah selalu datang. Dia datang bersama isteri yang mengandung 8bulan dan anak berusia setahun. Kenapa dia perlu mendaki tangga ini dan tidak boleh parking di kawasan berdekatan bangunan pameran. Jarak kawasan parking dengan bangunan pameran lebih kurang 200 meter. Bangunan pameran atas bukit, jadi dia kena mendaki kalau parking kereta di kawasan parking kereta tu. 

Selalunya pengawal akan bagi kereta pengunjung yang OKU, mengandung, warga emas untuk masuk drop off dia atas, tapi entah macam mana miscommunication dia dengan pengawal entah, pengawal tak benarkan dia masuk kereta dan suruh dia parking di tempat parking.

AJ tak nafi lah memang ada miscommunication disitu, salah pengawal lah tak benarkan dia masuk.. TAPI, sebagai suami dia patut fikirla juga keadaan isteri dia tu. Jauh kot mendaki bukit ni.. dah la mengandung 8bulan, bawa anak kecil umur setahun lagi.. nak kata anak dia yg berminat sangat nk melawat, anak kecil lagi..tak la kot, nk kata isteri mengidam mungkin juga.. hehe.. 

pada abang doktor itu, kalau abang tak naik pun xde masalah lah bang.. kesian AJ tengok bini abang tu.. mengah-mengah.. kalau terberanak? dah jadi satu hal.. tak rugi pun kalau abang tak mendaki ke sini.. dah la paksa bini mendaki, then bila bini mengah,penat, AJ yang kena marah.. hmmmmmm.. kalau lu prihatin dengan keadaan bini lu, lu tidak akan paksa dia mendaki.. so? jangan salahkan orang lain lah bro...


Google Image- (^_^)




Friday, February 3, 2012

Double Line.. Alhamdulillah

Assalamualaikum w.b.t

semalam, pukul 10.00pg, isteriku hantar satu mms kt aku...
pic kat bawah ni...


wow! double line..hehehe (^^,) alhamdulillah

aku dah xleh kejer dah..nk balik jer umah time tu gak..haha
dah xsenang duduk dah... excited plak... (^^,)

balik je kejer, relax2 jap.. selesai solat maghrib terus ke klinik
buat pemeriksaan di klinik untuk pengesahan..

dan keputusannya.....
"tahniah En.Izzuddin, isteri anda mengandung 4 minggu 9 hari"

alhamdulillah........ (^___^) senyum lebar lebih skit