Showing posts with label warga asing. Show all posts
Showing posts with label warga asing. Show all posts

Saturday, July 20, 2013

Lambakan Warga Asing


Isu warga asing ni bukanlah isu baru. Dah lama dah isu ini menghantui warganegara Malaysia. Tambahan pulak penghuni rumah pangsa atau flat sekitar Kuala Lumpur ini. Makin hari makin bertambah warga asing ni. Di kawasan Angah tinggal pun dah semakin ramai sangat dah. Penuh dengan orang dia jer. Rimas sangat dah dengan mereka itu..

Macam-macam masalah diorang ni,contoh, naik lif nak berebut-rebut, diorang ni jenis berkelompok. kalau datang 1 group 8 orang, mesti 8 orang tersebut naik lif, tak boleh tinggal sorang pun.. sesak-sesak pun diorang sumbat gak, kalau tak muat, semua turun. 

Malam-malam mabuk, minum arak pastu botol bersepah. Bila dah mabuk buat bising, merayau maracau sana sini. Anak-anak bersepah, nakal tu xyah cakap lah.. satu flat dia boleh marathon..

Pernah buat aduan pada pihak yang berkenaan. Dah banyak aduan sebenarnya dibuat, tapi apa boleh buat, kita ni pengadu jer, dah 'mereka' itu tidak mahu ambil tindakan, kita ini tanggung jer lah, ntah apa masalah pihak berkenaan pun Angah tak tau lah, tak boleh ke ambil tindakan. Aduan dah berlambak dah.. ke dah 'makan' banyak kot, seperti biasa.. hmmmmmm..

redha jer lah sekarang ni.. hadap jer lah.. nk harap pihak berkuasa ambil tindakan memang tak la kot.. 

percaya pada kata menteri tu 'Malaysia masih aman' ... aman lah sangat yang teramat sangat aman


Sumber : Google Image



Tuesday, June 19, 2012

Lambakan Warga Asing

pagi tadi sempat tengok MHI, Malaysia Hari Ini di TV3 sebelum gi kerja...
segmen..errrr..lupa plak,,hehe.. isunya pasal lambakan warga asing..

ya, memang nampak ketara sangat.. terlampau ramai sangat warga asing sekarang ni...
kat area Kuala Lumpur pun dah padat dengan warga asing ni..
jangan kn tempat lain, kat kawasan aku duduk sekarang ni pun dan dibanjiri warga asing
aku stay area Danau Kota, Setapak.. taman mainan kawasan sekitar tu di kuasai oleh mereka
penuh dengan rakyat dia ajer.. kita ni warganegara nak bercampur pun tak boleh

court badminton, taman mainan, gerai2 kecik tepi jalan..semua dikuasai mereka...
rimas giler kot.. kalau mesra alam xper.. ini lagak samseng.. macam kita ni plak pendatang!

buka paper Metro hari ini pun citer hal yang sama, warga asing!

pihak berkuasa yang berkenaan, silalah ambil tindakan sewajarnya...

series aku rimas, rakyat Malaysia pun rimas dengan lambakan warga asing ni