Showing posts with label jpn. Show all posts
Showing posts with label jpn. Show all posts

Saturday, May 12, 2012

Lagi Cerita SPR

sebelum ni AJ pernah post pasal SPR ni...tapi sampai sekarang pun belum ada lagi sumber2 yang menjawab apa yang telah terjadi, dan AJ masih mencari tentang kesahihan,kebenaran tentang kekeliruan SPR ni..

rujuk sini tentang cerita SPR sebelum ni :
Magic SPR...Keliru aku
Mana kebenarannya wahai SPR
JPN dan SPR buat Magic
SPR buat Magic Lagi

AJ bukan minat sangat pun nk isu2 macam ni..tapi harini bersepah pulak post pasal SPR ni kt facebook AJ. bila tengok2 dan rajin plak harini AJ gi semak sendiri di laman SPR dan JPN, geram dan sakit hati pun ada gak. korang nak tahu, try la check.. ada kot data2 ni...

patot lah Bersih dok ada sampai Bersih 3.0 menuntut ketelusan PRU...

pic bawah ni AJ amik dari facebook AJ..semak je kt wall facebook AJ
try usha satu kali, if rajin try plak check sendiri kt sini  SPR  dan  JPN (^^,)
nk baca infonya, klik pada link gambar tu...


info klik sini
info klik sini
info klik sini
info klik sini
info klik sini
info klik sini
info klik sini
info klik sini
info klik sini
info klik sini
info klik sini

Saturday, August 20, 2011

SPR buat Magic Lagi Gilerrrr

assalamualaikom w.b.t - salam sejahtera

pernah tengokSPR buat magic? haaaaa..jom tengok post aku yg lepas
first post Magic SPR klik SINI
2nd post mana kebenaran SPR klik SINI
3rd post JPN n SPR buat magic klik SINI

kali ni aku dapat lagi benda2 yg mengelirukan kita..dan ini adalah kenyaatan, realiti yang berlaku sekarang ni..bukan lagi propa atau tuduhan yang tiada bukti..

nak bukti?

korang try buat..cuba buka web SPR dan JPN, cuba buat dan semak sendiri..huhu

tengok ni lagi ke'kantoi'an SPR...kebetulan atau disengajakan?
ada yg boleh undi 2 kali...
ada yg no ic TIDAK WUJUD tapi dalam SPR ada data dan boleh mengundi..
macam2 adaaaa....

sapa2 arif, sila jelaskn jap..nk tahu sapa betol ni...oh aku keliru....

klik pic utk besarkn







Thursday, August 4, 2011

JPN Join SPR Buat Magic - Lagi Celaru

assalamualaikom w.b.t

alkisahnya pagi tadi aku tengok pic salah seorang sahabat FB aku..
aku terjumpa lah gambar bawah ni..
gambar ni macam kes Magic SPR yg aku post dulu je..
rujuk sini --> Magic SPR

aku bukan dari mana2 pihak..aku copy paste je pic ni
harap maklum ye (^^,)
okey..aku pun nak tahu jugak kebenaran gambar diatas tu..
kebetulan free plak kan..xde kejer nk buat..hehe
aku pun buka lah web JPN http://www.jpn.gov.my/semakic/

aku masukkan no IC tersebut 380424715016

hasilnya - Tiada Permohonan

okey..statusnya tiada permohonan. pelik dah ni..
maybe no ic tu salah kot.. be rfikiran positif ni..
aku pun merajinkan diri aku lagi untuk s emak plak kt SPR

hasilnya :

tadaaaaaa! SOESSJE SCWANNE JETTY SILVANA GROENEVELD

wow! ada la wei.. tanjat boby! hahaha
giler jadahnya nama dia tu? panjangnya
SOESSJE SCWANNE JETTY SILVANA GROENEVELD

aku rasa la kan, sebab JPN tiada rekod sebab nama dia panjang
dan pelik sangat kot...bangsa apa nama mcm tu?

apakah makna semua ini? adakah JPN pun sudah join SPR buat magic
magic macam kat post ni --> MAGIC SPR

sesiapa yg arif..sila beri penjelasan jap kenapa jadi macam tu?
aku perlukan penjelasan..keliru ni..
kenapa jadi macam tu?