Showing posts with label mangsa fru. Show all posts
Showing posts with label mangsa fru. Show all posts

Saturday, April 28, 2012

Gambar | Bersih 3.0 #1

KLCC 
KLCC
Hijau at KLCC
Polis pasang dawai besi 

Malam tadi di Dataran
Malam tadi di Dataran





pagi ini
KL Sentral, pagi ini
Pasar Seni, pagi ini
Masjid Jamek, pagi ini


sumber : malaysiakini , facebook

Thursday, July 14, 2011

Yes Aku Kena Gas Itu Tapi "mereka" Menafikan

" KUALA LUMPUR, 13 Julai : Sekumpulan doktor terkenal hari ini mengeluarkan satu kenyataan mengutuk cara pihak berkuasa mengandalikan perhimpunan aman Bersih 2.0, terutamanya tindakan polis yang menembak gas pemedih mata ke dalam kawasan Hospital Tung Shin dan Hospital Bersalin di Jalan Pudu Sabtu lalu. "

eh ye ke? bukan ke angin yang tolak gas tu masuk ke kawasan hospital tu?
kalau tak silap aku, di tv dan paper 'mereka' menafikan kenyataan ni..
tapi kenapa doktor2 hospital tu sendiri plak yang mengatakan sebaliknya?
oh tidak..mana satu nak dengar,percaya ni? huhuhu..

Dr Musa Nordin, Dr Sheikh Johari Bux, Dr Ng Kwee Boon, Dr Ng Swee Choon, Dr Ronald Macoy, Dr David Quek, Dr Mary Cardozo, Dr. Farouk Musa, Dr. Mazeni Alwi, Dr Pixie Low dan Dr Steve Wong
mereka kata pihak berkuasa tak tahu malu sebab nafikan insiden tu sedangkan pelbagai bukti dan saksi ada depan mata.

baca artikel penuh berita ni di SINI

Sunday, July 10, 2011

Video Bersih 2.0 Al-Jazeera - Keganasan Polis


aku tak tau nak kata apa bila tengok video ni...
adakah mereka yg berhimpun itu ganas
atau
mereka yg bergelar penjaga keamanan itu terlalu aman menjalankan tugas?

anda lihat, anda hayati, anda nilai.....

Bersih 2.0 - Kematian Peserta Bersih 2.0

assalamualaikom

hari dapat 1 berita sedih apabila salah seorang peserta Bersih meniggal dunia
Baharudin Ahmad meniggal dunia akibat sesak nafas selepas kena semburan
air berasid dan gas pemedih mata di kawasan Pusat Konvensyen Kuala Lumpur.

Jenazah beliau selamat dikebumikan di tanah perkuburan Islam Lembah Keramat
Al-Fatihah untul Allahyarham Baharudin Ahmad...

aku sedih..aku kecewa..aku marah..semua ada..
yes..aku faham ajal ditangan Allah..telah tertulis ajalnya begitu..
tetapi......................................................................

berita penuh klik SINI

kredit gambar to Malaysiakini