Showing posts with label pelik. Show all posts
Showing posts with label pelik. Show all posts

Friday, August 30, 2013

Pelik! Wawancara Lembu!


İni memang pelik, bukan cobaan, tapi memang benar!! İni lembu dalam studio!! İni bukan di Malaysia, ataupun di Mexico tapi di Turki! Orang-orang Turki di sini pun terkejut. Kata mereka ini sejarah! (Türk televizyon tarihinde bir ilk). 

Orang Turki memang gila!! Mereka menjadi gila melihat ummat menderita. İni satu lagi drpd siri-siri kegilaan mereka. Kehadiran lembu ini dalam studio, di dalam berita TV Turki, dan memang mengejutkan. Lembu ini diwawancara oleh pengacara berita tersebut tentang hal2 umat berkaitan situasi di Syria dan Mesir. Memanglah lembu ini membisu, dan pastilah juga ianya tidak boleh menangis. Sungguh Sinis!! Sinis!!Sinis terhadap seluruh dunia yang membiasu!!

Pepatah Turki ada mengatakan melihat sesuatu tanpa sebarang reaksi, macam pandangan lembu. Cuba lihat betul-betul cara lembu melihat dan merenung, tanpa reaksi dan kaku!! TV ini cuba menyampaikan kepada umat keseluruhannya bahawa orang yang hanya melihat pembunuhan, kekejaman dan kezaliman tanpa ada sebarang reaksi adalah seperti lembu. Benar sekali kata Recceb Tayyib Erdogan, untuk bersimpati kita hanya perlu jadi manusia. Kita tak mampu menghantar jasad, hantarkan saja doa! Semoga Allah memberikan bantuan dan pertolongan kpd saudara2 kita dan semoga Allah memlihara umat ini dan agama ini. İnshaAllah.

Sumber : www.facebook.com/abuakhyar.alqudsi

Full video: http://www.youtube.com/watch?v=63XJCVOjG1A&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3D63XJCVOjG1A&nomobile=1



Sinis dan bijak! (^_^) Sapa tak terasa tak tau lah..


Friday, April 20, 2012

Suami Lemas Dalam Dakapan Tetekku...


astaghfirullah hal a'zim...
kalau ye pun nk promosi produk...janganlah sampai takde maruah diri
bangga orang tengok buah dada?
tayang buah dada untuk tatapan umum...

nk tengok gambar penuh, pi cari sendiri kt internet, fb pn byk..
malu aih Mr.izzo nk publish buah dada Pn.Rabiatul tu...

oh dunia akhir zaman...
iklan-iklan produk pun dah makin dahsyat ni...
takut aku nengoknyer...

Thursday, April 19, 2012

Jual Bayi di Bar

Dunia sekarang dah makin gila! series gila kot..
macam2 dah benda pelik jadi..jenayah semakin menigkat
hari2 ada kes bunuh, rogol, bunuh diri, rompak, gangster,
macam-macam lagi lah.. risau aku!

nk keluar berjalan-jalan pun risau sekarang ni...
hari ini keluar lagi berita jenaayah..jual bayi!

bayi pun buat duit skrg ni...mana hilang sikap perikemanusiaan...
tak kesian ke bayi tu? penat tau ngandung..sakit kot lahirkan anak...
oh dunia akhir zaman.............


Wednesday, April 4, 2012

Gambar | Pangsapuri Yang Superb Unik dan Menarik

Pangsapuri yang dipanggil The Happy Rizzi House ini memang sangat unik, ceria, menarik, cantik, kreatif, dan superb! Terletak di bandar Braunschweig, Jerman. Direka oleh salah seorang artis Amerika iaitu James Rizzi.










Tuesday, April 3, 2012

Cendawan Bercahaya

hari ini Mr.iZzo nak share cendawan bercahaya plak!
sebelum ni Mr.iZzo ada share benda-benda bercahaya seperti
Obor-obor , Balang , Padang , Bumi <--klik untuk tengok
jom tengok lagi satu kekuasaan Allah s.w.t







cantikkan? indah sungguh ciptaan Allah s.w.t

Saturday, March 24, 2012

Gambar | Cermin Gergasi

Perancis telah bina satu cermin gergasi yang menarik dan sangat kreatif
design nampak macam orang memanjat bangunan dan sebagainya
ada jugak ye yang terfikir nak buat camni...
salah satu tempat diorang beriadah dan berseronok...
macam2 hal lah...hehe..apa pun, idea dia sangat kreatif!
jangan cermin tu jatuh sudah...hehehe






Friday, March 23, 2012

Gambar | Serangan Labah-labah di Australia

dahsyat gak serangan labah-labah ni...
habis satu ladang ditutup dek sarangnya...
ish..takot Mr.iZzo nengoknyer...
kuasa Allah...subhanalllah~





Sunday, March 4, 2012

Cicak Kayu

tadi dapat email dari kawan, dia suruh Mr.iZzo tengok cicak pelik ni..
cicak yang macam kayu! memang pelik ah..rasanya kt Malaysia takde kot cicak ni
hehehe..tak tau la korang da tengok ke blom..
kalau dah tengok jom tengok lagi...hehehe (^^,)