Showing posts with label blog. Show all posts
Showing posts with label blog. Show all posts

Thursday, September 19, 2013

Duit dalam Maybank hilang!!!


Tiba-tiba aku dapat email dan messages dari Google mengatakan baki tidak mencukupi untuk membeli aplikasi games di Google Play. Aku biarkan je, aku ingatkan messages biasa je, pastu dapat lagi messages dari Google dengan tajuk dan kandungan yang sama, baki tidak mencukupi. Aku biarkan lagi. Sekarang ni kan kerap sangat dapat messages bukan-bukan, tu yang aku biarkan kan je...

Esoknya dapat messages dari Maybank2u. Tajuk dan kandungan yang sama macam msg dari Google. Barulah tergerak hati nak semak Maybank2u, dan YA memang baki dalam akuan tinggal beberapa sen je..
Pergghhhh.. baru berderau darah cek habaq hang! Baru menggelabah nak check sana sini. Tengok Maybank statement, YA memang ada transaksi jual beli dengan Google Play menggunakan kad debit aku.

Kad aku elok je dalam warlet.. seingat aku tak de la pula kad ni pernah tercicir ke, hilang ke, cuai letak merata ke, memang selamat je dalam warlet aku ni.. Macam mana ada orang boleh gunakan kad aku ini. Aku pun terus buat laporan, terus batalkan kad tu.

Esoknya aku pergi ke Maybank untuk dapatkan penjelasan. Aku pergi Maybank Daya Bumi. Pegawai bank tu sahkan memang ada transaksi jual beli tu dan transaksi itu sah, jadi nak tahu siapa yang melakukannya kenalah buat siasatan. Kena tunggu! Kebetulan ada pegawai yg aku kenal di Maybank Dayabumi tu, aku rujuk terus dengan dia, dengan jujur dia kata, kalau macam ni, peluang nak dapat balik duit tu memang tipis,senang cakap takkan dapat katanya. Duit memang burn lah. Nasib baik dalam akaun ada RM300++ je, ralat la juga.. RM300 banyak juga tu. Aku redha je lah.

Balik dari bank, aku buat carian di internet tentang kes-kes macam ni, memang banyak kali dah berlaku. Bagaimana kebocoran maklumat kad berlaku? Logik akalnya, sapa nk tahu no kad kita selain bank kan??? YA, sekarang ni memang ada kegiatan jual beli maklumat dengan orang bank. Boleh baca di blog Mazidul, pun ada lupitan pasal kes melibatkan kad bank ni. Tak hairanlah sekarang ni kerap je orang insurans boleh call kita tanya itu ini.. ye tak??? hhhmmmmmmm

Kerana duit , kerana habuan dunia, habis integriti diri, hancur amanah, merana akhirat!!!

Hati-hati ya sahabat-sahabat semua! Jangan sampai terkena, semak lah selalu akaun anda, jangan jadi macam aku, duit dah kering baru menggelabah..huhuhu.. ujian!

Google Image



Wednesday, August 21, 2013

Alhamdulillah Duit Raya Berblog


Alhamdulillah sebelum raya haritu dapat cek yang ke empat dari Nuffnang. Baru harini berkesempatan nak membuat ceretan.. busy bebenor! hehe (^_^)

Semangat nih nk update blog selalu.. azam je lebih, tapi jarang-jarang gak update.. hehehe.. InShaAllah moga istiqamah menulis.. amin! (^_^)






Friday, April 20, 2012

Jalan-jalan di Petang Jumaat | Blogwalking

antara blogger yang ziarah Mr.iZzo hari ini...(^^,)
jom jalan-jalan ke sana plak...
ziarah menziarahi amalan mulia..hehehehe

http://akuosem.blogspot.com/
http://ebookreadercomparison.nizma.com/
http://www.fishing-stores-blog.info/
http://garden-furniture.hot-trend-now.com/
http://www.jikebiotechgroup.com/
http://ideathathits.com/

Sunday, April 15, 2012

BEN ASHAARI TANYA 5 BLOG BEST PILIHAN SAYA


join segmen bro Ben Ashaari lagi..(^^,) nk join? klik SINI

5 blog yang menjadi pilihan Mr.iZzo ialah :

1- Milo Suam - blog ni Mr.iZzo selalu baca sebab bayak info politik. Amik tahu gak hal politik,ikut isu semasa..xmau lah ketinggalan sangat..huhu

2- Alamirie - Blog sahabat baik Mr.iZzo...suka baca kisah hidup sahabatku ini..

3- Acidcow - Mr.iZzo suka blog ni sebab banyak pengetahuan am, banyak gambar2 pelik.

4- Roti Kaya - nk baca kisah artis, gosip terkini

5- iLuvIslam - untuk muhasah diri..tambah ilmu..

Tuesday, March 6, 2012

BEN ASHAARI AJAK KORANG KRITIK BLOG AKU


nak join jugak? KLIK SINI

kenapa perlu kritik blog Mr.iZzo

untuk penambahbaikan,
untuk tambah ilmu,
untuk lebih berjaya dalam dunia blog

komen jgn tak komen..(^^,)

Saturday, March 3, 2012

BlogWalking Petang ni...

petang2 ni..jalan2 dalam alam maya sahaja sebab kat luar ujan..
kena tunda dulu plan nk keluar beriadah..
amik kesempatan ni jalan2 tengok rakan2 blogger.. (^^,)

antaranya yg menarik minatku....

http://www.ibnukhusairy.com/
http://adeeyamayeesa.blogspot.com/
http://secantiknurani92.blogspot.com
http://ungu-mylifestory94.blogspot.com

Thursday, March 1, 2012

Blogwalking Hari Ini

petang2 ni beriadah di alam maya..hehe..jalan2 lawat blog rakan blogger
jom jalan-jalan.. jauh perjalanan luas permandangan (^^,)


http://pening-pala.blogspot.com/

http://walkietalkiesaya.blogspot.com/

http://qaqamine.blogspot.com/

http://shazahari.blogspot.com/

http://luvly-izza.blogspot.com/

Tuesday, January 31, 2012

Aku Kembali......

Assalamualaikum w.b.t

dah 2 bulan tak update blog...huhu.. pergh..bersawang!! 
banyak benda nk update pas ni.. banyak cerita nk kongsi..

antaranya :
aku dah kawin! hehe
pindah umah baru..
hidup baru,alam baru,cabaran dan t'jwb baru
oh kerja yg semakin berlambak-lambak
bos baru! xbestnyer...
majlis walimatulurus sahabt2 ku
dah byk lg...

wah banyaknya benda nk cerita ni..huhu
lama dah xupdate..semangat plak nk update..
poyo jer..hahaha

new me..with new partner..myLovelyWife (^^,)

Wednesday, July 20, 2011

Facebook Like Page

assalamualaikom w.b.t

harini mR iZzo baru try buat like page..hehe
ketinggalan dah pun aku ni..tp xper lah kan..

kawan2..support mR iZzo yer~
siLa lah lik ei..nk tinggal link blog kt sana pn xper..
lagi good! rapatkan silaturahim (^^,)

jom like like..hehe..xmalu suruh org like..(^_^)

like cepat! hehehe...tinggal link sana lg good

Tuesday, June 7, 2011

BEN ASHAARI AJAK TUKAR LINK


Mr iZzo join segmen Ben Ashaari lg..
nk join? - Klik Sini -

yang jauh kita dekatkan..
yang dekat kita rapatkan..
yang rapat kita eratkan..
membina ukhwah sesama insan..(^_^)

Sunday, June 5, 2011

SAYA BLOGGER HIJAU YANG CINTAKAN KEHIJAUAN DUNIA..


join segmen En. Ben Ashaari lagi..nk join jugak?

DUNIA BLOG BERMAKNA BAGI SAYA KERANA..
blog tempat aku luahkan segala isi hati aku..
blog tempat aku mencari ilmu dan pengalaman..
blog tempat aku kongsi kisah menarik ku..
blog tempat ku catatkn kisah hidupku..
blog tempat aku berkenalan dengan rakan2 baru..
juga tempat aku menambah pandapatanku..hehe

i am a blogger.. ceeewah..hehe (^^,)

Sunday, May 29, 2011

BEN ASHAARI REDAH BLOG BARU JE


jom join segmen abg Ben..
sebagai blogger baru..patot amik peluang ni..
tq mr.Ben~ (^_^)

Friday, May 6, 2011

BEN ASHAARI GEGAR BLOG MAY 2011


Ben Ashaari Gegar Blogger lagi..
jom join -Klik SiNi-

14 Mei akan diadakan gathering besaran blogger..
jom join..ramai2 best!
leh dapat ramai kenalan lg..
terbaik dr Ben Ashaari..
(^_^)

Monday, May 2, 2011

My First Cheque from Nuffnang

assalamualaikom semua (^_^)

saja nk kongsi kegembiraan dapat
cek yg pertama dari Nuffnang..

happy dowh! ni semangat nk berblog nih..
update selaluuuuuuu~

banyak benda lagi yg Mr iZzo perlu belajar
untuk improve lg dalam dunia blog ni..

kawan-kawan...tolong tunjuk ajar ye..


Thursday, April 28, 2011

SANTAI BEN ASHAARI :KENAPA AKU SEORANG BLOGGER

Ben Ashaari 
kenapa aku seorang blogger?
aku seorang blogger kerana aku nk share aku dengan korang semua..(^_^) 
aku suka share kisahku dengan semua org..selain kisah aku,aku juga dapat kongsi ilmu2 or ape2 je
selaintu, aku jugak dapat cari info2 menarik..banyak maklumat yg aku dapat dari blog ni..

aku juga sangat suka dengan gathering!
bila berblog ni..a lot af gathering yg aku leh join..
aku enjoy bola dengan kawan2..
aku dapat kongsi masalah
aku dapat minta pendapat

blog ni tempat aku luahkn segalanya..
segala apa yg terlintas dihati dan fikiranku ini
i am a blogger....baruuuu..hehe

Tuesday, April 26, 2011

Followers Yg ke-200

السلام عليكم

good news! (^_^)
pada followers Mr iZzo yg ke 200
ini berita baik untuk anda..
i have a gift for u..

so, plesa inform me ye..
good good punya hadiah untuk u!

"pergh..baru 200 dah kecoh!"
hehe..biar ar!!

syok aper..this is my 1st time lol..
ko dah lepas,aku baru nk merasa..
kan? kan? hehehe

jgn luper inform tau wahai org ke 200..
daaaaa~ (^^,)

Monday, April 25, 2011

BEN CARI BLOG BARU LAH


assalamualaikom semua (^_^)
join segmen Ben Ashaari lagi..huhu
nk join jugak? klik SiNi

5 blog baru yg Mr iZzo suka :


5 blog lama yg Mr iZzo suka :

Wednesday, April 20, 2011

BEN ASHAARI suruh teka harga durian ini !


Mr iZzo join segmen Ben Ashaari..
huhuhu..jom join ! (^_^) klik sini

Tuesday, April 12, 2011

"jom join bloglist frommetoyou"

Mr iZzo join segmen "jom join bloglist frommetoyou" (^^,)
KLIK SINI utk lawat tuan punya segmen..


jom berkenalan dgn rakan-rakan blogger
terbaik! (^_^)

Wednesday, April 6, 2011

Mr Ej dan Mr iZzo