Showing posts with label syirik. Show all posts
Showing posts with label syirik. Show all posts

Thursday, May 17, 2012

Cukuplah Dia Sebagai Pelindung


"Cukuplah Allah (menjadi pelindung) bagimu dan bagi orang-orang yang beriman"
-Al-Anfal:64-

Cukuplah Allah bagi kita, Dia yg menunjukkan jalan yg lurus...
Dia yang mengawasi,melindungi dan menjaga kita...
oleh itu, janganlah kita takut pada yg lain selain Dia..
janganlah kita takut!

" Sesungguhnya Allah bersama orang-orang yg bertaqwa "
-An-Nahl:128-

Allah melindungi kita daripada musuh kita,
Allah melindungi kita dari semua bencana,
Allah membebaskan kita dari segala penyakit,
Allah menjaga kita saat kita dalam kemelaratan...

Allah Maha kuasa, Allah Maha Esa...
segalanya,semua yg berlaku adalah kehendak dari DIA

jadi, apa yg perlu kita takut?
kenapa perlu menduakn Allah?
kenapa masih melakukan perbuatan syirik,mengekutukan Allah?

sesungguhnya janji iblis,syaitan adalah untuk menyesatkan umat manusia.
kenapa perlu berdamping dengan iblis,syaitan,jin...
kita ada Allah! hanya pada Dia kita patut memohon..bukan selain Allah
tak perlu kot bomoh, bantuan jin, batu, tangkal,sebagainya

#mood geram pd org yg menduakan Allah! pegi main jauh2 kau, jgn ganggu aku!


Wednesday, May 9, 2012

Kena Pukau di KL Sentral

dah lama tak dengar kejadian pukau memukau ni..
semalam kawan AJ jadi mangsa pukau. kejadian berlaku di KL Sentral.

kawan AJ ni ke KL Sentral untuk jemput sepupu dia,
sementara menunggu sepupu dia sampai, dia lepak minum dulu di foodcourt
then, ada seorang pakcik ni datang minta derma
macam biasa kita tengok, orang datang bawa file
tunjuk gambar anak yatim, mohon bantuan...
last page pakcik tu selak file, kawan AJ ni dah tak sedar ape dah..

dia sedar je handbag dia dah selerak, wallet da kosong! kad atm da berterabur!
dia pun segera ke mesin ATM, check Maybank kosong! CIMB kosong!
semua ATM kad kosong!

HATI-HATI YE KAWAN2..MACAM2 JENIS PUKAU ADA SEKARANG NI

kawan AJ ni tak sedar setelah tengok mukasurat akhir file pakcik tu...

HATI-HATI JIKA BERADA DI FOODCOURT KL SENTRAL

KL Sentral, hati-hati jika makan di FoodCourt KL Sentral
pukau - macam2 jenis pukau ada sekarang ni..dunia akhir zaman..
zaman kebangkitan sihir