Showing posts with label polis. Show all posts
Showing posts with label polis. Show all posts

Sunday, January 13, 2013

Gambar Sekitar Himpunan Kebangkitan Rakyat

Selesai sudah Himpunan Kebangkitan Rakyat, HKR112.
alhamdulillah semuanya lancar tanpa rusuhan dan kekacauan.
Tahniah dan jutaan terima kasih pada pihak PDRM atas kerjasama yang diberikan
perghhh..macam aku plak yang join..hehe

sebenarnya aku tak amik pot sangat pun, tp bila HKR112 ni lancar tanpa rusuhan
aku yang dah jadi warga KL ni turut gembira, tiada sekatan jalan yang 'teruk'
yang penting aku pi kerja semalam ok jer. takde kena tahan bagai...

boleh pun kan aman dan lancar? sebab ape aman?
sebab PDRM tolong,bagi kerjasamana..bukan macam Bersih yang lepas..
berperang dengan PDRM...Tahniah sekali lagi pada PDRM

HKR112. Berita TV kata 45000 je... hmmm auta lagi.. ni lebih 45k
Sinar Harian
relax ja duduk atas lantai. Sumber -FB No Comment Page 
 Gotolong royong. Sumber -FB No Comment Page 
Tahniah pada PDRM. Sumber -FB No Comment Page
Lagi gambar lawat FB No Comment Page

Solat jemaah di Masjid Negara. Sumber - FB HarakahDaily 
Solat jemaah di Masjid Negara. Sumber - FB HarakahDaily
Pasukan Unit Amal - Taklimat. Sumber - FB HarakahDaily 
Sumber - FB HarakahDaily

Unit Amal. Sumber - FB HarakahDaily 
Sumber - FB HarakahDaily

Lagi gambar lawat FB #HKR112
Lagi gambar lawat FB HarakahDaily
Lagi gambar lawat FB PolisDirajaMalaysia
Lagi gambar lawat FB Pemuda Padang Terap
Lagi gambar lawat FB JkkFanClub
Lagi gambar lawat FB KBBUTV3

# aku tengok di FB ramai jugak yang membodohkan rakyat yang join HKR112, tak kurang jugak yang maki hamun, tetapi aku terfikir kena rakyat bangkit sedemikian rupa? Lu Fikir la sendiri~ (^_^)

# Tabik spring pada PDRM!!! 

Tuesday, January 8, 2013

Berita Baik Himpunan Kebangkitan Rakyat 12.01.13

Alhamdulillah, PDRM telah umumkan untuk beri kerjasama sempena Himpunan Kebangkitan Rakyat pada 12.01.13 nanti. Alhamdulillah sebab dengan adanya kerjasama PDRM nanti diharapkan dapat kurangkan masalah yang bakal melanda seperti rusuhan, perang dengan Polis, kesesakan lalulintas.

Harap semuanya berjalan lancar...

;
sumber  : FB






Suspek Yang Diburu, Kes di Pulau Pinang


SUSPEK DIKEHENDAKI: Gambar OKT yang diburu pihak Polis setelah melarikan diri ketika dalam perjalanan dari penjara Pualau Pinang ke Mahkamah Butterworth pada 07/01/2013.


hubungi Balai Polis berdekatan kalau terserempak dengan penjenayah di atas.
Sumber - PDRM

Thursday, October 18, 2012

Aniaya Bapa Sendiri Demi Kekasih Hati

Subhanallah...apa nak jadi dengan remaja ini. Sanggup menganiaya bapa kandung sendiri hanya kerana hendak dilarang keluar dengan kekash hati. Sanggup pergi buat laporan polis palsu mengatakan si bapa telah merogol dia... dunia akhir zaman..

Apa punca semua ni berlaku? kenapa benda ni berlaku? salah siapa? sama-sama kite muhasabah diri...

sumber : FB Polis DiRaja Malaysia



Wednesday, June 20, 2012

Anak Kelar Leher Mak

akhbar KOSMO
seorang gadis berusia 17 tahun di dakwa atas tuduhan cubaan membunuh ibunya sendiri...
ibu kandung sendiri kot dia kelar! ish..ish..ish..subhanallah

tak capai dek akal weh nak kelar mak sendiri...maybe gadis ni ada masalah mental kot... normal sikap manusia tak akan sampai hati nak membunuh ni.. naluri seorang manusia yang normal tidak akan melakukan perkara serupa ini.. bila akal sudah tidak waras, ini lah jadinya...

apakah akan jadi pada gadis yg berusia 17 tahun ini? didunia gelap masa depan.. di akhirat? Ya ALLAH, kau bukanlah pintu hati gadis ini untuk kembali ke jalan yg benar  Ya Allah...

andai kata si ibu tidak mengampun dosa anak ini, nauzubillah..sedangkan berbunyi 'uuhh' pada ibu pun dah berdosa, inikan cuba membunuh, mengelar leher si ibu...dunia akhir zaman ini, macam2 jadi, takut aku!

Tuesday, June 19, 2012

Lambakan Warga Asing

pagi tadi sempat tengok MHI, Malaysia Hari Ini di TV3 sebelum gi kerja...
segmen..errrr..lupa plak,,hehe.. isunya pasal lambakan warga asing..

ya, memang nampak ketara sangat.. terlampau ramai sangat warga asing sekarang ni...
kat area Kuala Lumpur pun dah padat dengan warga asing ni..
jangan kn tempat lain, kat kawasan aku duduk sekarang ni pun dan dibanjiri warga asing
aku stay area Danau Kota, Setapak.. taman mainan kawasan sekitar tu di kuasai oleh mereka
penuh dengan rakyat dia ajer.. kita ni warganegara nak bercampur pun tak boleh

court badminton, taman mainan, gerai2 kecik tepi jalan..semua dikuasai mereka...
rimas giler kot.. kalau mesra alam xper.. ini lagak samseng.. macam kita ni plak pendatang!

buka paper Metro hari ini pun citer hal yang sama, warga asing!

pihak berkuasa yang berkenaan, silalah ambil tindakan sewajarnya...

series aku rimas, rakyat Malaysia pun rimas dengan lambakan warga asing ni



Saturday, April 28, 2012

Gambar | Bersih 3.0 #1

KLCC 
KLCC
Hijau at KLCC
Polis pasang dawai besi 

Malam tadi di Dataran
Malam tadi di Dataran





pagi ini
KL Sentral, pagi ini
Pasar Seni, pagi ini
Masjid Jamek, pagi ini


sumber : malaysiakini , facebook

Tuesday, April 24, 2012

Hentikan Dari Bertindak Ganas | Bersih 3.0


Bersih 3.0 bakal diadakan di Dataran Merdeka 28.04.2012 iaitu hari Sabtu ni
Bandaraya Kuala Lumpur bakal 'mati' sekali lagi la nampak gayanya...
habis semua jalan-jalan akan ditutup, kedai-kedai pun akan tutup

yang aku tak faham, kenapa takut sangat kerajaan kita dengan Bersih?
apa maksud yg tersirat sampai sebut je Bersih, huru hara jadinya...

Bersih 3.0 yg bakal diadakan di Dataran Merdeka tiada permit
tiada kelulusan untuk berhimpun...
padahal sebelum ini pelbagai acara berhimpun diadakan di Dataran Merdeka
tapi disebabkn perhimpunan yg bakal diadakan adalah Bersih, maka
tiada kelulusan untuk berhimpun di Dataran Merdeka..

adakah polis akan mengganas kembali?
dengar cerita untuk Bersih 3.0 ni DBKL pun turut dikerahkan.

pagi tadi DBKL da sibuk pasang pagar di Dataran Merdekan...
apa-apa pun, kita tunggu je 28.04.2012 nanti.....(^^,)

yg keluar tv nnt, peniaga rugi tetapi hakikatnya
peniaga seronok weh, kedai makan sedia menanti...
bas dah penuh kot! tiket bas dah hampir habis dijual
 (aku tanya membe di kaunter bas utara,pantai timur)

peniaga air mineral,tahun ni upgrade barang
tuala kecil dan garam,banyak permintaan! hehe

aku tak sokong mana2 pun ei, aku cuma amik peluang!
amik peluang meniaga! hehehe.. so, welcome Bersih 3.0 (^^,)
masyukkkkkkkkk!!! cuma kt tv je kata rugi..upssss! hehe


Friday, April 13, 2012

Lelaki Pasang Bom Kantoi di Tangkap!


kan dah kantoi, kan dah kena tangkap..
tuulaaaaaa... nak bergurau pun tak beragak...
melampau sangat ni bergurau...

lelaki di atas dengan niat bergurau, telah memasang bom lobak pada satu bangunan...
bom lobak yg seakan bom jangka masa tu telah buat orang panik...

giler ko, bom kot..mahunya tak panik..
macam2 hal lah..bergurau terlebih sudah!

Tuesday, March 13, 2012

Polis Jujur dan Amanah, Wujud ke?

(mood benci pada polis)

masih wujudkah polis yang bersikap jujur di Malaysia ini?
mana nak cari polis yang amanah dengan tugas dan tanggingjawabnya?
habaq mai sat kat aku....mana nak cari polis jujur?
nak sangat aku jumpa polis yg jujur dan amanah....

nk usha polis minta duit orang awam?
follow je polis yg dok meronda naik moto tu..
komfem mesti jumpa punya~



Saturday, July 16, 2011

Apakah Dialog Mereka? ceciter..ceciter..


mR iZzo jumpa pic ni dari salah seorang sahabat mR iZzo di FB
kredit gambar pada beliau - Johor Bahru's

macam2 komen ada di pic tersebut..
jom kiter plak main teka2..
agaknya la kan..apa la yg dikata oleh Polis dan akak itu ye?

ni antara komen2 yg ada 

klik gambar untuk tumbesaran (^^,)

Thursday, July 14, 2011

Yes Aku Kena Gas Itu Tapi "mereka" Menafikan

" KUALA LUMPUR, 13 Julai : Sekumpulan doktor terkenal hari ini mengeluarkan satu kenyataan mengutuk cara pihak berkuasa mengandalikan perhimpunan aman Bersih 2.0, terutamanya tindakan polis yang menembak gas pemedih mata ke dalam kawasan Hospital Tung Shin dan Hospital Bersalin di Jalan Pudu Sabtu lalu. "

eh ye ke? bukan ke angin yang tolak gas tu masuk ke kawasan hospital tu?
kalau tak silap aku, di tv dan paper 'mereka' menafikan kenyataan ni..
tapi kenapa doktor2 hospital tu sendiri plak yang mengatakan sebaliknya?
oh tidak..mana satu nak dengar,percaya ni? huhuhu..

Dr Musa Nordin, Dr Sheikh Johari Bux, Dr Ng Kwee Boon, Dr Ng Swee Choon, Dr Ronald Macoy, Dr David Quek, Dr Mary Cardozo, Dr. Farouk Musa, Dr. Mazeni Alwi, Dr Pixie Low dan Dr Steve Wong
mereka kata pihak berkuasa tak tahu malu sebab nafikan insiden tu sedangkan pelbagai bukti dan saksi ada depan mata.

baca artikel penuh berita ni di SINI

Sunday, July 10, 2011

Video Bersih 2.0 Al-Jazeera - Keganasan Polis


aku tak tau nak kata apa bila tengok video ni...
adakah mereka yg berhimpun itu ganas
atau
mereka yg bergelar penjaga keamanan itu terlalu aman menjalankan tugas?

anda lihat, anda hayati, anda nilai.....

Saturday, July 9, 2011

Kasihan Mereka iTu...

assalamualaikom

sekarang ni hujan lebat di Kuala Lumpur...
terkenangkan mereka yg terlibat dengan Bersih 2.0
dah makan ke belom.. dah solat zohor ke belom..

alamak hujan pulak dah.. ada payong ke x?
mana mereka berteduh.. kasihannya mereka itu..
huhuhu..sendiri tanggung ye wahai mereka2 itu..

lagi sedih, ni haaa PDRM n FRU ni..
terpaksa jugak main hujan..terpacak jer berdiri tengah hujan..
hehehe..apa boleh buat bang polis..
berkhidmat untuk kerajaan..eh, silap plak..untuk negara..

kasihan mereka itu....

Alhamdulillah Aku Selamat

assalamualaikom

morning Malaysia...akhirnya aku selamat sudah sampai ke ofis..hehe
selamat aku melepasi semua roadblock2 yg bersepah 
dijalan sepanjang Kuala Lumpur ni
jarak rumah ku ke ofis tak la jauh sangat, 14KM jer

sebbaik senang jer lepas..tidak ler ditahan lama2..
aku pun da standby abis ler kan..sbb dah diberi peringatan 
dan tips awal2 oleh pihak berkenaan..
pakai seragam Planetarium, gantung pas kerja..kiranya skema abis lah..hehe

jumpa sekatan, angkat pas..bgtau nk p kerja.. dah lepas.. alhamdulillah..

selamat bertugas ye pasukan beruniform.. tunggu la korang tongong macam patong dibawah sinaran panas dan jerebu tu..hehe..maaf ye

Tuesday, April 19, 2011

Kebakaran di Institut Perubatan

saLam semua (^_^)
semalam,semasa selepas selesai urusan service gigi di UKM tu,
Mr iZzo ternampak kekecohan di sebelah UKM ni..
iaitu Institut Perubatan...
tengok penuh dengan Polis dan Bomba..
rupanya ada kebakaran! pergh..baru perasan ada asap itam diudara..
so, Mr iZzo berhenti ar kejap tengok keadaan tu..
ramai org berkerumun nk amik gambar la bagai..
yg Bomba sibuk memadamkan api..
Polis plak dok sibuk jaga jalan..
Pihak media sibuk dengan liputannya..
Mr iZzo? pn sibuk jugak! sibuk nk amik gambar..hehe
aperpn..teruja gak tengok kejadian itu semua didepan mata..
teruja tengok keadan dimana masing-masing sebok dengan
tugas masing-masing..

malam td Mr iZzo tengok berita TV3, dah kuar berita pn mengenai kebakaran tu..rupanya makmal diorg yg terbakal..sebbaik xsatu bangunan hangus!..huhu
aperpn..tahniah pada pasukan Bomba dan Polis yg bertugas di tmpat kejadian