Showing posts with label ukhwah. Show all posts
Showing posts with label ukhwah. Show all posts

Friday, April 13, 2012

Kenangan | Kereta Rosak

saja dok tengok2 gambar lama,aku terjumpa gambar ni...
kenangan yang tak  mungkin dilupa...
kereta kami rosak di Melaka...

alkisah, aku mengajak rakan2 serumah ku untuk berjalan-jalan di Melaka...
masa ni aku stay di Bandar Sri Putra, Bangi..sewa disitu..
memandangkn kami tiada kenderaan, aku sewa la 1 kereta ni...

sampai je Shell Ayer Keroh, kami rehat sat...then bila nk gerak semula
ada pakcik ni tegur ada minyak bocor kt kereta tu..
check2..aduh tak boleh jalan dah kereta ni..

aku pun call bgtau owner kereta sewa ni..then owner hantar pomen...
pomen check,then kata kena bawa kereta ke bengkel..nanti dia hantar kereta lain..
aku pun ok jer...tapi, boleh plak pastu owner call....
"korang balik sendiri lah..nnt datang amik balik duit"
what? aduh! camner nak jalan2 ni..camner nak balik ni.. 

kitorang pun gi la kedai yg kt Shell tu, duduk makan dulu..
relax2 sat, pastu bincang camner nak buat ni...
bincang punya bincang..kitorang buat keputusan jalan kaki je pegi Zoo Melaka..hehe
jalan kaki weh! alang2 dah sampai Melaka kan..bedal je la..

baru jalan separuh..ada nampak bas mini lalu..sebbaik! hehe
kitorang pun naik lah bas mini tu, terus ke Zoo Melaka...
so, tercapai gak la hajat kitorang masa tu nk ke Zoo Melaka...

di pendekkan cerita, kitorang balik semula ke Bangi naik bas...
tp xde bas terus ke Bangi, bas sampai Seremban atau KL je
kitorang pilih Seremban coz nnt dari Seremban 
boleh naik KTM ke Bangi...

rupanya pengembaraan kitorang tak habis lagi..sampai je Seremban, KTM dah habis
kitorang terlepas train yang terakhir..aduh! pening lagi skali..haha

sebbaik aku ada kawan area Seremban tu..
dan alhamdulillah, dia sudi hantar kami balik Bangi...
huh..syukur alhamdulillah...