Showing posts with label najib. Show all posts
Showing posts with label najib. Show all posts

Tuesday, January 15, 2013

PANAS : PM Najib di Akhbar Australia Kes Bunuh

pagi ni kecoh di FB, blog, rata-rata post keratan akhbar Australia mengenai skandal pembunuhan Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Razak. Betul ke ni? Ntah laa~ baca sendiri lah..

Terpanas ! Akhbar Australia Kaitkan PM Najib Dengan SKandal pembunuhan Altantuya..!!! 

KUALA LUMPUR 14 Jan: Akhbar Australia, The Age meramalkan skandal pembunuhan Altantuya Shaariibu yang dikaitkan dengan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak akan menjejaskan peluang Umno BN dalam pilihan raya umum (PRU) akan datang.

“Najib menafikan penglibatannya, tetapi dakwaan tersebut tidak akan hilang.Internet di Malaysia sedang ‘panas’ dengan pendedahan seorang ahli perniagaan yang tidak berpuas hati dengannya, Deepak Jaikishan, yang mempunyai hubungan dengan Umno,” tulis portal akhbar itu semalam.

Menurut akhbar berkenaan, pendedahan Deepak juga merupakan sebahagian usaha untuk membongkar misteri pembunuhan warga Mongolia itu pada 2006.

Akhbar itu turut mengaitkan pembelian dua kapal selam dianggarkan bernilai USD2 bilion pada 2002, ketika Najib menjadi Menteri Pertahanan.

The Age turut mengaitkan hubungan Abdul Razak Baginda, yang dituduh membunuh Altantuya namun dibebaskan mahkamah pada 2009.

“Antara tuntutan yang dibuat oleh Deepak seperti dinyatakan kepada pembangkang dan laman web bebas adalah bukti akuan bersumpah pada 2008 oleh penyiasat, (P) Balasubramaniam yang menyatakan Najib mempunyai hubungan seksual dengan Altantuya.

“Terdapat perbalahan dalam Umno yang berkuasa dalam negara selama lebih 50 tahun, kaji selidik terbaru menunjukkan populariti Najib menurun pada paras paling rendah dalam 16 bulan.

“Sebahagian penganalisis berkata, PRU kali ini akan menjadi cabaran terbesar kepada pemerintahan Umno. Najib sendiri mengatakan ia sebagai ‘titik penentu nasib rakyat dan negara’,” akhbar itu dipetik.

http://www.canberratimes.com.au/world/malaysian-pm-caught-up-in-murder-bribery-scandal-20130112-2cmk6.html


-Sumber dipetik dari FB R.A.M.M





Saturday, March 3, 2012

Peguam Negara dituduh salah guna kuasa - beranikah Najib tubuhkan tribunal kehakiman?


Bekas Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Komersil Datuk Ramli Yusof telah menuduh Peguam Negara Tan Sri Abdul Gani Patail menyalahgunakan kuasa perlembagaan beliau. Beranikah kerajaan UMNO-BN menubuhkan satu tribunal kehakiman untuk menyiasat dakwaan serius itu?

Ketua Parlimen DAP Lim Kit Siang mempersoalkan perkara itu kerana mahu memastikan keadilan dan kesaksamaan dikuatkuasakan.Katanya, buat kali pertama dalam lebih satu dekad terdapat tuduhan serius penyalahgunaan kuasa oleh seorang bekas pegawai kanan polis terhadap seorang yang berpangkat tinggi dalam kerajaan, iaitu Peguam Negara.
“Adakah Datuk Seri Najib Razak berani mengarahkan kabinetnya menubuhkan sebuah tribunal kehakiman untuk menyiasat tuduhan Datuk Ramli Yusof bahawa Peguam Negara telah menyalahgunakan kuasa perlembagaan beliau?” ujarnya dalam satu kenyataan hari ini.Beliau yang juga Ahli Parlimen Ipoh Timur berkata, walau pun tuduhan serius Ramli tidak baru kepada rakyat Malaysia yang bermaklumat dan berpengetahuan, ia adalah dakwaan pertama ditujukan terhadap Gani secara terbuka.

Dalam laporan Malaysiakini semalam, Ramli dipetik sebagai menjelaskan bagaimana beliau (Ramli) dan para pegawai serta kakitanganya telah diatur oleh Peguam Negara sejak 2007, termasuk memastikan mereka bebas dari mana-mana dakwaan undang-undang.
“Dengan tertampilnya Ramli secara berani menceritakan kisah beliau dan kesediaan beliau untuk menerima kesan-kesan daripada tindakannya, kerajaan Najib tidak boleh pura-pura bodoh dan mengganggapnya tidak berlaku.

“(Jika tribunal kehakiman ditubuhkan dan) sehingga Gani dibersihkan daripada semua tuduhan, beliau perlu bercuti untuk membenarkan pemangku Peguam Negara dilantik bagi pihak kerajaan,” kata Kit Siang.

Wednesday, October 5, 2011

SIARAN SECARA LANGSUNG UCAPAN BELANJAWAN 2012

Assalamualaikum w.b.t

seperti kita sedia maklum bajet 2012 akan dibentangkan oleh PM kita YAB Dato' Sri Mohd Najib pada 7 Oktober, hari Jumaat ini di Parlimen Malaysia.

so, pada mereka yg bekerja dan tak dapat nak tonton secara live di tv boleh gak nk tgk live..melalui internet atau handphone..

nk tgk live kot internet bolehlah layari :



teks ucapan juga boleh dimuat turun di sana..iaitu di laman portal Perbendaharaan Malaysia

selain tu.. Belanjawan 2012 boleh juga di akses melalui :

Mobile Web – http://www.treasury.gov.my/bajetmobile

so, apa harapan anda dengan bajet 2012 ni..
aku? aku mengharapkan gaji naik!
pleaseeee Najib...naik kan gaji..hehe